2,5 ročná dcérka má nechuť do jedla. Niečo na podporu?

dera
30. dec 2010

Ahojte. Dcérka má 2,5 roka, odmieta mi jedlo, nechce ani keď má papať sama, jedine to rozprplí 😅 Cheba, alebo rožok musí byť čistý, žiadne maslo, pomazánky, šunky.... jedáva striedmo. Vôbec sa jej do jedenia nechce. Máme dni keď sa rozplače a neprijme papať nič okrem večernej krupice s Grankom. Ona je schopná hladovať celý deň. Neviete poradiť niečo na podporu chuti do jedla? B12, probiotikum Nutrolin B, a zdobenie jedla ( oči, uši nos - proste s fantáziou zdobené jedlo s obľúbenými taniermi či príborom spostavičkami už sme riešili. Každá Vaša rada nad zlato 🙂

danielik79
30. dec 2010

ahoj ja už pri našich túto otázku už neriešim nechcú budú druhý raz .Zo začiatku som im dávala vitamíny a nutrolin B ale mala som pocit že to voliako ani nezaberá .Možno ked budú väčší 😉 .

babulina
30. dec 2010

je to vekom, ako prislo tak odide, uz to neriesim, nezje dneska, zje zajtra alebo pozajtra, hladom neumrie, ale pokial neje nic poriadneho tak ziadne ine jedlo nedostane, to je pravidlo ktore dodrziavame vsetci vratane starych rodicov aj ked im je to dost zatazko

alexandrah
1. jan 2011

ahoj, tiez zastavam nazor, ze ked bude hladna, naje sa, ja som bola taka ista v detstve, a jak ma nutili vsetci do jedla, som z neho mala strasnu traumu, a od strednej skoly som ani nechodila na obedy, lebo na zakladke ma vsetci nutili, + vsetko zjest ... niekomu proste nechyba ... urcite nedavaj sladkosti miesto jedla, a ked bude hladna, si vypyta ...

aja77
1. jan 2011

my sme uzivali peritol ( je na predpis), na chvilku zabral 😉 😉 😉

bibko2
3. jan 2011

ahoj aj ja mam podobny problem maly ma 2roky a 8 mesiacov a pri výške 103cm važi iba 12kg u nas je tiez tema jedenia tabu vymyslame vseliake triky s jedenim ale vädšinou skončíme obydvaja najedovany a mrzuty a popritom sladkosti neoblubuje tiez sa chystáme navštíviť doktorku. Užíva aj probiotika ale chut na jedlo neprichádza ale čo mi hovoria kamošky že dôležitý je pitný režim a jedlo si vypýta samo to sa im len hovorí ale realita je iná no nič držím palce hádam nám voľakto poradí papa cmuk)))))) 😀

stelli81
3. jan 2011

ahoj! Tak ja nechuť do jedla riešim už 6 rokov. Syn má 7 a od jedného roka veľmi zle je. Nechodí ani na obedy v škole, lebo to bol horor. Proste nech robím čo robím jesť mu chutí málo a to som už vyskušala toho naozaj dosť ako donho niečo normálne dostať.

krasnulka
10. jan 2011

@dera tento problem riesim so 4-ročným synom. Cez 2 roky odmietal jest. Stacilo mu mlieko 3 x denne. Az sme museli ist na detske odborne vyšetrenie, odtial k neurologovi. Na nete som nasla Pangamin draže, su to pivovarske kvasnice, na prvy pohlad ako lentilky. Samozrejme vhodne pre deti ale od 3 rokov. Su roznej farby. Balenie stoji okolo 3,50 eur, je ich tam 300 kusov. Uzivaju sa 3 x denne 2 tabletky a maly sa mi po tyzdni tak rozpapal, ze by som tomu predtym ani neuverila. Spytaj sa v lekarni, ci by ich mohlo uzivat aj 2 a pol rocne dieta. Podla mna aj ano, mozno v mensej davke,ale Pangamin odporúcam pre deti, ktore odmietaju papat.

