Dobrý deň chcem sa spýtať. ..založila som si vo štvrtok prvý krát kvások....zatiaľ si myslím že som na dobrej ceste...zatiaľ však len dokrmujem... chcem sa spýtať či mám Z toho teda aj čosi odoberať A čo s tým odobratym? ?niekde som čítala že môžem to použiť na zahusťovanie omáčok polievok a tak ďalej..... A teraz či musím odoberať alebo môžem len pridávať A neriešiť to.
Ďakujem.
@pralinka86
Ďakujem ....a ako na palacinky? ? Normálne dať ešte mlieko A múku A vajíčka A urobiť palacinky? ?
@jonka23 pozri si niekde návod ako sa zakladá kvások. Veď v každom návode máš presný popis ktorý deň cca čo urobiť, čo sledovať... Ak si zakladal vo štvrtok určite ešte neodoberáš. Zakladá sa do veľkého skla a označuje ako rastie...
@jonka23 ano.. klasika cesto plus lyžica kvasku.. a nechat na linke postáť 2-3hod alebo v chladničke cez noc.. isto nájdeš aj na nete niečo k tomu
ja by som ti odporúčila lievance, palacinky, lángoš, prápadne . halušky.
Uz to bolo davno, co som zakladala, ale je dobre odoberať, lebo bude ho zbytočne veľa.. tu je napr pekny navod.. a ano, da sa uz pouzit nspr na palacinky. Ja polievku nezahustujem, ale hádam aj tam moze
https://nelkafood.sk/ako-si-zalozit-vlastny-kva...