mam taky problem malinky nema ani 2 tyzdne a papa aj 45min,a stale hlada hlada placka je hladny doktorka my poradila dat cajik ale on nechce a ked si da tak len trosku skusala som mu dat bebu tu ked spapa takk je kludny aj 4 hodinky ale vracka z nej,poradte my prosim,lebo mliecka mam dost odsajem si aj 1,5dc
@bibi16 ahoj ako pisala dzudka skus zavolat poradkyni.
ja som prvu dcerku kojila 2roka7mes . ta chcela stale byt na prsniku, ona pomaicky papala druha sa napapa rychlo a tiez chce casto. a aj zaspi na prse co nie je dobre ale co robit? raz sa to odnauci ako jej starsia sestricka 😉
ak ti mozem poradit nedavaj cajik a ani um , lebo ak das cajik napije sa a potom uz nebude chciet tvoje mliecko , skus zmenit polohu, neviem v akej kojis, ja napr sedim a drzim ju v naruci . tu ma najradsej.
moje obe deti nechceli cumlik, skusala som , mali kupenych 8 druhov a kazdy skoncil v kosi.
drzim palce
@bibi16 rozhodne nedavaj flasku ani cumlik
zrejme mas nadprodukciu, cize dietatko pije viac predneho mliecka, ktore stravi velmi rychlo, neodsavaj pokila si teda nemrazis do prikrmov...pokial sa dietatko nevie prisat na plny prsnik, tak len rucne odstriekaj do povolenia tlaku
bolo by dobre skontajtovat sa s laktacnou www.mamila.sk skontroluje prisatie a uzdicku...aby dieta na prsniku pilo efektvne-
napis mi viac o tom ako vase bezne dojcenie vyzera, ci vidis ze pije, ci sa na prsku zlosti, ako casto kjis a pod
@bibi16 na to treba trpezlivosť, nebuď nervózna a dávaj malému koľkokrát si pýta, on je ešte maličky, zhruba po nejakom 5 týždni sa ti to ustáli. Musíš vydržať a prikladať. to je základ,
a mne sestrička poradila pri prvom synovi, " pozrite sa, keď sa mu ušká mykajú tak papá" a vidíte, že ťahá. Musí mať aj určitú časť z prsného dvorca v puse, aby ťahal poriadne, nestačí aby sal len bradavku.
držkaj sa a neboj pôjde to, len musíš byť o tom presvedčená............. 🙂 🙂 🙂
@bibi16 Ja by som umelé mlieko určite nedávala,ked máš svojho mliečka dosť. A ani čaj,ked kojíš také malé dieťa, tak čaj nepotrebuje,len v lete ked je horúco a ak je choré a má teploty.
Myslím si že nemusí byť dobre prisatý,preto sa poriadne nenapapá a stále je hladný.Problém môže byť ak máš plné prsníky,vtedy sa ťažšie prisaje,tak si trochu odstriekaj.Papať mu dávaj tak často ako si vypýta,materinské mlieko je rýchlejšie stráviteľné ako umelé,takže je častejšie hladný.
Mne prvá dcéra tiež dlho papala,niektoré deti sa najedia rýchlejšie,iným to trvá dlhšie,ale čím bola väčšia tak už jej to tak dlho netrvalo.Kojila som ju 10 mesiacov.A druhá dcérka sa napapala rýchlejšie už odmalička.Kojím ju doteraz,má 2r.4mes 🙂 Cumlíky som ani u jednej nemala,odmietali ich.
Hlavne to nevzdávaj,musíte sa zosúladiť s bábätkom,nájsť si správnu poloho a čase to už pôjde samo. 🙂
@zuzin78 môžem sa ťa spýtať ako si ju odučila po 2rokoch a 7mes.?Lebo tá moja sa bude kojiť asi až kým nepôjde do školy 😀 😀 😀
Mne to neprekáža,má to už len na dobrú noc a v noci ked sa zobudí.Ale aj tak som už rozmýšľala ako ju odnaučím. 😒
@katinkaaa7 neboj oducis ju. ja som jej postupne po mesiaci nedavala rano, potom na obed prso/cici/ 😉 a raz sme prisli z oslavy neskor okolo 19.15hod a bola taka unavena ze si ani nestihla pytat a zaspala . dala som si na hrudnik jej oblubenu hello kitty macku a tak sme zaspavali. na druhy den si uz nepytala a potom na treti den si s usmevom pytala a sama si povedala ze nie, nie a podala mi kitty. 😀 😀 😀 😀 teraz zaspavame ze ju drzim za ruku a to sa musime pomalicky odnaucit 😉
drzim palce v oducani.
a preco potom Beba??? Nechapem, mliecka mas dost. Treba byt trpezliva. Ja kym som sa rozkojila a mala rozjedla presiel mesiac.
@zuzin78 No moja proste ked ide spať tak potrebuje si trochu pocuckať 🙂 A bez toho by ani nezaspala,to len ked mi zaspí vonku v kočíku.A keby som jej nedala,tak to by vrieskala aj hodinu,ťahá ma za tričko a tak. 🙂
Takže nechám to ešte tak,nebudem jej odopierať,ja som rada že ju tak dlho kojím.
Ale díky za radu.
@katinkaaa7 ja som jej hovorila ze maminkine mliecko potrebuje babatko v brusku, uz som bola tehotna s druhou dcerkou,
kazde dietatko je ine, na na sa divali niektori ze som kojila tak dlho. 😀
@katinkaaa7 dieta sa dobrovolnbe pred 2,5 okom samo neodstavi..len pri chybach v dojcni alebo snahou rodicov o odstavenie
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/20/dlhodo...
@strapco13 prečítala som si o tom prirodzenom odstavení dieťatka a úplne so všetkým čo sa tam píše súhlasím.Nechám tomu voľný priebeh. Ďakajem. 🙂
@bibi16 ahoj a spytam sa ta je dobre prisaty vidis a pocujes ze prehlta, ak je dieta dobre prisate a papa tak normalne vidis ako prehlta a dakedy aj pocut ...mozno ti len dudle bradavky a z toho mu moc mliecka nenatecie...
nezasapva ti na prsniku ?lebo ak spi na prse tak to neni dobre ani pre teba ani pre male..
Ak mas mlieko urcite nedavaj um a ani caj...skus sa poradit s poradkyňou dojcenia aj cez telefon sa da.
Skus dat cumlik na ukludnenie mozno len potrebuje sat teda ze ma viac sacieho reflexu.
Ja som kojila dve deti prve dcera sa kojila kratko teda myslim ze jedno kojenie trvalo 5-10minut a bola najedena syn bol nacucnuty aj 20minut ale papal nedudlal bradavku.