2-ročný synček je závislý na dojčení

mata2202
25. okt 2024

Ahojte dievčatá , prosím vás poraďte Ty ktorý kojili ako ste dieťa prestali kojiť malý má 2r.
Som zúfalá je strašný závislý nechce nič jesť skúšam všeličo nič nepomáha potrebujem len radu ďakujem 😔

vilma7
25. okt 2024

Stačí keď ho odstavis, nedaj prso, dieťa do 3 dní na prsník úplne zabudne.
Píšem z vlastnej skúsenosti.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
25. okt 2024

@vilma7 Nie všetky. Môj musel dozrieť nato.

januska12323
25. okt 2024

Buď prestaň postupne alebo naraz, žiadne iné riešenie neexistuje.

martul
25. okt 2024

@mata2202 ja som nekojila, ale jedna kamoška potrela bradavky cesnakom, mrzelo to malej. Druhá prelepila leukoplastom, že má bobenko.
Dôležité je zapojiť manzela, najmä v noci, 2-3 noci bola kríza, dali vodu vo fľaške a potom bolo dobre

cukroska
25. okt 2024

@martul U nás nič nefungovalo...kým to raz nepochopil a nedozrel nato a to som vydržala dlho a budil sa v noci aj každú hodinu.

martul
25. okt 2024

@cukroska určite, každý to má inak, len čo spomínali kamošky tak viem takto... ono je to asi ako s odplienkovaním, musí mu to v hlave tiknúť.

cukroska
25. okt 2024

@martul Áno áno presne tak. Úplný súhlas.

vilma7
25. okt 2024

@cukroska čím je dieťa staršie, tým ťažšie sa dostavuje, lebo už si oveľa viac pamätá ako malé dieťa.

denda007
25. okt 2024

Ja som prelepila leukoplastom a povedala že odhryzol dinosaurus😂

zuzka565
25. okt 2024

Ja som si natierala octom už lebo nechcel prestať. Prestala som ho kojiť keď mal vyše troch rokov. Teraz bude mať pomaly 4 roky ale aj tak si sem tam spomenie na cicik. Vždy mi povie ze to mliečko bolo lepšie ako čokoláda 🤣.

zuzikxx
10. dec 2024

@zuzka565 ahoj, prosim Ta ako to prebiehalo? potrela si octom a zmieril sa s tym alebo hysaky a sa hneval? ja mam doma 2,5 rocnu zavislacku a uz jej to kojenie ublizuje mam pocit

zuzka565
10. dec 2024

@zuzikxx zo začiatku mu to vadilo ale potom nie. Riadne na drzovku som mu nedala. Bol kus nespokojný ale prežil to.

pralinka86
10. dec 2024

Prestat.. je to asi vec uz len zvyku, ktory treba zmenit..
Nasi boli kazdu hodinu, niekedy aj len po pol hodine hore a potrebovali na ukludnenie alebo niekedy aj napit. Ale teda ta frekvencia bola strasna.. cez den sa vedeli zabaviť, ale na ten spanok potrebovali. U nas to slo nastastie z dna na den. Najprv na obedny spanok, ze nie je. A vecer to iste. Uplne chapali, ze nebude nic. Ani nebolo treba prelepit ani nic natierat. Nasledna reakcia bol rev, slzy, uplne nestastie, dlhe uspavanie, na noc pripravene flase, voda a kupodivu v noci to slo aj bez ďalšieho pitia, jedla, flase. Len douspat nejak. Budili sa aj menej. Dalsia noc este lepsie a za par dni prespali celu noc odvtedy a nepýtajú ani nič piť k posteli/ cez noc