Zvyknete si umývať tvár mydlom?

26. máj 2024

Ahojte, zvyknete si umývať tvár mydlom? Nevysušuje Vám to pokožku? Aké mydlá na tvár používate? Ďakujem

viestta
26. máj 2024

Nie, nepouzivam mydlo ani na telo, nie to este na tvyr, pretoze vysusuje a meni pH

guudy
26. máj 2024

Mydlo fakt nie. Vysusuje. Mydlo max na ruky.

anonymous87
26. máj 2024

Pouzivam tento Eucerin. A teraz som na skusku vzala sj tuto neutrogenu. Ale eucerin je lepsi za mna. Myslim ze ani jedno neobsahuje mydlo(mozno sa mylim)

doriiis
26. máj 2024

🙄....ach bože,zas tie mýty a predpotopne názory.Zienky existujú aj iné mydla ako Nivea,bupi a lacné mydlo z drogérie.Ano,mám mydla,ktoré používam iba na tvár.Mydlo z čierneho uhlia ,,Čierna ovca". Mydlo z kávy a moje obľúbené levanduľové mydlo z innaesential.Nato nedám dopustit

guudy
26. máj 2024

@doriiis nezhodneme sa. Ja napr nemozem na tvar pouzivat nic, co obsahuje esencialne oleje, ani ziadne bylinky/citrusy, parfumacie a pod. Ak su v kavovom mydle aj zrniecka, tak je to naprd. Ksicht by mi zhorel od podrazdenia 😉

doriiis
26. máj 2024

@guudy ....však to beriem.Aj mydiel na tvár je milión druhov.Staci si len nájsť pre seba to prave.
Ja napr neznesiem kamilkove mydlo🤷🏻‍♀️.A kávový si robím aj peeling.Milujem to

guudy
26. máj 2024

@doriiis hehehe a ze kto tu ma predpotopne nazory (kavovy peeling)😅😘. Zbytocne nim tryznis plet z dlhodobeho hladiska… 🤷🏼‍♀️

henka123123
26. máj 2024

Cele telo aj tvar si umyvam s mydlom buppi

evinka400
26. máj 2024

Ja používam na tvár už pár rokov mydlo Manna s aktívnym uhlím.

viestta
26. máj 2024

@doriiis mydlo je raz mydlo. Sodna alebo draselna sol mastnej kyseliny. Je jedno ci sa pouzije nejaky prirodny tuk a na zmydelnovanie sa pouzije prirodna alkalicka zlozka (napriklad popol) alebo sa to vyrobi v "chemicke".
Tie ine "mydla" vobec nemusia byt mydla ale mozu obsahovat saponiny alebo aj saponaty.

babababka
26. máj 2024

Raz za týždeň umývam.Mne to nerobí nič,možno pretolebo nikdy somnepoužívala žiadnu kozmetiku.Neviem.Nerobí mi to žiadny problém.

maminkadeticiek
26. máj 2024
pkgirl30
26. máj 2024

používam mydlo z bahna čierneho mora, kupujem ho už niekoľko rokov a som spokojná, vysušuje ale ja som rada mám veľmi mastnú pleť

lukbe
26. máj 2024

Áno, sama si vyrábam.

maminkadeticiek
26. máj 2024

Aj tato pena je velmi prijemna a je ruzova aj ako umyvaci gel.https://www.mojadm.sk/balea-jemna-cistiaca-...

petamich
26. máj 2024

nie tvar si mydlom neumyvam, teda ak to nie je mydlo specialne na tvar, kazdopadne mna mydla vysusuju

doriiis
26. máj 2024

@guudy ....pozri,každá z nás je iná a každej sedí a funguje niečo iné.Ja som si pleť dala dokopy práve vtedy,keď som vyhodila všetky Nivea,Bioderma,Yves Rocher a pod. a začala používať prírodnú kozmetiku,ktorú si občas vyrábam aj sama.To,čo sedí mne,nemusí inej.
Autorka chcela tipy na mydlo na tvár....používam,dala som jej tipy.

guudy
26. máj 2024

@doriiis no to si dobre spravila, ze si ich vyhodila😊😊
Tiez mi trvalo, kym som si nasla vhodne znacky 🙂

zojazoja
26. máj 2024

Používam mydlo tvar. Umývam sa ním každý deň. Jednu jedinú vyrážku nemám odvtedy . Ani pri aPMS a ani pri periode

radkaradix
27. máj 2024

Kupovane mydla neobsahuju glycerin, je z nich odstranovany pre dalsie kozmeticke ucely.. ja si robim domace mydla a tie vobec nevysusuju. Pouzivam na tvar, su dokonale.. skus pozriet, ci niekde v tvojom okoli niekto nepredava, alebo na nete. Ak ho budes pouzivat len na tvar, vydrzi ti dlho..

radkaradix
27. máj 2024

@viestta nie, urcite nie je mydlo raz mydlo.. domace mydla nevysusuju.. navyse kupovane mydlo nie len ze vysusuje, ale ani nepeni.. domace peni ako sumienka a nevysusuje.. nehadaj sa prosim s osobami, co sa vyrobe mydla venuju alebo domace mydla roky pouzivaju..

viestta
27. máj 2024

@radkaradix chemiu neobabres, proste neobabres. Mydlo je chemicky mydlo nech ho vyrobis kdekolvek. Mozes do neho pridat nieco "navyse" ale tak ci tak je to mydlo

radkaradix
27. máj 2024

@viestta z beznych mydiel odoberaju glycerin pre dalsie kozmeticke ucely, takze nemoze byt vlacne. Domace ho obsahuje a teda nevysusuje

lukbe
27. máj 2024

@radkaradix presne aj ja.

viktoria63
27. máj 2024

Ja si umývam už roky detským mydlom modrým Bupi, ráno aj večer, nevysušuje ale vždy si dám za tým aj krém - Cien bledomodrý, nič iné na tvár nepoužívam - teda ráno okrem Mape upu 🙂. Mám 34r.

vanilkovazmrzka
27. máj 2024

Uz nie. Pouzivam cistiaci gel, je to lepsie.