2-týždňové bábo málo pribralo

10. sep 2024

Ahojte, mame doma 2 týždňové babo. Dnes sme boli u pediatra a pribral iba 115 g za týždeň. Podľa lekárky je to malo a mame za pár dni prísť na preváženie a ak zas malo priberie tak ho mám doktmovat UM, nerozumiem načo keď mlieka mám naozaj dosť, kojím od začiatku mlieko si odkladam aj do mrazaku pre prípad. Laktacnu poradkyňu uz mám dohodnutú. Mali ste niektora podobnú skúsenosť a s babom bolo všetko ok? Ďakujem pekne.

tinalia
10. sep 2024

Ved prve dva tyzdne ma dieta pribrat minimalne 120g. Ja by som nedokrmovala umelym, ponukala by som svoje castejsie. Naša tiez nepriberala tabulkovo a doktorka bola v pohode, ze pokial dieta pribera, tak nie je dovod dokrmovat.

mane01
10. sep 2024

Aj s mojim to tak bolo, ked bol babo. Vkuse sme sa chodili vazit… UM som nedala, on bol proste spavy a tak malinko papal, mlieka som mala dost len ho udrzat hore nebolo lahke, navyse som uz mala jedno dieta, tak som aj bola rada, ze spinka. Akoze kym nechudol, ale pomalinky priberal, ani som nad UM neuvazovala. Nakoniec sa rozpapal a dnes je chlap ako hora… zvladli sme aj bez UM.

cimage
10. sep 2024

Hlavne nestresovat Pokial je spokojny a pribera, tak by som neriesila. Mozno viac ponukat, ale este je malinky a urcite vela spinka. Nie je to velka odchylka, keby pribral 50g, tak sa zamyslim. Tym UM mu mozes viac ublizit, lebo nie vzdy sadne prve co vyskusas a potom zas riesit problemy s bruskom. Moja tretia je s vahou stale pozadu a lekarka nikdy nic nepovedala, lebo stale cosi pribrala. Vidi na nej, ze nie je inak pozadu. Len sa usmeje a povie mi, ved ma byt po kom taka spagetka.

anavixy
10. sep 2024

Pokial dieta je spravne prisate a saje efektivne, tak jedine co ty teoreticky mozes urobit je to, ze ho budes dojcit castejsie. Podstatne je ze pribralo, prospieva, vobec neries, co bude o tyzden. A tajna rada na zaver: pediater nie je s vami doma ani vam k naordinovanemu dokrmu nenabali kameru… Nestresuj sa 😊

ella1234
10. sep 2024

115 gramov za týždeň je cca pol kila za mesiac, to je tip top prirastok na váhe.
Doktorka je staršia pani?
Ja mam v okoli skúsenosti ze staršie doktorky ocakavaju ze babo priberie aj 2 kila za mesiac a az vtedy su spokojné.

autor
10. sep 2024

@ella1234 nie, práveže taká mladšia

ella1234
10. sep 2024

Aj tak sa netráp, dieťa pribera, určite ho hladné nenechavas a stále sa "učí" papať. Stresom sa skôr pripravís o mlieko.
Je x mamiciek ktoré musia chodit s babatkom na prevazenie lebo ich doktorka ma inu tabulku ako napr doktorka vo vedľajších dverách.

smajliica
10. sep 2024

U nás je to že prvé dva týždne nemá príliš schudnúť 😅 priberanie sa rieši až po 2 týždňoch - mesiaci

autor
11. sep 2024

@smajliica veď tiež to nechápem prečo by mal presne toľko pribrať, rozum mi to neberie

kirara
11. sep 2024

Podjazykova uzdicka bola skontrolovaná? Tiež sme nepreberali ako tabuľky kážu ( mlieka som mala až až ), pediatrička nás poslala za chirurgom, ten kukol do pusu, šmykol obe uzdicky a bol pokoj.

luccija
11. sep 2024

Ako často jedáva?place?ak nie, nerieš.