Ahojte potrebovala by som poradit.
Mame doma 2 tyzdnove babo, v nemocnici a aj pediatricka mi povedali ze mu mam davat kazde tri hodiny 90ml-100ml mlieka (odsavam + dokrmujem). Kazde tri hodiny mu teda davam 90ml mlieka. Problem je ze sa napapa a nasledne nechce spinkat ale pyta jest. Tak sa teda pestujeme, kocikujeme, nasledne zaspinka, prvu hodinu a pol zvladneme uspat takto, druhu hodinu a pol ho vsak pestovanie, kocikovanie zabavi len na chvilu, po chvili spusti plac a pyta jest.. pribera pekne, hladny nemoze byt, nechapem vsak preco stale pyta jest a place.. cumlik niekedy pomoze, inokedy ho vypluva
Dakujem za kazdu radu
@129oveciek dojčí čo najviac, napožiadanie. Je ešte maličké, potrebuje veľa cuckat. A dojčenie nie je len od hladu. Zrus fľašky.
Držím palce!
Radsej len dojci aj kazdu hodinu, ak bude chciet. Bude to tak prirodzenejsie a lepsie pre babatko aj tvorbu mm. Krmit dieta kazde 3h striktne je hlupost! Treba dojcit na poziadanie, dokrm bude zbytocny, pretoze sice bude papat menej ale castejsie. Aj um sa mize davat castejsie ako po 3h. Zabudni prosim ta na sestricky v porodnici (to ti pisem ako jedn az nich…) a riad sa babatkom! Odporucam ti na ig prestudovat profil vasa laktacna konzultantka.
@129oveciek ja som musela tiež dokrmovať a keď malý aj po mlieku bol hladný išla som ho nakojiť vďaka tomuto a následnému odsávaniu po kŕmení sa mi rozbehlo mlieko a naučila som sa, že sú časy keď je moje dieťa proste viac hladné
@129oveciek a skúšala si mu dať viac mlieka, napríklad 110ml? Možno mu tých 90 proste nestačí, každé dieťa je iné, nemusí byť presne podľa tabuliek.
@129oveciek
ahoj, on sa na paniku upokojí, je malinke ešte. Neviem prečo odsavas, ja som tiež odsavala, maly slabo ťahal koli vyrusu. Až v 11 týždňoch som začala kojit riadne, dovtedy niekedy aj len raz za týždeň.
Ale nevadí. Skus ho prikladať keď place. Nie každé tieto je tabulkove a každé 3 hodiny neplatí vzdy, skôr je to blbosť riadna. Náš v 2 ryzdnoch jedol každé 2 hodiny. Uorav dávky a skus každé dve a kludne daj aj viac ak chce. Z toho um pre také male babatka môžeš dat aj viac. Náš už nemocnici obcas vypil 90ml, bol hladný. Potom sa to upravilo, ako vravím. Mohla som podľa neho hodiny nastaviť.
A vyskusaj nosič alebo satku ak chces. V nom ta bude cítiť a je to z ďaleka šetrnejšie aj pre tvoje kríze, I ked je ešte malinke. Nam veľmi pohol.
pardon, teraz citam, ze odsavas, nedojcis, tak tam bud si zavolaj domov laktacnu konzultantku a dorieste prisatie, ak to je problem (odporucam nie mamilu ale institut pre podporu dojcenia), alebo teda odsavaj castejsie a ako som pisala, davaj odsate mm castejsie (kludne menej kazdu 1,5h, podla babatka a podla toho kolko odsajes). Dietatko sa nemusi napapat a zaspat na 3hodiny.
@129oveciek Pre také malé bábätko je mliečko aj od smädu. Najmä v týchto horúčavách treba dávať častejšie. Neorientuj sa podľa tabuliek, mililitrov, ale podľa bábätka a jeho potrieb. 🙂
Odsavam lebo na prse mi hned zaspi, ked ho polozim tak sa zobudi a pyta zas jest a takto to je dokola.. potom zaspi na pol hodinu a nasledne sa zas zobudi ze je hladny.. cely den som len kojila, mala som znicene bradavky a maly stale nespokojny ze je hladny.. nevedela som kolko mlieka si odo mna zobral a kolko ho mam este dokrmit.. tak som zacala odsavat a tento sposob sa mi pozdava.. chcem v tom aj pokracovat, neviem vsak preco pyta jest.. napadlo mi davat mu mensie davky a castejsie ale ked odvsadial pocuvam ze babatko ma mat rezim tak neviem. 3 hodinovy rezim sa nam ako tak dari posledne 3 dni. Predtym vypil vzdy velmi malo mliecka lebo hned zaspal a budil sa potom po pol hodine az hodine aj v noci, co bolo dost unavne.. teraz mi v noci vydrzi spat 2,5 - 3 hodiny ale cez den nie je spokojny
@129oveciek ak ti odsávanie vyhovuje, odsavaj, ale súhlasom, že možno plače aj preto, že chce len dudlat. Chýba mu to že zaspal na prsníku. Ak ti zaspáva, buď ho. Aspoň dokým nie je sýty. To koľko papá môžeš odsledovať vazenim pred a po kojeni, alebo teda neriešiť, kým bude spokojne a prospievať. Každopádne, je malinký ešte na AKÝKOĽVEK režim. Môj syn nevydržal 3h cyklus. Papal kedy chcel ON. Až ako 2 mesačný sa naučil, že mu stačí papat raz za 2.5-3h.
Ešte mi napadlo, nečakaj kedy zacne veeeelmi plakať, to sú ptm bábätka rozrusene. Akonáhle vidíš, že hľadá a chcelo by jesť, hneď ponúkni. držím palce
No lenze toto co popisujes je u novorodenca dojceneho na poziadanie proste normalne (okrem tych bolavych bradaviek). Aj ked sa to nam rodicom nepozdava, lebo je to unavne a aj otravne, to bezpochyby. Rezim ma mat dieta alebo aj nemusi, kazde ho skor ci neskor mat bude aj keby si sa nesnazila, ale nie novorodenec!! Novorodenec nemusi a ani nema mat pevny rezim. Pokial ty chces uprednostnit svoje pohodlie (a to nemyslim nijako ustipacne ani zle), tak pokracuj v tom co robis, navys davku a dieta bude spat.. ale tak to nemusi a ani nema byt v tomto veku. Novorodenec byva spavy, dojcenie byva pre neho unavne, ma malilinky zaludok ktory sa rychlo naplni a rychlo vyprazdni (pokial je mu dovolene pit tolko kolko chce), preto sa niekedy dojci aj kazdu pol hodinu, ale toto sa vsetko rychlo upravi za par tyzdnov.
@129oveciek preco odsavas? Dvojtyzdnove este naucis na prso, nech pekne a casto taha a bude sa aj tvorit dostatocne mlieka. Odpadne ti umelina a s tym plno roboty. Dojcit na poziadanie, tak casto ako si pyta. Tak male sa chce aj mojkat, moze ho boliet brusko. Nemusi to byt len hlad.