11 mesačný syn je v noci každú hodinu hore. Pomôže odstavenie od materského mlieka?

spolumatka
6. aug 2020

Ahojte žienky / maminy ,

Poprosím vás o radu ak s tým máte skúsenosti . Máme 11 mesačného syna ,ktorý je od narodenia kojený. Avšak už 6 mesiacov fungujem ako zombie doslova. V noci je každú pol hodinu hore / prehadzuje sa / mrnčí. Pomôže samozrejme len prso aby sa ukľudnil čo trvá aj niekedy ďalšiu pol hodinu a spí . Samozrejme ,že som skúšala či nie je smädný / hladný / plná plienka / boľavé bruško . Ukladať skôr , skracovať denné spánky , ukladať neskôr , na noc dať umelé mlieko. Jednoducho nič nám nepomohlo.
Predsa malý ide mať za pár dní rok a chcela by som s kojením prestať. Cez deň kojím tak max.3 krát bojím sa noci a hlavne všetci ma v okolí strašia ,že to ,že prestanem kojiť bude LEN horšie. Ja chápem ,že každé dieťatko je iné ...
Ale pomohlo niekomu to ,že prestal kojiť ? Malo to nejaký vplyv na nočný spánok?
Absolútne rozumiem ,že pár dní bude ťažkých ale už viac nevládzem 6 mesiacov spávať ( 3-4 hodiny v noci ) . Dieťa potrebuje spokojnú ,šťastnú mamu a mne sa už začali objavovať zdravotné problémy. Jednoducho to nejde takto ďalej .. prepáčte ak vám to príde ako sťažovanie vôbec to tak myslené nebolo len chcem vyriešiť momentálnu situáciu. Pretože už som si vypočula pár ,,postrehov,, od známej ,že čo som si myslela ,že či budem spávať 12 hodín v noci keď mám decko. Samozrejme nie avšak ten kto to zažil vie ako to vplýva na človeka respektíve na jeho psychiku a neskôr aj zdravie

Ďakujem za vaše postrehy a skúsenosti

smejko25
6. aug 2020

@spolumatka mne dcera zacala lepsie spavat ked som jej cez den dala viac papat 🙂 niekde som citala ze vnoci si kompenzuje denne jedenie.
Moja ma 9M ale tiez budem coskoro riesit odstavenie do roka ccem mat pokoj 😁 svagrina ked si vsimla ze jej syn vnoci uz len dudluje davala mu flasku s vodou. Najprv flasku vypluval tak mu ponukla aj prsnik ale postupne ss naucil na vodu 🙂 a teraz uz prespi celu noc.

ajka0207
6. aug 2020

@spolumatka súhlasím s vyššie napisanym, preco cez deň kojis tak málo? Koľko zje prikrmu?

mogaa
6. aug 2020

@spolumatka ročné dieťa sa v noci už nebudí preto že je hladné....veď už má normálnu stravu a dojčenie je len dokrmovanie- teoreticky už nemusíš ani dojčiť a ani dávať UM lebo všetky zložky dostáva v strave.....samozrejme len ty vieš aké máš "jedáka", či papá málo alebo dosť....takže tvoj problém to vôbec nemusí vyriešiť......

nikpa
6. aug 2020

@spolumatka ja som kojila malého v noci každú 1,5hodinu a uz z toho som bola na prášky, neviem si predstaviť ze ty to robíš každú pol hodinu. Vymenila som na noc za UM a bolo po probléme. Zrejme bol hladný a UM som mu davala aj s kašou aby to mal hustejšie. Ked mal okolo 13 mesiacov som mlieko v noci úplne zrušila, ked začal mrncat dala som mu cucnut vody. Pekne sa naučil a prespal aj 7 hodin v kuse. Samozrejme ze to trvalo volaky týždeň-dva ale stalo to zato.

alikal
6. aug 2020

ja som v 10 mesiacoch odstavila a bolo to len o nieco lepsie, ale ako pises ty, co hodinu hore, uz som bola na zrutenie tak v roku a stvrt sme zaviedli spanie v postielke, v nasej izbe ale dalej od nas. (predtym bola prirazena hmed vedla mna bez tej steny). dva tyzdne brutal revu a ked si zvykla tak zacala prespavat celu noc, max 1x hore. urcite ale nenahrad prso vodou ked odstavis, bolo to to iste iba v ruzovom, rocne dieta vie vydrzat celu noc bez jedla a vody. ver mi, citila som sa jak najhorsia mater na svete ale emka je odvtedy stastnejsia a my tiez. a p.s. nema z toho traumu, teraz ma dva roky a ked je smutna alebo ju nieco boli, sama ide do postielky a ma to ako bezpecne miesto

miroslavaa31
6. aug 2020

Ahoj,uplne rozumiem,u nas to iste. Od narodenia v noci kazdu chvilu hore a len kojenie ju utisilo. Tolkokrat som chcela prestat. Cez den mega unava,tocenie hlavy,hucanie v usiach..Bala som sa prestat a zlepsilo sa nam to az teraz. Mala ma rok aj 8m a stale sa cit k.o.Spi uz niekedy aj celu noc,takze sa to zlepsuje.Naozaj skuste viac papat norm.jedlo cez den,nasa spapa druhu veceru aj okolo 20.30,tiez si myslim,ze plne brusko by mohlo pomoct. Ak mas pocit,ze nevladzes,prestan kojit. Uvidis,zlepsi sa to.

