máme 16 mesiacou a nechceme papať som už s toho zufala ☹ ale stale kojim , no a polievky a ostatnu stravu mi veľmi málo až niekedy vôbec nechce papať ... potom máme prolem v rizikovej poradni zlýma krvníma vysledkama že niske železo atd. som už s toho zufalo na nervy a ešte k tomu všetkemu nesmie nič s kravskeho mlieka ☹ ani syre a už ani jogurti ... nevie mi niekdo povedať čo mám robiť 😉
Ahoj, mne malá tiež papá raz "dobre" čo znamená 10-15 lyžičiek a inokedy do nej dostanem ledva 2 😒 Tiež nie je nejako vychudnutá aj keď naposledy mi lekár na poradni hovoril, že je tak na spodnej hranici, našla som si však na nete váhové tabuľky pre kojené deti (nie sú tam zamiešané aj tie na UM, tie priberajú inak) a tam je OK. Okrem toho na radu pediatra malá tak isto neje nič mliečne nakoľko je stále kojená a nemyslím si že jej ničo chýba. A pokiaľ má malý nízke železo doporučujem orientovať sa na stravu s vyšším obsahom železa (pozri napr. tu http://www.akv.sk/index.php?Itemid=30&id=118&op...) Moja malá napr. rada dzobe tekvicové a slnečnicové semienka 😉 A možno sa rozpapá keď dokojíte ako píše martinka17, ale kojiť by som teda kôli tomu neprestala ani náhodou 🙂 Držím palec 🙂
Tiez mame dni- ked vie ze dostane cicu- nechce papat, preto obmedzujem denne kojenia a rozjedla sa, teda ktore dni ako,ale je to urcite lepsie ako ked sa vela kojila cez den a nejedla takmer nic ine. A to nebolo zas tak davno 🙂 Kym pribera,je spokojny a prospieva,tak asi neumrie od hladu 😉 . . Ale neprestavala by som kvoli tomu kojit, len si urcit nejaky harmonogram, ze kedy dostane resp. az po jedle a tak.
pokým budeš kojiť, nebude poriadne jesť, keď prestaneš, tak začne aj jesť lepšie. Moja rada, nerob si nič z nejedenia, ak dobre priberá a prospieva alebo ukonči kojenie. Ja som kojila 2,5 roka, malý jedol ako vrabec,ale doteraz nebol ani raz chorý, len soplíky ako reakcia na očkovanie a je to spokojné dieťa, dobre vyzerá. Nikto mi neveril, že skoro nič neje 😀 asi 2 týždne po odstavení sa rozjedol tak, že jednoducho nechápem 😵