Kúpil som si v obchode drahý kváskový chlieb, lebo iný nemali. V popise bolo napísané, že neobsahuje droždie. Pokiaľ viem, droždie obsahuje veľmi prospešné vitamíny skupiny B. Nie je takýto kváskový chlieb ochudobnený? Chuťovo bol dobrý, ale predsa len sa mi to nezdá.
Nastuduj si rozdiel medzi kvaskom a droždim. Dobre si kúpil. Lepší.
obsahuje ine vitaminy prospesne k zdraviu, sak mozes striedat raz kvaskovy a raz drozdovy a budes mat optimum vsetkych vitaminov
Vitamin B neobsahuje len drozdie!
Su ovela pristupnejsie zdroje,pogoogli...
Drozdie mnohym ludom sposobuje nafukovanie,okrem toho ma aj kopu inych negativnych ucinkov.
Kvaskove pecivo,naopak,zaziva v poslednych rokoch navrat prave koli zdravotnym i chutovym benefitom.
@imaf dobre si kupil ;) a este lepsie je piect si ho doma 🙂 Mas to lacnejsie a das si do neho presne to, co mas rad (semienka, rozne druhy muky atd). Kvaskovy chlieb sa neupecie za dve hodiny, ako klasicky (hodka kysnutie, hodka pecenie). Pecie sa jeden a pol dna, pretoze kvasok, na rozdiel od drozdia, rozklada lepok a stiepi ho tak, ze je pre ludske telo omnoho lahsie stravitelny. Vitamin B mozes doplnit z roznych inych zdrojov, v tom upecenom chlebe (chlieb sa pecie na 250 st) ho asi aj tak nejak vela nezostalo ;)
Kvaskovy chlieb je Kvaskovy to znamená ze nesmie obsahovať droždie a za taký chlieb dakuj ja som som kúpila Kvaskovy a keď som prišla domov a čítam zloženie tak ma piclo droždie..
Od vtedy pečiem iba domáce chleby z kvasku každý druhý deň. Alebo si upečiem iný druh pečiva,
nerozumiem v čom je "výhoda" toho kváskového chleba, veď droždie je veľmi užitočné už xxxx rokov, inak viete čo, na druhý deň je už úplne bez chuti
Ako pisali vyssie, kvasok lepsie rozlada lepok a je stravitelnejsim pre cloveka. Ja peciem kvaskovy chlieb uz 4 roky a drozdie mi vobec nechyba. Sestra ked zje chlieb z drozdia tak ju boli brucho, takze nevidim dovod jest drozdie koli vitaminu, ktory sa da doplnit inak... a mne vydrzi kvaskovy chlieb aj 3-4 dni v pohode, ale teda zje sa skor 😊
prosím o radu, ako vyčistím ošatku, mám ju veľmi zaleoenú. Asi som ju málo vysypala škrobom.Dakujem
zaleoenú?
@imaf napríklad ja doma pečiem 2 krát týždenne kvaskovy chlieb už 2 roky (v lete dávam pauzu). Odvtedy moje deti 4 a 10 ročný cítia rozdiel. Milujú môj čerstvo upečený kvaskovy. Aj muž. Prestali 8ch bruška bolieť. Nenafukuje nás. Inokedy po 2 krajcoch chleba ráno som cítila pocit plnosti a par hodín ma nafukovalo. Pri kvaskovom to nemáme.a navyše vždy upečieme taky. Na aký mame chuť, teda rôzne veci doň pridám, alebo len taky jednoduchý urobím. Každý, kto k nám príde na návštevu sa už naň pýta, či ho mám upečený, lebo rada s nim ponúknem aj návštevu
stále neviem ako rečou je písané "zaleoenú."
tak teda čo to je???? pre mňa to je problém, lebo tomu nerozumiem
@imaf precitaj si na stranke fitshaker.sk rozdiel medzi kvasnicami a kvaskom a pochopis. Ak chces vyuzit vitamin B z kvasnic, da sa to v kvasnicovej natierke, polievke, haluskach do polievky, nemusi to byt v kysnutom pecive.