Zničila som si vlasy

21. feb 2023

Ahojte. Už je asi neskoro si nadávať, alebo niečo robiť, no aj tak sa radšej spýtam vás, ktoré máte s tým isto väčšiu skúsenosť. Mám nikdy nefarebené, dlhé, husté vlasy svetlo hnedej, priam až v odtieni špinavý blond. Včera som sa rozhodla si ich prvýkrát nafarbiť. Ale keďže som to nikdy nerobila a chcela som len dočasnú zmenu, siahla som po zosvetlujúcom šampóne. Konkrétne po Palette Color Shampoo (zosvetlovač 12-0). Na krabici síce píše, že pernament, v pribalenom letáku a aj na internete hovoria o 24. umytiach. Tak som teda kúpila rovno 3 balenia na moju dĺžku a hustotu a išla do toho. No a výsledok je hrôza. Mám žlté vlasy, a neviem, či som si ich tým komplet nezničila. Je pravda, že som mala ten šampón na hlave raz toľko času, než sa odporúčalo. Dnes som si umyla vlasy asi už 13x a ani kúsok z tej farby nepustili. Dokonca som skúšala raz aj Jarkou na riad, čo som na nete prečítala 😃 a nepomohlo. Je nejaká šanca ich ešte zachrániť, alebo som si zničila moje prirodzené vlasy a čaká ma len permanentná farba na prekrytie? Prosím poraďte mi. O týždeň a pol cestujeme preč a ja som zúfalá. Ja viem, to je tak keď vymýšľam hlúposti a potom vyplakávam. 🥲 Za každú radu veľmi pekne ďakujem.
(Fotky mojích vlasov pred a po farební pridám do komentára).

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. feb 2023

Teraz… s nepeknou žltou, ktorá nejde zmyť ani o kúsok po toľkom splachovaní

simona2001
21. feb 2023

Podľa mňa to není až také hrozné...vyzerá to pekne.

autor
21. feb 2023

Predtým

autor
21. feb 2023

@simona2001 si zlatá, ale ver mi, na dennom svetle to je žltšie ako zlatý retruevier. 😅😒

simona2001
21. feb 2023

Tak neviem...skus zájsť za kaderníčkou. Sa poradiť. Ci to je ok. Podľa mňa to ok je nakoľko si chcela zosvetlit.

miadi
21. feb 2023

Asi si farboslepa 😂ty si nemala vobec spinave blond vlasy ale hnede skor tmavohnede . A teraz to vobec nemas zlte ale orieskovo svetlo hnede ci tmava blond maximalne trochu do hrdzava. Mas to fajn farba sa za par mesiacov vymyje vlasy si si neznicila. Ja mam farbu ako Gwen Stefani ale to bol zamer 🤣

autor
21. feb 2023

@miadi Asi som nevybrala úplne najvhodnejšiu fotku na porovnávanie, uznávam. Ale nechápem, prečo musíš už hneď na začiatku človeka uraziť. Snáď sa dokážeme baviť aj slušnejšie a nerobiť z MK primitívnu debatu. Každopádne umelé svetlo dokáže dosť klamať, to vieš isto aj sama. Tak pridávam ešte jednu na dennom svetle, kde vidno, že som hnedé alebo tmavohnedé skutočne nemala. A aj keď si ich nikdy nefarbila, tak mi pochopitelne v lete slnko trochu zmenilo odtieň.

dadka128
21. feb 2023

Podla mna mas vlasy krasne aj teraz, ... ale urcite druhyckrat si nenechavaj farbu dlhsie ako mas , a ked sa ti to nepaci chod ku kadernicke ..

anickaaa6aaa
21. feb 2023

No zosvetlenu farbu nevymyjes. Tmavšia hneda by sa este vymyla. Ale toto nie. Zasla by som ku kadernicke na dotonovanie.

moonlight1210
21. feb 2023

Kadernicka by ti mohla dat nieco na ten zlty odtien, aby ho to zmiernilo. Myslim, ze na to existuju aj sampony. Zozltnutie pri odfarbovani smerom do blond sa totiz stava, zavisi to totiz od “podtonu” vlasov (alebo ako to nazvat). Mne tiez rovno v kadernictve povedali, ze pri mojej farbe by mi zozltnutie hrozilo, ak by som chcela ist do blond farieb. Ze mam taky typ vlasov.
A ty si si nechala tu chemiu na nich nanestastie dlhsie, nez pisali v navode.
V najhorsom ti moze skusit dat cez to inu farbu.

Ak je to aj permanentna farba a nie vymyvatelna, tak to zlte odrastie. Vlasy si si navzdy neznicila.

pandeia
21. feb 2023

Sampon na zosvetlenie neexistuje, zosvetlovac obsahuje vzdy peroxid a preto to nevymyjes. Odtien zosvetlovaca sa odporuca nechat posobit dlhsie nez ostatne odtiene. Ale domace zosvetlovanie zvykne byt dozlta, zvlast ak to je prvy krat. Verim, ze na svetle vyzera ten efekt inak nez na foto (na foto to nevyzera zle). Odporucam ti to dotonovat, ale radsej by som sla ku kadernicke.

