Pleseň na kvásku

jarkagrm
26. jan 2023

Ahojte prosím o radu je toto pliesen na kvasku? Kvaskujem už 4 roky a ešte som to nikdy nemala ako keby múka na povrchu. Ďakujem za radu

osky
26. jan 2023

@jarkagrm kolko dni je nakrmeny?
Kde ho skladujes?
Mala si ho prikryty?

jarkagrm
autor
27. jan 2023

@krmila som 5 dní dozadu aké ešte mal krásne bublinky

jarkagrm
autor
27. jan 2023

@jarkagrm mam ho zavretý v zavaraninovom pohári a vždy uskladnujem v chladničke na vrchnej policke

jarkagrm
autor
27. jan 2023

@jarkagrm takýto je cce už 2 týždeň cez víkend som sa ho snažila riadne do kŕmiť ale aj napriek dokrmeniu sa to opäť stalo, skúšala som z toho aj chleba upiecť a bol pekný len ak je to pliesen tak to už nie je moc na jedenie

avanka
27. jan 2023

@jarkagrm vyzerá, že ti ochorel..určite nie je ok. Skús zospodu odobrať len trošičku, lyzicku, nakŕmiť , a zopakuj to aspoň 2 krát.

osky
27. jan 2023

@jarkagrm aha.takze ho mas zatvoreny na pevno?
S tym skusenost nemam.
Lebo ja som kvasok mala vzdy len tak,ze vrchnak nebol zatiahnuty,iba volne polozeny na pohari.
Tak neviem.
Mozno ti jednoducho len vyschol,co mi ale logicky nevychadza....

martinka17
27. jan 2023

Mne sa zdá, že je to fakt ako pleseň. Ak je pleseň na povrchu, znamená že spory sú všade v tom kvásku a to čo vidíš je len časť, takže ja také veci vyhadzujem. Tu je to pekne rozpísané.
https://dobruchut.aktuality.sk/clanok/37498/ple...

avanka
27. jan 2023

@osky ja mám už 4,5 ročné lievito a tiež..nakŕmiť, zakryjeme sackom a keď trošku podrastie, zavriem napevno a dám do chladničky

martul
27. jan 2023

@jarkagrm toto je veľmi už rozšírená pleseň, toto nemiešaj, neozivuj ani neber zo spodu. Celé to vyhoď.

anna_maria1
27. jan 2023

No tak tento teda isto nie je ok. No co to je neviem, kedze mi to kvasok este nespravil, no isto by som ho vyhodila a budes si musiet spravit novy. Cele by som to vyhodila

vulka
27. jan 2023

@jarkagrm Fuu, to bude celé prežraté plesňou.