Pekny vecer prajem vsetkym mamičkam. Potrebovala by som vediet Vas nazor. Mám 2,5 mesačnu dcerku pribera tyzdenne 300 g ale kojim ju len rano potom priblizne okolo obede a vecer a potom celu noc prespi. Pytala som sa dets. doktorky a jej nazor je ze ju mam v noci zobudzat lebo take male dieta nemoze jest len 3 krat za 24 hodin, pretoze sa jej vraj scvrkne zaludok. Ale neviem sa rozhodnut lebo ak tolko pribera? Mam pocit ze jej to staci. Inak okrem prdov ziaden problem mala nema. Zlate dieta. 🙂 Co robit?
len ked ona sa dajme tomu naje o 8.00 o 9.30 uz spi, spi asi do 12.00 a potom znova je a tak to bezi aj poobede a vecer sa ulozi na 12 hodinovy spanok skusala som ju aj budit a davat jej medzi tym ale ona bud je potom nevyspata a hrozne nervozna potom (ma problem aj vecer zaspat ked sa cez den nevyspi),alebo trosku pocica a usmieva sa na mna a znova po chvili zalomi na 2,5 az 3 hodky
a nedávaš jej cumlík? lebo nám sa to stalo tiež...mala som syna v nemocnici a bola som tam celé dni pri ňom aj s dcérou mesačnou a ked prišiel čas kojenia, ja som dávala cumlík, že o chvíľu a ona zaspala a ťahala dalšie dve hodiny a presne takto jedla, že ráno, okolo obedu a potom až poobede a pred spaním...ale v noci bola stále hore...tak som cumel vyhodila a kojila na požiadanie a už bolo dobre...no a tiež priberala 1,5kg za mesiac...ale ja som tento spavý problém mala len pár dní...
ona s cumlom zaspi a potom ho vypluvne nespi s nim, prakticky ho ma v puse nijaku pol hodku kym zaspi a potom ide von.
@kukuc2 moje deti sú obaja spachtoši
cez noc spávajú 12-14hodín
ako malé miminá spali skoro stále-v pôrodnici som veru v noci nekojila-vlastne ani doma, možno 1 krát za noc do 2 mesiacov. a potom spávali
nikdy som ich nebudila. sedliacky rozum mi vraví-hlad by ich zobudil 😉
tak ak nemáš problémy, nerieš 🙂 a teš sa-čo by iné za to dali 🙂
ked sme boli doma tyzden hned nabehla na rezim noc den a v noci stale spala 6 hodi, tri a znova tri ale po mesiaci sa to zmenilo na 8 hodin a tri a teraz prespi 11- 12 hodin a zacina denny rezim.Tak som sa tesila ze krasne pribera ale pani doktorka ma vystrasila
tvoja doktorka je asi debilna. pokial dieta pribera, nechaj ho spat a bud rada, ze spi. mne dieta prevrestalo prvy rok a pol, no na nervy. tak ti poviem, my mame zlatu doktorku, mladucku. moje dieta grcalo pomaly viac, ako vazilo, napriek tomu priberala aspon tych 300-500g mesacne (po narodeni). noci nam prespalo, zaplatpanboh za to a lekarka mi povedala, ze pokial pribera, ze ju mam nechat spat, ze dieta rastie a pribera aj v spanku a ze spanok jej prospeje, kedze pocas celeho dna je vycerpana z revu. tak som ju posluchla a dnes som rada. bohvie, ci by som si ju zbytocne nenaucila v noci na kojenie, neskor na flasku. teraz ma takmer 2 roky a bud prespi noc, alebo ma povacsine 1x jedlo v noci. ale to je rychlovecka, vypije a opat spi. bud rada, ze ti spinka, neries, pokial prospieva 😉
ja chapem ocom rozpravas ale ona sa naje, chvilku asi pol hodku rozprava a potom pol hodku sa s cumlom ukludnuje a zaspava ale ak som ju chcela pred spankom este dokrmit odsatym mliekom, netahala len pľula flašu vonku a ked jej dam prsnik do piatich minut je uz v sladkych snoch.
@kukuc2 bud pokojna, stare baby hovoria, ze dieta, ked je hladne, zapyta si a je to pravda. my mame tiez v rodine "superpanidoktorku", zial, je to prave partnerova matka, ktora ho stala infikovala proti mne, a hovorila mu poucky z kniziek, stale bol u nas boj a hriech, lebo my sme mali v rodine spuuuuustu deti a kazde dieta bolo ine a inak jedlo, inak revalo, inak spalo, tak moja rodina ma ukludnovala, ako sa len dalo a on stale prichadzal s novymi teoriami o tom, ako musi dieta kazde tri hodiny jest a bla bla bla... keby som dnes mohla vratit cas, zatresnem jej dvere pred nosom, partnerovi hodim mobil do hajzlu a spokojne sa staram o svoje urevane decko. zial, clovek sa uci skusenostami a zivotom, ale ozaj ti hovorim, pokial pribera, neries, bud stastna, ze spinka a odpocivaj aj ty. mozno budes mat druhe dietatko velmi narocne a potom budes rada, ze si pri prvom mohla vela oddychovat 😉 😉
asi mate pravdu nebudem to riesi bude kontrolovat vahu a azda to priroda dobre vymyslela a hlad sa ohlasi sam.
ahoj, moj maly mi spaval 12 hodin, od 19:00 - 7:00, od osmeho dna asi do roku. moja doktorka to povazovala za vyborne, teda obzvlast ked bol ozaj malicky, pretoze tym ze spal dobre naberal na vahe, jedaval 4 krat za den, kazde 4 hodiny UM, pretoze ja som nemala, teda prvy mesiac som kojila ale potom som uz nemala cim. myslim si ze sa nemas coho obavat, keby bola tvoja mala hladna nesspala by. bud rada, ze sa ti pekne vyspi, ty si mozes oddychnut a druhy den pri nej vladzes. 🙂
velmi pekne vam dakujem za ukludnenie. 🙂 😅
@kukuc2 ahoj, pokial ti prospieva, je spokojna, tak ju nebud a nechaj ju spat tolko, kolko potrebuje. ja by som ju isto nebudila v noci, moze si na to zvyknut. bud rada, ze mas take spokojne babatko, uzivaj si, kym tak vela spinka, ono sa to moze casom dost zmenit. doktorku by som v tomto asi nepocuvala, aspon pokial ti babatko tak krasne pribera a ocividne mu nic nechyba 🙂
velmi pekne dakujem ukludnili ste ma
Aj moja spala, dr. mi ju kázala v noci nechať spať, ale cez deň som ju budila častejšie. Ono aj tá spavosť vekom z týždňa na týždeň sa bude zmenšovať, bude ju všetko možné zaujímať a bude spať menej. 300 g na týždeň je dobre, ale my sme mali mesiac, že sme pribrali 1,2 kg a bol mesiac, že len 0,5 kg. Takže nie každý týždeň musí byť rovnaký. A čo robiť? Užiť si to. Koľko ľudí sníva o takom dieťati. Ale v každom prípade, by som cez deň ešte nejaké to papanie pridala.