2-mesačné bábätko už 2 týždne váži rovnako

17. máj 2024

Ahojte, nemáte niekto skúsenosť, aby 2 mesačné dieťa malo rovnakú váhu už takmer 2 týždne? Je plne dojčené, plienky má pocikané dostatočne, stolicu tak cca 2x denne a spokojné aj cez deň aj v noci.

pribinak
17. máj 2024

A do dĺžky koľko narástol?

januska12323
17. máj 2024

Musí hlavne nechudnúť.

autor
17. máj 2024

@pribinak za tieto dva týždne nebolo merané do dĺžky, ale čo sa týka dĺžky v tej nezaostáva, minulý mesiac narástol 6cm, teraz za tri týždne 3cm a aktuálne tie posledné dva týždne čo neprospieva fakt neviem. Môže s tým mať dĺžka niečo spoločné?

klip0
17. máj 2024

Ja by som kontaktovala pediatricku. Nám sa stalo že medzi 3-4m za tri týždne pribrala len okolo 100g tak som napísala a kazala nam prísť

autor
17. máj 2024

@klip0 v pondelok jej budem volať.. čo vám nato nakoniec poradila?

jaskolka
17. máj 2024

Ja som nikdy nevážila deti, okrem poradne. Máš nejaký dôvod, prečo ho vážiš aj doma? (narodené predčasne napríklad?) Keď je spokojné, nechudne, ma dosť pocikanych plienok, tak by som sa tým nestresovala. Okrem toho, ide aj o to, koľko vyrástlo, pravdaže s tým má aj dĺžka niečo spoločné. Dieťa spotrebuje živiny aj na rast, nie len na priberanie

pribinak
17. máj 2024

Tak chvíľu rástol do dĺžky, to je tiež dôležitý ukazovateľ. Ak by ani ďalej nepriberal, tak zavolať pediatricku, ale väčšinou poradia len dokrmovat UM

Skús ho viac dojčiť v noci a dlhšie nechať na 1 prsníku. Lebo na začiatku pije dieťa mlieko od smädu, ktoré je redšie, potom pije viac ulice mlieko. Tak ho dlhšie nechaj sať na 1 prsníku

deti95060810
17. máj 2024

ja som sa s tým stretla...
jedna dcéra málo priberala - ale aspoň niečo, ale to bolo až okolo roku
a ďalšia dokonca chudla. a to bol problém. bábo malé , tak sme museli dokrmovat UM. Ani to moc nepomohlo. jednoducho dcéra odmietala

klip0
17. máj 2024

Kázala nám skúšať častejšie kojit a mali sme prísť potom na prevážanie o týždeň a to dobehla a pribrala 500g za týždeň 🤷🏻‍♀️ doteraz neviem čo to 🤷🏻‍♀️

martyzpp
17. máj 2024

Sleduj babatko, ak je spokojne tak neries. Nemoze rast do dlzky a zaroven na vahe. Ja dodnes lutujem ako ma vystresovali ked mal prvy syn 4 mesiace, ze urcite ma malo mlieka a neviem co. Treba chodit vazit kazdy tyzden, pribral len 5g za tyzden takze hned umele mlieko nasadit. Bola som vystrasena prvorodicka, tak som robila co mi vraveli (svokra, doktorka). Ale pri druhom som sa na vsetko toto vykaslala. Proste som sledovala babo, kojila som kedy chcel a vsetko bolo ok. Aj ked sa mi zdalo, ze mozno tolko nepribral, neriesila som s doktorkou. Iba ak by som videla, ze je vyslovene nespokojny. Ale vsetko ok, kojila som dva roky a je zdravy.