koniarova
21. feb 2023

Nestresuj. Každá normálna kaderníčka s s týmto hravo poradí. A vlasy si mala hnedé,nie blond. 😉😉

milanemila
21. feb 2023

Najpr si nepdpustim povedat, ze farbit a hlavne zosvetlovat doma vlasy je uplna blbost 🙈 ale teda kup si 2 balenia tohto “zazraku” daj si to na hlavu a nechaj ako masku posobit nejakych cca 15 min. Malo by ti to stiahnut tie zlte odtiene, nesetri tym poriadne rovnomerne na vsetky vlasy. Urcite si ich dalej nefarby, tento tonovac ti neznici vlasy. Pouzivam ho aj medzi navstevami kadernika, aby som mala melir v takom chladnim blond odtieni a nie do zlta. https://www.mojadm.sk/schwarzkopf-live-farbiaca...
Alebo ked tak pozeram na tu farbu, mozno by som to supla do rysava ak ti to nie je uplne proti srsti https://www.mojadm.sk/schwarzkopf-live-farbiaca...

zuzuliennka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
osky
21. feb 2023

Hlupe narazky si nevsimaj.niektore zeny na MK Sa inak
vyjadrovat nevedia.
Mam cca take vlasy ako ty -prirodzene,a tiez som dlhe roky farbila na blond.
Hlavne ak nechces ostat "zlta" ,nikdy nekupuj zlatu blond.to je potom hruza...
Mne Sa to tiez par krat podarilo a sby som nechodila ako kuriatko,vzdy som mala doma taky sampon.
Myslim ze Sa to volalo "strieborna platina ."
To som si dala na to a ono to zneutralizovslo tu zltu,az oranzovu..
Ale uprimne,vlasy uz dlho nefarbim.
Ak nesedivies,je skoda nicit peknu hrivu...

zuzuliennka1
21. feb 2023

napis mi spravu

simonkazga
21. feb 2023

Je mi ľúto, zosvetlené vlasy sa nedajú vymyť. Už len šup ku kaderníčke, nech ťa dofarbí. Inak škoda tých vlasov 😶

jana_eyre_2
21. feb 2023

Ja si vlasy už dlhé roky nefarbim, tak neviem ktoré farby sa dajú zmyt, ja len že vlasy ako také si si nezničila.. len si si zmenila farbu ale vlasy zničené nie sú - tie by boli keby ti skrepovateli, keby ti povypadavali, keby sa spálili.. takto stačí zájsť za kaderníckou a ona ti farbu dá akú chces.. podľa fotky mi príde nová farba celkom pekná a vlasy máš na nej upravené a neodstavaju ti maličké vlasy ako na ostatných fotkách tak to vyzerá pekne..

andrea_82
21. feb 2023

zbytočne budeš umývať, toto nie je farba, to je odfarbovač. Takže vlasy sú zosvetlené, nie nafarbené. Niečo, ako keď naleješ na látku Savo a praním by si chcela škvrnu vymyť. Ja mám na hlave podobnú farbu ako teraz ty a mne sa práveže páči. Ale používam aj tento šampón, ten trochu stiahne žlté odtiene.

gabika128
21. feb 2023

Mala si krásnu špinavú blond, zosvetlila si si to a teraz máš zosvetlenu blond. Kaderníčka ti to môže natónovať do iného odtieňa. Akonáhle je vlas zosvetlený, tak je zosvetleny, darmo to umývaš. Veľká škoda, mohla si investovať do nejakej jemnej balayage,ktorá by možno stála cez 100€, ale neriešila by si teraz odrasty, ktoré sa ti objavia. Môžeš ešte skúsiť po natonovaní vydržať par mesiacov s odrastom, potom ti kaderníčka urobí melír, a prechod medzi týmto odtieňom a tvojou farbou bude miernejší.

ropucha6
21. feb 2023

Co zeny nuti takto experimentovat doma? 🙂) no takto, toto nevymyjes a na odrastenie asi cakat nechces, takze si najdi dobru kadernicku. Lebo aj lacna ti to vie este dogabat. Mam podobnu povodnu farbu a tiez by som isla do zlta, keby si ich farbim sama.

katarinka89
21. feb 2023

Máš to pekne a keď niesi spokojná, chod ksdernikovi a ten ti to naťahuje a nebudeš mať žltý odlesk. Ale za mňa je to fakt pekne

bilancia
21. feb 2023

podla mna ich mas krasne aj teraz ,len je to urcite pre teba nezvyk, ked si si ich nefarbila nikdy. je to vzdy taky sok prvykrat podla mna :D

ivka21
21. feb 2023

Žltú ti stiahne fialový šampón majú ho elseve, shauma... môžeš si ho dat pôsobiť aj dlhšie. . Aj tak by som ich zaraz nefarbila lebo si ich znicis. Treba odstup aspoň 3 týždne.

bajka16
21. feb 2023

To je normálne pri prvom zosvetleni. Skús fialový šampón na stiahnutie žltých tónov a bude dobre.

januska12323
21. feb 2023

Skôr ich zničíš tým opakovaným umývaním. Podľa mňa sú krásne ako sú ❤️

medea2003
21. feb 2023

Mala si krásnu prirodzenú farbu, už nevymýšľaj, toto teraz nie je hrozné, nechaj to na čas, nech dá všetko dohromady 🙂

simona2001
21. feb 2023

Nevšímaj si tie hlúpe narážky...niektoré baby na MK sú už také. Myslia si ze zjedli všetku múdrosť sveta. Ale neboj...vlásky máš aj teraz veľmi pekne. A ak sa ti niečo na nich nezdá...tak vklude zájdi za kaderníčkou a povedz jej svoj problém. A ona ti hravo pomôže.🙂🙂

gertrudaosem
21. feb 2023

Mne sa tá farba páči