Jablkovy mrezovnik kvaskova verzia. 450gr spaldovej hladkej 250 gr masla (dala som roztopit do mikrovlnky,pozbierala biele a šup ho k múke) 2 lyzice mandloveho mlieka Vanilka 2 vacsie vajicka 2 lyzicky ryzoveho sirupu 2 lyzice kvasku (pouzila som bezlepkovy kukuricny) Vsetko mish mash a nechat dve hodiny v klude. Potom som pomucila dosku,trocha cesto poprekladala,supla na peciaci papier nastrihnuty presne format na plech. Na papieri som vyvalala cesto,aby akurat pokrylo celu plochu, preniesla na plech. Nastruhla som 3 velke jablka (ak su kysle,mixnite k nim hrozienka, ja som supla lyzicku datloveho sirupu) poukladala som jablka na cesto, posypala skoricou. A z kusku cesta,ktore som si odlozila bokom (staci 1/4) som porobila tenke mriezky. Potrela maslom, piekla na 170 st 50 minut. Je chutovo uplne ze fantasticky. Kvások dodáva akoby chuť jemného tvarohu.
Jablkovy mrezovnik kvaskova verzia.
450gr spaldovej hladkej
250 gr masla (dala som roztopit do mikrovlnky,pozbierala biele a šup ho k múke)
2 lyzice mandloveho mlieka
Vanilka
2 vacsie vajicka
2 lyzicky ryzoveho sirupu
2 lyzice kvasku (pouzila som bezlepkovy kukuricny)
Vsetko mish mash a nechat dve hodiny v klude. Potom som pomucila dosku,trocha cesto poprekladala,supla na peciaci papier nastrihnuty presne format na plech. Na papieri som vyvalala cesto,aby akurat pokrylo celu plochu, preniesla na plech. Nastruhla som 3 velke jablka (ak su kysle,mixnite k nim hrozienka, ja som supla lyzicku datloveho sirupu) poukladala som jablka na cesto, posypala skoricou. A z kusku cesta,ktore som si odlozila bokom (staci 1/4) som porobila tenke mriezky. Potrela maslom, piekla na 170 st 50 minut. Je chutovo uplne ze fantasticky. Kvások dodáva akoby chuť jemného tvarohu.