Baby, ktoré kojite - už od narodenia malého uspavam kojením. Stále sa budí cca každé 2 hodiny na prícuc, nebola noc, čo by prespal celú, ani len náznak. Dúfala som, že sa to zmení po zavedení prikrmov ale bez zmeny... Už je to veľmi únavné, nemáte skúsenosť ako ho odnaučit od nočného kojenia?
musis ho naucit zaspavat sameho, alebo teda neuspavat kojenim. Precitaj si o spankovych asociach. Jeden spankovy cyklus ma cca 2 hodiny potom sa dieta ako keby prebudi a ked zapsalo na prsniku tak ho opat hlada. Ak sa nevie ulozit sam, vzdy ti po 2 hodinach vstane na prsnik. Prkrmy s tym nesuvisia.
Podľa mna je dojčenie najlepsi spôsob ako dieťa uspať.
Dcéra bude mať 16m a máme to rovnako.}
Pripnem sa, ja mam 13 mesacnu a vecer nezaspi bez kojenia. A niekedy je to zdlhave. Ale teda prespi celu noc, budi sa az nadranom. Ja davam aj UM vecer a potom este po polhodinke MM. Cez den mi spi v kociku.
Toto neodnaučíš. Jedine odstaviť od dojčenia úplne. Daj si dieťa k sebe do postele a je po probléme so vstávaním 😉
@blackcurrant kojim uz tretie...A mozno ti to nepomoze,je to pre dietatko prirodzene takto zaspavat.S tym vela nenarobis.Moje prestali hned ako sa odstavili.Ale same,nie ze ja som chcela
@pribinak tak ale nie kazde dieťa sa budí 10x za noc.. a pre mňa to teda až také super nie je, keď sa potrebuje na mňa prisat každú hodinu, keď ma takú noc, že inak to nejde.. A to s ním spím aj v posteli, len už by som bola rada sa po toľkých týždňoch vyspala a muža dostala spať do spálne.
Nájsť si pohodlnú polohu a spať spolu. Keď spím bez trička, dieťa sa obslúži v noci aj samo, ani o ňom neviem.
Odporucam co najskor odnaucit. Moj ma 2,5 a stale tak zaspava. Obcas sa stane, ze bez, ale to tak raz za 2m. Teraz banujem, ze som to dovolila
A nepočúvaj tie rady že je to normálne keď si 10x v noci hore.. nie je to normálne... Da sa s tým niečo urobiť a nemusíš ani odstaviť 🙈
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/na-sposobe-z...
Môj tiež sa furt budil keď niekto povedal ze pekne ich dieťa prespi som si povedala waw to aj ja chcem ale kde on bol furt hore a bolo to ozaj často a potreboval cuckat aj ja som si povedala však začne papať viac sa naje a ze menej bude pýtať ale on bol hneď vyberavy nejedak bolo ťažko niečo doňho dostať po 1 roku už keď spával 1x doobeda tak počas dňa sa mi darilo ho postupne odlákať ale večer samozrejme to tiež bolo stále že sa budil na kojenie zmenilo sa to po 2 rokoch co sa namotal na obyc fľašu s vodou zo sosakom
Ja neviem....podľa mňa je to úplne najlepsie a najkrajšie...
Malý (7m) spi so mnou v posteli. Ja spim s rozopnutou nočnou košeľou. Keď sa v noci zobudi (spoznám to tak ze sa mu zmení rytmus dýchania), otočím sa v polospanku k nemu, on sa obsluzi a spíme ďalej.
Starší bol na UM a spal vo vlastnej postieľke a teda do 2 r to bolo peklo....hrozne noci. Ale od 3r spáva sam vo vlastnej izbe a prespi obvykle celu noc. Prečo sa pripraviť o tu krásnu blízkosť s bábätkom? Naveky to nebude. Ja to v noci prakticky ani nevnímam....
@blackcurrant So synom to bolo podobne. Kym som ho kojila spal max 2 hodiny v kuse. Od cca 4.00 spal uz len s mojim prsom v puse. Pomohlo len odstavenie, ked mal 13 mesiacov. Odvtedy prespi celu noc, ale uspavanie byva vacsinou boj.
@ckatka veď ako to komu vyhovuje, ja som nedokázala zaspať, keď som mala dieťa pri sebe, na druhý deň ako mátoha, Nám to nevyhovovalo vôbec, dieťa od narodenia nebolo rado obmedzované, takže žiadne spanie tak, že bolo pritisnuté ku mne by nehrozilo, neznášal ani perinku a akékoľvek zavinutie, najradšej rozvalený v postieľke, tá bola pricapená pri mojej posteli. A bol kojený, len kojený, ale budil sa od narodenia len raz, od mesiaca vôbec, bol pokojným bábätkom. Blízkosť sme si predsa užívali celé dni, ale ako som písala, niekomu to vyhovuje, inému nie.
@ledgerka tak to musel napisat niekto, kto s tym ale realne skusenosti nema 🤷♀️ 2 deti kojene, uspavane na prsniku a spia celu noc. Starsia dcera od 3 tyzdnov prespala celu noc uplne v pohode. Kojena do 3 rokov, nebudila sa. Mladsi ma 3,5 stale je kojeny a on dokaze zaspat fakt iba na prsniku alebo v aute 😁 a spi celu noc, ziadne 2 hodiny
@s_a k dojceniu matka vstavat nrmusi. Da si dieta do postele a nech sa nacucne, ked potrebuje
akoby si pisala o nas. A to uz ma rok. aj kazdu hodinu vstava na kojenie. A este k tomu odmieta cez den jedlo. Horor. Ale tak o par dni ma rok a potom budeme skusat odnaucovat. Hoci neviem ci je to dobry napad. Na prsniku niekedy zaspi rychlo. A je to ucinne uspavadlo. Nemam ani potuchy ako ho uspat bez prsa.
K nam prisli vacsie zmeny akurat medzi 10ma 1 rokom.
Môj bude mať 10 mesiacov, a tiež ešte v noci pije mlieko, síce je oravda, že nie každú noc a keď tak len1x, maximálne 2x, ale je "samoobslužny" ja mam také tričko s veľkým výstrihom na noc, a naučil sa sám si proste odhrnut a nacucnut.
@blackcurrant Moja ma dva roky a stale tak zaspava, na obed aj vecer. V noci ju mame u seba v posteli a ked v noci precitne, obsluzi sa sama tak ze zvacsa o tom ani neviem a je klud...
Ahoj,moje obe deti takto zaspavali. V noci presne ako pises kazde 2-3hodiny hore. Pomohlo mi ked som si malu nastahovala do postele,teda len som prilozila prsnik,mala si cucla a spala dalej a ja tiez. Neni to idealne ale inak sa mi to nepodarilo. Som si povedala ze pri druhom uz urcite nie takto,bohuzial,maly inak zaspat nechcel -naozaj som sa snazila,teda aj pri druhom to dopadlo rovnako. Ale mam aj dobru spravu,ked prestanes kojit,prespi celu noc,max 1raz sa zobudi. Teraz ma maly 17mes,sice kojim ale len minimalne,2krat za den a odvtedy spi dobre,zobudi sa raz nad ranom,pohladkam,pripadme dam prso a spi do rana. Drzim palec,teda len vydrzat🙂
Uspavas ho tak aj cez deň? Asi by som zacala tým, naučiť ho zaspať bez kojenia cez deň.. a potom aj v noci.. no jednoducho sa treba zaťať a nedať mu ☹️ utíšiť upokojiť inak