13 mesačný syn sa chce iba kojiť, iné jedlo odmieta

aninka2012
20. jún 2011

Dievčatá poradte čo mám robiť mám 13 mes. krpca čo odmieta všetko jesť.... Stále kojím aj 8-9 krát cez deň a v noci furt. Som strašne šťastná že mám mlieko a že kojím, nechcem sa toho vzdať úplne. Ale obmedziť musím, uvedomujem si to a aj chcem, ale ten môj mliekoholik bojuje so mnou ako sa dá a aj tak vždy vyhrá. 😒 Snažím sa ponúkať mu všetko ale on keď ma vidí s mištičkou, alebo s tanierikom, tak už plače, alebo uteká.... a po boji ho buď napína, alebo aj tak skončí na prsníku.... Ďakujem za všetky rady 🙂 Anka

sasiki
20. jún 2011

Tak nepovol a keď bude hladný, dá si. Pripadá mi to, že ,,kto z koho". Hlavne nedávaj najavo nervozitu a rob sa, že trpezlivo počkáš a ponúkneš mu znova (nie prsník). Alebo má také obdobie? Príkrmy už asi papá dávno, či? Ak je to krátkodobé, nerobila by som si z toho hlavu, ak nie, musíš zaťať zuby. Tvoje mliečko je super, avšak už asi potrebuje aj iné živiny.

desmodka
20. jún 2011

@aninka2012 aj u nas to tak bolo, donedavna sme boli len kojeny, nic ine len mliecko, aj som ho nechala vyhladoviet 😅 ale on si radsej pockal kedy to mliecko dostane... stale som ho davala sediet za stol ked sme jedli, ponukala ho... stale dookola, davala mu zvlast do misky aby jedol sam a zacal postupne, sice to trvalo, zo zaciatku to bolo vsade, hlavne som ho nenutila, pokial ti maly nechudne, tak by som to vobec neriesila... nechavaj mu polozenu misku s jedlom, skus len tak na zemi s nim jest... popri hrani... aj teraz sa stane ze neda za cely den nic do ust iba mliecko a az vecer sa naje, alebo si da len ranajky, nevadi ja som rada aj za to male mnozstvo co zje.. chce to len trpezlivost

annaopialova
20. jún 2011

vies tu nejde len o tvoje mliecko tu ide aj o to ze to tvoje dietatko sa takto zblizuje a hlavne ta citi a potom je spokojne ked sosa

anjelicek26
20. jún 2011

No osobne poznam dieta co sa do 14 mesiacov fakt vylucne kojilo, sem tam nejaky kukucerv, sem tam nejake odhryznutie z bananu, krmenie lyzickou nehrozilo - no a je tu, 12kg a 80 cm, ziadna podvyziva, zeleza ma dost a vsetko v norme.

Deti su mudre, casto mudrejsie ako my, zasadou je ponukat jedlo ak sa da vzdy v rovnakom case a kojenie nebrat ako "ukludnovadlo", ak odmietne jedlo, dostane prsnik, ale presne tych 5x denne, ako by mal papat. Neni to ziadne kto z koho. Bud alebo. Ale jedno a druhe. Ono sa to casom aj tak zmeni. Hlavne mu ponukaj, aby papal sam, nech ma moznost jedlo omakat, pohrat sa s nim, nech v nom nevidi nepriatela, ale to, co ho bavi. Lebo jedlo JE zabava.

Prestan pocitat na gramy, ml, co spapa, vypije, nema to vyznam. Len si stres narobis. Ked nechudne, ale pribera, aj ked malo, je zasyteny - aj ked kojenim - tak to staci. Vazne staci.