16 mesačný kojený syn prestal papať

danjelca
4. jan 2014

Ahojte je normálne že 16 mesačné dieťa od narodenia kojené na požiadanie zrazu prestane papať -už dva týždne ale začne sa len intenzívnejšie kojiť?Odmieta akýkolvek príkrm, normálne jedlo, sem tam si dzobne chlieb, alebo dve lyžičky dačoho..

aliza
4. jan 2014

@danjelca a ako casto dojcis? stale na poziadanie? V tomto veku vacsinou deti piju mlieko rano a vecer. Ak sa dojcite na poziadanie, cize prsnikom riesite kazdy nepokoj, ci boliestku, tak mozno idu dake zuby alebo co a je pochopitelne, ze ine nechce.

danjelca
autor
4. jan 2014

@aliza ano na požiadanie a momentálne sa dojčí asi 3-4 krát denne a v noci vždy ked sa zobudí...prestal papat dva dni pred virozou a a už je tomu dva týždne a len sa kojí a kojí..

aliza
4. jan 2014

@danjelca no, to je asi tou virozou. A problem moze byt aj s tym dojcenim na poziadanie. podla mna to uz nie je v jeho veku nevyhnutne a casto to zasahuje do prijimania tuhej stravy. ale to je len moj nazor 😉

siska53
5. jan 2014

@danjelca moja mala,ked ma,sopliky a pod.,tak tiez uprednostnuje prsnik..a hoci som,jej zaviedla kojenie uz len,rano a vecer,teraz v decembri mala virozu,tak som,jej opat dovolila kojit sa na,poziadanie,pretoze viem,ze vtedy aj tak mrnavo papa. A ked uz bola ok a rozpapala sa,opat sme sa dojcili len rano a vecer.
inak ja som ju uz oducala od denneho kojenia,lebo ona bola schopna aj 15)20krat dojst a cucat,uz mi to prekazalo a prsia z toho boleli. Len moja uz ma 21 mesiacov.
ja bys om,ak,je chory,mu to dovolila a nenutila ho jest,ved ani nam,az tak,nechuti,ked sme chori a mliecko sa predsa prisposobuje atavu dietata,navyse ak,ho aj daco bolka,sa upokoji a prituli k,tebe. A az ked bude maly ok zdravitne,tak,potom to uz riesila.to je moj nazor.

danjelca
autor
5. jan 2014

@siska53 no len on je už dva týždne zdravý..

siska53
5. jan 2014

@danjelca tak ja,by som,mu uz mm cez den,nedala..ja som to tak musela spravit,lebo tiez potom,nechcela jest.. Dostala len rano a vecer. A neviem,ci je zvyknuty zaspavat s prsnikom,tak,maximalne pred popoludnajsim spinkanim by este dostal.

siska53
5. jan 2014

@danjelca a este jedna vec,musela som,si octovat prsia-na vatovy tampon som,nalialabocot a sup do podprdy,lebo ked som jej nedala,tak revala,ze co jej to robim. A ked som,si dala ocot,tak ked chcela,taknsom,jej akoze vyhovela a dala,lenze jej ten pach octu prekazal,tak nechcela. A uz cez den nepyta. A tak to robim aj vecer,aj ked to uspavanie bez prsnika je hrozne..ale,uz ju musim odstavit..

domak2
5. jan 2014

@danjelca u nas sa to deje ked je chora alebo jej idu zubky. Potom sa to vzdy zas upravi 🙂

danjelca
autor
5. jan 2014

baby zistila som že su to ASI zuby, lebo dnes v noci benango...a dnes trocha mixovanej polievky hustej zjedol..aj trocha syra

siska53
5. jan 2014

@danjelca tak vidis..nakoniec zuby..nasa je zas vtedy nervozna,ale nepapanim,sa to neprejavuje 🙂).
a co je to benango?