male bude 12 mesicu za 2 dny a uz 4 den odmita prso. pred tydnem zacala pokuckavat v noci a z toho se vyklubal zanet stredniho ucha plus viroza kdy mela podrazdeny krk. dostala antibiotika a uz je to lepsi ale prso odmita. pred temi 4 dny jsem ji nakojila rano a vyblinkala se, od te doby prso nechce.vazi 11.5 kg a ji temer vse. trikrat denne jidlo plus male svacinky mezi. nevim co delat, jestli to znamena ze je konec kojeni nebo se to da napravit. mala byla zvykla usinat na prsu a ted strasne hystericky krici protoze se nedokaze uspat. jeste pred ctyrmi dny jsme kojili 5-6 denne rano, dopoledne, odpoledne a pak vecer pred spanim a nekdy i dvakrat kdyz se vzbudila v noci. prso ji nabizim ale vzdy se otoci a odtahne.
mam hroznou obavu protoze za dva tydny letime 13 hodin v letadle a nevim jak to mala bude davat. myslela sjem ze tim kojenim ji klasicky uspim a sklidni se ale ted kdyz nechce tak nevim co delat.
@dominatko podľa mňa je to konec ale skúšaj ďalej, možno sa ešte chytí. A nezufaj, nie je prso jediný spôsob ako uspať dieťa 🙂 pre ňu je to tiež momentálne zmena, časom sa ukľudni a nájde si iný spôsob na pokojné zaspávanie. Nám pomáhalo uspavat v nosiči alebo na fit lopte keď už bola ozaj kríza.
tak kde nechce, nespraviš nič. Daj mu flašu s mliekom, mliečko potrebuje
Mne takto prestali obe deti - zo dňa na deň odmietli(jedno presne 1 rok a dva mesiace, druhé niečo po pol roku), choré neboli ani nič, proste prišiel ich čas. Viac tu neporadím, ale mne sa to stalo dvakrát takto isto a teda pri tom jednom sme museli nájsť spôsob, ako uspávať, keďže sme mali rovnaký problém. Chvíľku to trvalo, ale nám pomohla manduca a fakt nosenie na rukách, ktoré ja nepreferujem, ale inak sa zaspať nedalo. Ale možno niekto bude vedieť poradiť, ako to zachrániť (ja som skúšala aj odsávať a dávať moje z fľašky, ale nepomáhalo nič, len sme sa trápili s oboma tri týždne a efekt žiadny - len ja stresy a dieťa tiež viac umrnčané).