Je dôležité o koľkej nakŕmim kvások?

4. nov 2024

Musi to byť každé ráno a večer v rovnaku hodinu? Neviem tuto informáciu nikde najsť,.poprosila by som typy co a ako.

tetapetra
4. nov 2024

Ja mám kvások LM vonku na linke. Takže krmim ráno a večer. Niekedy zabudnem 🤣tak nakrmim len raz. Pred pečením si však dávam pozor a nakrmim aspoň 2x. Nemyslím,že čas je extra dôležitý. Cez týždeň krmim o 5:00- o 21:00. Cez víkend 9-21

gribka1
4. nov 2024

@tetapetra Ale to len prvá príprava, nie? Potom to nepotrebuje každodennú starostlivosť, či?

tetapetra
4. nov 2024

@gribka1 nie toto je moja 3rocna rutina🤷🏻‍♀️. Tým,že ho mám na linke a nie v chlade,tak to robím často. Kebyže je v chladničke tak LM nenabera tak rýchlo kyslosť ako ražný kvások, vydrží aj týždeň. Keď som na dovolenke,tak je v chladničke.

gribka1
4. nov 2024

@tetapetra No dobre, lebo ja ho mám týždeň bežne v chladničke, či nerobím zle.

tetapetra
4. nov 2024

@gribka1 aký máš?

gribka1
4. nov 2024

Ražný

tetapetra
4. nov 2024

@gribka1 mne ražný po 2r zdochol. Rýchlo nabral kyslosť a chleby boli kyslé. Už tri roky robím len s LM. Ražný mi vyhovoval akurát v langosoch 😁

gribka1
4. nov 2024

@tetapetra Ten LM plánujem tiež, zatiaľ fungujem s ražnym. Ale nevydrží rok, keď sa mi už zdá kyslý, robím nový.

tetapetra
4. nov 2024

@gribka1 ražný je strašne citlivý 😛presne ako chlap. Tak som sa na to vybodla. Zozen si LM.

gribka1
4. nov 2024

@tetapetra Parádny, určite sa na to dám 👍😁

mane01
4. nov 2024

@tetapetra ja mam razny uz roky, krmim ho 2x za tyzden. Mozno zalezi aj na muke… mojmu davam raznu chlebovu, ale obcas mu dam raznu celozrnnu, ked nahodou nemam chlebovu. Jedine, co treba, je menit pohar. Urcite raz za dva tyzdne.

tetapetra
4. nov 2024

@mane01 robila som to, asi ma nemal rád