sara07
6. aug 2020

ano pomohlo, prešli sme v 8 mesiacoch na umelé mlieko odstavilo a max sa budili nad ránom ,a ano toto kojace gestapo som tiež vydržala pri prvom , pri dalších som si povedala ani náhodou a pri jednom to ešte ide ale pri viac ani náhodou
a som si povedala stop ked mi skoro spadol na zem lebo sa mi zatmelo pred očami čo som padala na hubu ale hlavne že som kojila asi tak
namiesto prsnika cumel a ide to
a by ma ako zaujímalo v čom bude horšie ? ked prestaneš kojit .. každy kto koji nech si koji kludne aj do troch rokov ale mne osobne sa zdá normálne a prirodzené do roka odstavit... máš byt mamina nie osobny otrok dietata , jeho cumel ,upokojovátko ked je staršie
a vieš v čom bude horšie .. ked to budeš odkladat ,mám taku maminu susedu čo kojila a bolo bez cumla do dva a pol roka, teraz vrieska amoky pred každým spaním a to ako doslova od jedu vrieska pol roka už od jari ... no teraz je ako zombík doslova a môže ohrnat nos nad tým že moje deti mali cumel a boli kojené len do roka
jasné že teraz už nemá mlieko a nechce byt upokojovatko pred spaním lebo ide do škôlky za chvilu a tam pred poobedným spánkom čo ho tam príde upokojovat ???
ja som ako bohovo zvedavá ako to bude ked nastupi

sara07
6. aug 2020

inak ked vyhoríš a skončíš na ifuzkach z vyčerpania v nemocnici čo myslíš ako to bude ? bude na tom dieta horšie
su maminy čo do pohody aj so spankom koja dlho ale proste nie si to ty, každa to má inak
spravila si maximum treba ist dalej , skus uvidíš

lucy0807
6. aug 2020

@spolumatka Ahoj, ja mám tiež za chvíľu ročného a tiež som od pôrodu bola každú chvíľu hore...resp. ako bábätko si pýtal 2-3h ale od pol roka, ako začal stvornožkovat, zuby atď tak častejšie a častejšie...je to aj o kontakte nielen jedle...no keď som v 10mesiacoch už ozaj videla , že zje veľa aj cez deň, dojčila som.aj cez deň asi 5 krát, tak som na to išla, že dvakrát za noc dám asi tak 3-4h od zaspatia..keď sa zobudil mimo interval proste sme ho uspali nejako, na fitlopte akokoľvek ale nebolo prso, aj reval asi dve noci dosť ale vydržali sme a čuduj sa svete, teraz sa mi zobudí dvakrát presne ako som si ho načasovala, postieľka je už oddelená od postele ale hneď vedľa, ak sa náhodou zobudí mimo tak proste spím, nereagujem, Max zo začiatku som dala ruku, pomrnčí minútku dve a ľahne a spí...postupne chcem prejsť na jedno až nula dojčení cez noc...ale zatiaľ sme takto a je to oveľa lepšie... samozrejme treba dbať na stravu cez deň aj na denný spánok

spolumatka
autor
6. aug 2020

@smejko25
@ajka0207
Joj žienky samozrejme ,že som skúšala aj dať pozdejšie večeru
Cez deň zje toho viac ako ja a to reálne :D
Nekojím cez deň viac len preto lebo on nechce viac... pri kojení sa krúti a sadne si a ide preč keď nechce 🙂
A na porovnanie jeho jedálniček
Ráno :
zje aj celé avokádo , kúsok chlebíka ,zeleninku
Desiata ovocie , piškóty , jogurt
Obed riadna porcia mäsko napríklad morčacina s ryžou ,cuketou a mrkvou
Olovrant čerstvé ovocie ,presnídavka ,biely rožtek,banán atď čo príde
Večera zemiakové pyré alebo zemiakovo-zeleninové/ cottage cheese
Druhá večera kaša obilninová,cereálna ,ryžová

ajka0207
6. aug 2020

@spolumatka tak potom možno opačný problém, že mu je v noci ťažko.

laura0107
6. aug 2020

@spolumatka papa riadne,a dost..moj 11 mesacny nezje ani polovicu,,zato sa koji viackrat za den.a vnoci tiez ma take hodinove intervaly,upokoji ho len prso. Moja dcerla,teraz uz 6rocna,bola detto to iste.kojila som ju do 15mes. ,po odstaveni sa takisto casto budila,vela sa nezmenilo..a takto to bolo do jej 3rokov..postupne ,postupne sa to menilo..a ver mi,skusila som vsetko mozne a nemozne..minulejm tie reci ,co ty zazneli vyssie...mozno tebe pomozu,mozno nie..vyskusaj..mne nepomohli..a viem preco.pretoze kazde dieta je jedinecne,je ine,s inymi potrebami. Toto si zapamataj. Ina povaha,ina vychova atd.
Pri synovi uz neriesim,,ja som tu prenho,pre moje deti,kym ma potrebuju, a nie naopak..beriem to takto a je mi lepsie..ano som unavena snazim sa oddychovat ked sa da.
A jedna posledna a asi najdolezitejsia vec: pre vsetky prvorodicky!: deticky tak neskutocne rychlo vyrastu ,tak rychlo to ubehne ,ze zachvilu budete mat doma skolkara,potom skolaka..a spominat budes,ver mi!,len na to dobre a pekne..drz sa.
A pocuvaj svoj vnutorny hlas,on ti najlepsie poradi co mas robit.

ajka0207
6. aug 2020

@spolumatka moja staršia sa tiež tak budila, ale teda mne to nevadilo, dala som prso a spala som ďalej. Odstavila som v roku a pol a trochu to pomohlo, budila sa tak štyri razy za noc, na dlhšie lebo som nevedela tak rýchlo ukľudniť. Teraz má tri a pol a už občas prespí celú noc.