Ahojte dievcata. Mozno ste sa stretli s podobnym problemom. Mala ma chorobu Ruky nohy usta a kedze ma v ustach afty, nechcela pit mliecko z prsnika (pravdepodobne ju to bolelo). Celkovo nechcela jest ani pit a tak som jej mliecko zacala odsavat a davat z flasky, aby mala nejaku vyzivu a tekutiny. Najskor som jej ho davala z poharika, ale z neho vela nevypila a z flase pila pekne. Trvalo to tak dva dni a dnes som pozorovala, ze uz je jej lepsie, lebo uz aj pekne jedla prikrmy, takze uz ju to asi tak velmi neboli. Napriek tomu sa vsak stale nechce prisat na prsnik. Myslite, ze sa este prisaje? Velmi by som ju chcela nadalej dojcit, ale neviem ci som to tou flasou nepokazila.. Ci nezistila ze jej to z nej ide lahsie a preto prsnik nadalej odmieta. Co mi poradite? Da sa s tym este nieco robit? Nemam s tym vobec skusenost, mam este syna a ten bol na prsniku uplny zavislak, nikdy som ho nemusela nutit, tak si s touto situaciou neviem rady. Vopred dakujem za vase rady.
Cez den ju nechaj ako chce, ale skúšaj to v noci, mozno v noví to sz tak velmi nebude riesit ci fľaša alebo prsník
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
flašu hned odložiť, ponúkať prsník pri zaspávaní, pri zobudzaní, v spánku..a ponúkať často, zvýšiť kontakt s dieťaťom-mojkať sa, tuliť, spolu spať.. ponúkaj aj za bdelého stavu, ale nenuť..určite sa ešte "chytí"..
@luba41 dakujem, prestudujem. strasne by som bola rada keby sa chytila, ale zatial nechce, ani rano, ani vecer, vzdy ta ista reakcia. napokon som jej dala z flase, lebo ved nezahodim to mlieko do zachoda.. ona ma proste negativnu asociaciu prsnik=bolest a preto nechce ani skusit.
Len chcem, ze nakoniec to skoncilo dobre. Tyzden som jej davalo MM a potom sa staby zazrakom prisala. Sama som uz neverila ze sa to podari.
Netrápila by som ju ani seba a ostala by som pri fľaši.