21-mesačný syn chce byť stále na prsníku

editt90
28. okt 2024

Maminky, mam 21 mesačného dojceneho syna, na požiadanie ale čo teraz robí posledné dni je katastrofa... Stále len na tom cecku by bol, odmieta jest, s ničím sa nezahraje, stále mrnci, nič sa mu nepáči... Celý deň... A ja proste neviem ci to je zubami, ešte sa mu tlači očný zub posledný alebo nejake separacne obdobie, proste neviem co mam robiť s nim... Ani tak ani tak a to nehovorím o nociach, len sa zobudí so skrekotom a hneď cecok, dolamana som a proste ma to prestava baviť to kojenie, a to som plánovala aspoň si dvoch rokov, len ho to upokojí na jednu stranu ale na druhu som unavená z toho
Rada by som si prečítala vaše názory ✌️

eliskadad1
28. okt 2024

možno divná rada, ale skús sa mu vyhroziť že sa proste pokazí a keď nezaberie nenápadne potri mletou paprikou alebo korením. u neterky zabralo tiež malá necelé dva roky a furt pýtala cicik.

lobic
28. okt 2024

@eliskadad1 ano, mas pravdu, je to divna rada, a to, ze to zabralo u neterky, tak neznamena, ze to zaberie aj tu. ale tak zufale situacie si vyzaduju zufale riesenia, si myslim. 😀

vikus17489
28. okt 2024

@lobic Tak ono ked uz nevies, co, tak si ochotna vyskusat kadeco 😀

belllinka
28. okt 2024

@editt90 dvojročáka dojčíš na požiadanie?? Ja som myslela, že to sa robí iba u detí tak do pol roka, kým už postupne prejdú na normálnu stravu. Po roku už dieťa v noci mlieko nepotrebuje. Trávenie si tiež potrebuje oddýchnuť a o nevyčistených zuboch ani nehovorím. Odstavila by som ho hneď.

lossless
28. okt 2024

@editt90 nastavte si pravidla, 21 mesacny uz chape vela. Napr mimo domu nie, len po zobudeni a pred spanim v posteli. Podla toho co ti vyhovuje. Urcite nedat pred tym ako ma byt nejake jedlo dna.

katkaseiner
28. okt 2024

toto by som uz stopla uplne. Dceru som od 10 mesiacov do 2 rokov dojcila len v noci na poziadanie... ale k tym 2 rokom to uz bolo absolutne hrozne... cisty teror. To uz moj muz povedal vtedy ze ak sa nechcem zosypat, tak musim s dojcenim skoncit. 2 dni cirkusu a bolo to. To uz nie je o hlade alebo smade, to je uz cisty teror, kontrola.

minenkak
28. okt 2024

@editt90 skoro dvoj ročne dieťa dávaš na prsia na vyžiadanie,dovolila si mu vytvoriť si riadnu závislosť.Zatvor mliečny bar do odvolania

beata_k
28. okt 2024

@editt90 Ak mu ide ocny zub, ( tie ozaj dooost bolia) tak este pockaj. Teraz ta najviac potrebuje. Ten zub mu nepojde pol roka. Najviac bolia tesne pred prerezanim. Ak sa mu prereze, tak skonci s dojcenim na poziadanie. Daj len povedzme pred spanim. Zlepsi sa mu aj chut do normalneho jedla.

lavender94
28. okt 2024

Možno budem za blbú, nemám oddojčené viac než tri týždne. Ale myslela som si, že dojčiť na požiadanie je niečo čo sa praktikuje len u maličkých detí, ktorých jediná strava je materské mlieko a so zavádzaním príkrmov postupne dojčenie končí, pripadne sa pokladá len za nejakú mojkaciu záležitosť pred spaním.

blaazi
28. okt 2024

Ocne zubky boleli najviac aj moju dcerku, tiez sa chcela vela dojcit... v tomto obdobi sme vsak uz fungovali na vzajomnych dohodach, kedy ano, kedy nie a ako dlho. V noci som ju uz nedojcila, kedze dojcim od jej 17m tandemovo s bracekom. Odporucam prestat s dojcenim na poziadanie a skusit postupne dojcenie "na dohodu", je to ovela lepsie pre mamu.

zuzikak
28. okt 2024

na poziadanie sa predsa dojci babatko, ktore este zatial nepreslo na normalnu stravu. Nuz naucila si ho. Pre neho je to mlieko uz zbytocne, kedze ziviny dostava z jedla. Skus mu kupit prvu kefku na dasienka aj gelik na potretie. Ak ho bolia zubky, vie to pomoct. Pri najhorsom na noc nurofen. Ano viem, ze tato rada je mozno proti bio matkam ale aby dieta trpelo, nieco ho bolelo a ani sa nevyspalo je to zbytocne trapenie. Bradavky si prelep leukoplastom a hotovo - mliecko nie je, prsnik boli, dame mliecko z poharika (alebo z flasky). Kludne dieta drz, mojkaj ale treba v tomto veku uz odstavit lebo sa utrapite obaja.