Ahojte.
Rok sledujem skupinu Kváskovanie na FB a konečne na to prišla tá správna chvíľa. Mám čas, chuť, odhodlanie. Už mám všetko kúpené, ALE neviem zohnať múky na založenie kvásku ! Konkrétne: Ražná múka celozrnná (tyrysový obal) a Ražná múka chlebová (hnedý obal). Bola som v Bille v Záhorskej Bystrici a ešte v Malackách v Tescu a nič. Ešte chcem skúsiť Lídl.
Kde tieto múky kupujete ??
Kvasok sa da založiť aj z inej značky ražnej muky v tescu predavaju ražne muky z tej som zakladala moj prvy kvasok a teraz mam muku priamo od mlynara a je super tie v tych obaloch to len obal zaplatite nič viac ...
@slavuska1506 vo fresh.i majú všetky 😊
@paulinkaa2
@diaalex
Ďakujem, vyskúšam 🙂
@katrena74 Tiež mám v pláne potom brať priamo do mlynára, len na to založenie som chcel konkrétne tieto. Ďakujem.
na zalozenie kvasku je najlepsia razna celozrnna, ja ked som zakladal som si zohnal asi 5 druhov muk, aj rakusku bio raznu, najlepsia bola ta nasa ale celozrnna, z obycajnej raznej sa to podari tiez, ale kvasok uz nema taku silu
Hocijaka razna, celozrnna funguje.. takze kludne aku dostanes.. v samoske, Terne, kraji maju tiež razne muky
Na stranke kvaskovanie je zoznam, v ktorych predajniach viez tieto muky zohnat. Prajem vea kvaskovych uspechov :D
@margaretka_ ďakujeeem 🙂
@slavuska1506 Kaufland. Mam odtial raznu chlebovu aj raznu celozrnnu.
Dievčatá prosim odfodte muky z ktorých peciete chlebík, štartér mi je jasný to mam, ale potrebujem muky z ktorých peciete prosim odfodte všetky z ktorých peciete a z ktorými ste spokojne, lebo sa už v tom fakt strácam keďže som nováčik. Ďalej koľko polievkovych lyžíc treba toho kvasku na 1 chlebík? A presný recept na výborný kvaskovy chlebík prosim😊
@lucina1100 ja používam T650 mlyn Trenčan
Na chlebík dávam jednu polievkovú lyžicu kvásku
Na chleba robim rozkvas 150g muka 650 150ml vody 1pl kvásku po 12h niekedy menej pridám 400ml vody 800gr múky zamiešame po 30min pridám lyžičku soli rascu jeden zemiak nastrúhaný
@katrena74 matka zem to je zložité😊a odfotis mi tu muku? A kde ju kupuješ tu muku?
Ja mam najoblubenejsi z razneho kvasku, ale zo spaldovej muky. Najlepsie sa mi robi z bona vita hladka spaldova.
Rozkvas 120 g muka, 120 g voda, 1 PL kvasku
Do cesta 180 ml vody, v ktorej rozpustim 2 čl soli, 380 g muky, ktoru pridavam po tretinách ked miesim.
Tento sa mi podari vzdy. Ci prekladam, ci neprrkladam, ci dam do chladničky, ci nie, vzdy je super. Nedavam ani zaparu, iba ho po vybrati postriekam vodou 🙂
@lucina1100 na začiatok toho nepotrebuješ veľa.. uplne stačí ražna múka na kvasok a štarter (buď chlebova alebo celozrna. pri celozrnej bude trosku tmavší chlebík) a potom do cesta klasicka pšenična hladka, nič sa nestane ak nebude original chlebova.
ked vyskúšaš/vychytáš prvé recepty, potom začneš experimentovať 😀 ja už miešam múky aké chcem, aj pomery rozne. na youtube je inak dosť videi, možeš tento chlebík skusiť:
poyri si aj ich kanal, maš tam aj múky aj postupy aj kadečo
ja sa nedržím jednej značky, všetky druhy fungovali čo som mala.. lidl ma super špaldovú múku, tieto špeci muky na kvaskovanie už som videla kadekde..
a ja recepty striedam, aj vianočky sú výborné, aj žemle, na nete je kopec receptov
@margaretka_ takze za každým musím dať rozkvas, dievčatá pomaly sa do toho dostanem, ken mi prosim odfodte muky aby som vedela v obchode či hľadať teda manžel lebo ja som na rizikovom a nechodím do obchodu s manžel potrebuje fotky tych muk, lebo keď nechodí nevie s nemá ani čas hľadať a citat a podľa obrázku mu to je sto krát lepšie Dakujem vam 😊
@lucina1100 tak na prve pokusy fakt akakolvek, obycajna hladka muka, znacku aku prave ten obchod mava bezne. Ale tu co som ja spominala vygooglis ked das bona vita spaldova hladka. Mne sa nechce fotit 😀
A na kvasok, na jeho dokrmovanie sa idporuca stale tu istu. Tak ak mas od biekoho kvasok, opytaj sa na aku muku je zvyknutu 🙂
@slavuska1506 v jednote skús pozrieť.