evickapooh
10. jan 2011

boli sme rovnako dcerka nemala ziadny apetit od 1,5 do 3rokov co bolo vidno aj na vahe[hmotnosti] rok a pol mala 13,6 kg , potom nas poslali k gastroenterologicke -mali sme laktozovu aj bielkovinvu alergiu -jediny priznak -nechutenstvo- ak pribera normalne netreba to riesit ale odporucam sledovat hmotnostnu krivku ,menej sladkosti ,!!

dara76
10. jan 2011

synovi chut do jedla zvysil trosku nutrolin B, uzivali sme aj zelezo, ale pestrost jedalnicka veru nezmeni asi nic. Hlavne dcerku do jedenia nenut len sa to zhorsi. Ked bude dospela, jest bude normalne. 😉 Moj nic co nepozna nezje, ma svoje jedla a ostatne do neho nedostanem aj keby od hladu umieral.

ludka140281
10. jan 2011

ja som to vyriesila jednoducho 😀 😀 😀 😀 z chlebika som nakrajala namastene male kocky,ozdobila malilinkou sunkou,paradajkou(take,ako jednohubky,malicke) do kazdej som zapichla sparadlo a dala jej na tacku, vytvor jej z toho obrazok..moja miluje kecup,tak jej nakreslim srdiecko ...je to prenu zabavne a jeme to spolu..mame hostinu a pijeme z pohara na stopke......kazdy den sa preto tesi na papanie🙂

tigri
10. jan 2011

Spravili ste z jedenia stredobod vesmiru a to je ten problem. Jedlo ma byt iba prostriedkom na prezitie, nie povinnost a ked jest nechce, asi hladna nie je. To ze nechce natierky a pod., to nechce vacsina deti v jej veku. Dala by som urobit podrobny rozbor krvi, ci sa tam nahodou neobjavi nejaky problem a ak nie, prestala by som to riesit. Je to beh na dlhe trate, ale ak zmenite pristup, vysledky sa dostavia. Viem, ze je to tazke, mne tiez viackrat rupli nervy a skoncila som pri zbytocnych vetach : "budes tu sediet, kym to nezjes", ale to naozaj nic neriesi. Akonahle sme to prestali riesit, iba sme ponukli jedlo a nechali to na nu, zacala omnoho lepsie papat, dokonca niekedy aj vyskusa nove jedla.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskap
17. jan 2011

Ja našťastie také problémy riešiť nemusím, ale všimla som si, čo zaberá na iné deti. My chodievame s dcérkou do herne v materskom centre. Stretáva sa tam tak 5-6 drobcov rovnakého veku . Vždy uprostred prestrieme stôl s občerstvením- hlavne ovocie, chrumky, nejaký jogurt a pod. A predstav si, deti pojedia všetko a aj tie, čo doma nechcú mandarínku, tam ju zjedia. takže odporúčam kolektív. ( Asi za chvíľu pôjdete do škôlky, tak tam sa možno rozje)

lienok1
20. jan 2011

ahoj...ja mám v zálohe jednu obľúbenú polievočku,keď mi moja malá nič nechce do úst,len sprostosti...ešte sa mi nestalo,že by mi ju nezjedla.Vždy sme síce zamazaní aj za ušami ale tú by jedla stále.Taká jednoduchá a hlavne rýchla paradajková so závarkou.Robím ju viac nasladko a k tomu troška nastrúhaného syru...mňam

zlatitka
22. jan 2015

ahoj moja dcera neje jest nemusi,nechce som z toho na nervy ,ale nenutim ju je to este horsie .DOKAZE nejest cely den len vodu a mlieko jej uz dam aby mala nieco v brusku,Trva to uz pat mesiacov sla som k lekarke na krv,a mame ist na stitnu zlazu ,je to cerstve takze este neviem vysledky ale vyskusala som uplne vsetko nezabera nic uz uvazujem ju dat do skolky ma tri roky nechala som ju doma lebo som na materskej tak mozno ak by ti ju vzali pouvazovala by som o tej skolke prajem vela stastia

andulb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz