v porodnici nam to najskor slo dobre...potom dostal zltacku a uz sa prisaval horsie a horsie....teraz sme 5 den doma a v noci uz som mu musela dat odsate mliecko cez flasku aby sa napapal....ked si ho prilozim a on sa nechiti na prvy krat tak zacne kmitat hlavickou....je pritom strasne nervozny a place ....ja viem ze sa chce prisat iba mu to nejde....ani neviem akou nahodou sa mi ho doteraz darilo nakojit....myslim ze tou flasou som to pokaslala....neviem ci m,am vyskusat klobuciky alebo co, pretoze sa nechcem vzdat kojenia
@kvietok2021 Klud, aby necitil Tvoje napatie a nervozitu a nekazilo Vam to dojcenie.
skus zmenit polohu. mne sa na pravy prsnik dokazala prisat len vo "futbalovej" polohe...potom sa to upravilo
my sme tiež mali podobný problém.....mala som vpadnuté bradavky, malý sa zle prisával, a tak som si kúpila klobúčiky.....tie nám pomohli....drzim palce
@kvietok2021
Rozhodne odporúčam laktačnú pradkyňu mamily, mala som presne ten istý problém čo ty, a vedela som, že ak mi niekto pomôže tak LP. Neodporúčam klobúčiky ani iné domáce finty.
Majú na to presné know-how, postup Dr. Newmana - http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... a je to fakt účinné.
Na ilustráciu, bola u mňa príbuzná, novorodenecká sestra na dôchodku s 30 ročnou praxou, celý život učila dojčiť mamičky na novorodeneckom oddelení, ani za pol dňa sa nám nepodarilo syna prisať, laktačnej poradkyni sa to podarilo za hodinu práce... syn mal 7 dní, fľaša išla do koša a dodnes dojčím. 😵
A čím skôr ju zavoláš, tým lepšie. Držím palce. 😎
@kvietok2021 , skús si pozrieť tu na modrom koníkovi, na hlavnej stránke, v časti Wiki modrý koník, - Dojčenie, tam sú aj ukážky správneho dojčenia. Taktiež skús www.mamila.sk. Poprípade si zavolaj laktačnú poradkyňu.
Tí naši malí drobci, niekedy na začiatku vedia poriadne potrápiť. Chce to hlavne klud, a prikladať a prikladať. Ved nikto z neba múdry nespadol. Učí sa aj mamina aj mimino.
Skús si ho priložiť, ešte pred tým ako bude straaaašne hladný. Bábenká chcú len papať a papať, a nič iné ich nezaujíma. Preto sa tak rozčuľuje, keď mu to nejde. A aj ako tu už bolo písané, si pred tým odsaj mliečko, aby si nemala taký naliaty prsník a bradavku .
@kvietok2021 hlavne ziadna flasa a ziadne klobuciky!!! odporucam laktacnu poradkynu urcite.
Určite si nájdi na nete čisielko na laktačnú poradkyňu, ja som mala ten istý problém pri dcérke, po návrate z pôrodnice sa odmietala prisať. Volala som poradkyni, čisielko som našla na stránke nemocnice. Bolo už neskoro v noci a bola ochotná aj prísť k nám .No poradila a pomohlo. Odsať mliečko na lyžičku, ponúknuť malej a keď je hladná, tak zacíti mliečko, chytí sa. Zabralo to hneď.
dakujem za rady, ale uz sme zistili kde je problem....s porodnice sme si doniesli soor.....tak to to moje chudatko bolelo ze nemohlo papat, ale teraz ked sa to trosku preliecilo tak uz sa kojime.
@kvietok2021
ahoj, ja som mala tento isty problem...nechcel sa prisat, bo som ho po porode dva dni nemohla kojit. Davala som mu odsate mlieko asi dva tydne. Vdaka bohu mi jedna znama pozicala odsavacku, flasky a dudliky znacky MEDELA. To je jedna sada, stoji to 150 euro ale sa to oplati, lebo tie flasky su pretlakove a ten dudlik sa da nacucnut na bradavku a maly mi cez neho papa priamo z prsa. Bez neho sa nechce prisat, ale s nim sa napapa...Pozri si preto na nete znacku MEDELA a skus to s nou. MNe to velmi pomohlo...
@kiki75 zamiešam sa..klobúčikov je treba zbaviť sa čo najrýchlejšie..ich používanie môže postupne viesť k znižovaniu tvorby mlieka..skúšaj prikladať ked malinká zaspáva, lahnite si spolu do postele tela na telo a skúšaj tak ponúkať bez klobúčikov..ale najlepšie čo najskôr zavolať si nejakú laktačnú poradkynu, tá určite pomôže..napr. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@kiki75 asi do 3 mesiacov, potom som vyskúšala kojiť bez nich a pomaly som ich vyradila.... mlieka som mala vzdy dostatok pri ich pouzivani....tiez bol na nich dost zvyknuty a tiez dost bojkotoval ked som ich nenasadila, casto sa mi odtrhaval od prsnika a plakal ale pomaly sa to upravilo.....niekedy je aj pricinou toho ze sa dieta nevie prisat na prsnik aj to, ked nema este tu uzdicku pod jazykom poriadne natiahnutu, ako moj.....teraz tiez si ich obcas nasadim lebo uz ma zubky a ma hryzie.....skus napriklad zo zaciatku si dat klobucik a potom dokojit bez neho.....a ked ich chces vysadit len treba skusat a vela trpezlivosti.....ak by to nijak neslo tak si myslim ze radsej kojit s klobucikmi ako nekojit vobec ... drzim palce 🙂
@kattty85 ved takto som rozmyslala aj ja: ze radsej s klobucikmi ako nijako. len teraz to uz neide bez toho. v nemocnici mi tiez povedali ze sa krasne prisala no ale mlieko som 5 dni nemala a nemala co sat, tak vzdy ked som si ju prilozila tak len cuckala.velmi ma to bolelo preto som kupila tie klobuciky aby sa mi nezapalili bradavyk.(moja mama musela po 2 t prestat kojit kvoli tomu, tak som sa obava ze takto dopadnem aj ja,,,,) teraz sme na tom tak, ze sice m lieko sa mi spustilo, ale klobuciky neviem odlozit, lebo po 3 tyzdnoch sa mi uz vobec neprisaje na prisnik. bez klobucikov to neide. prakticky ona sa to nenaucila. v podstate od narodenia ju kojim s klobucikmi a neviem, ci sa podari este inak. som z toho zufala, ale vzdy ked to skusame tak zacne strasne revat a tak sa vytoci ze potom cele hodiny je nekludna.....tiez som oslovila uz lakt.poradkynu, dufam ze bud. tyzden pride, ale bohuzial neverim ze sa mi to dojcenie raz podari aj normalne....
@kvietok2021 pred kojenim si odsaj trochu mlieka a skus ho prilozit tak...asi mas moc naliate prsniky a nevie sa preto dobre prisat