Ahojte , ako dať dokopy poštiepene končeky vlasov ? Už raz boli skrátene a zase sa štepia . Používam šampón syoss na poškodené vlasy .
porad sa s kadernickou a kup si riadny sampon, koncidioner a aj nejaky olej na konceky. Vela spravi aj spravne umyvanie/cesanie/uprava vlasov..
Rozštiepený konček už nezachrániš a kto ti tvrdí, že áno, tak klame. Spomínaš šampón, no nespomínaš to základné a to ako sa staráš o samotné končeky vláskov. Masky, oleje, zábaly používaš aké? Vnútorná výživa vlasov. Vlasy sú z krvi, čiže keď niečo chýba našej krvi, často sa to odrazí práve na kvalite vlasov.
@mima172 no s krvou môže byt dačo pravda. A používam aj kondicioner aj serum od Syoss . Asi mi nič neostáva len strihať kým sa štepia . A čo sa týka cesania , aj tam môžem zničiť ? Lebo som stále časela a už teraz pár dni zmenila taktiku cesania . Ale vtedy som cesala z hora dole a nie odspodu po trošku . Žeby môže byt aj táto chyba ?
@pielka ďakujem vyskúšam sa poradiť
@simca06022011 tak používam aj kondicioner aj serum od Syoss . Jedine môže byt česania keďže som česala stále zhora dole a nie opačne
Podstrihnut roztriepene končeky, zvoliť správnu kozmetiku na tvoj typ vlasov - poradí kaderníčka, končeky po umytí olejovat, cesat zdola na hor, vyhýbať sa tepelným úpravam a používať pri nich tepelnu ochranu a podstrihovat pravidelne každé 3- 4 mesiace pár mm, nie keď sú už rozstiepene
Skus arganovy olej na tie konceky.
@la_dolce_vita kde viem taký kúpiť ? DM a tak alebo skôr lekáreň ?
@petulienkaaaa kludne aj v DM, na vlasy by to malo stacit. Ja kupujem u kozmeticky a davam si na noc na tvar. Tieto oleje maju velke vyuzitie a urcite vlasom neuskodia. Vyskusaj.. ja davam vlasom dost zabrat a nestepia sa mi ako kedysi, co mi ani nerastli.
@la_dolce_vita ďakujem vyskúšam ☺️
@petulienkaaaa Česať treba jemne a áno po vrstvách. Ideálne tangle teezer alebo kefa s diviačimi štetinami. Ja som "zaujatá", keďže pracujem s konkrétnou značkou, ktorú považujem za naj, čiže nepíšem (kvôli pravidlám koňa) ale skus sa pozrieť po kvalitnom, ideálne olejovom sére na zábaly +na končeky. Kvalitným arganovým olejom tiež nič nepokazíš. A život a hydratáciu celým dĺžkam dopraj aj hydrolátom - rozmarínovým alebo žihľavovým. O vlásky sa treba starať, nie sú pekné len tak 🙂
A ten Syoss by som tiež zvážila, neobsahuje náhodou silikóny a parabeny?
@petulienkaaaa aké sú dlhé vlasy? Ak po ramená,tak sa ošuchujú,preto sa môžu štiepiť.
@mima172 vyskúšam a pozriem zloženie Syoss . Mne to pred pár rokmi odporúčala Kadernicka
@rozculena po lopatky až
@petulienkaaaa zrejme boli málo skrátené
Toto co popisuješ sa deje presne vtedy.
Tz. Tvoj vlas bol rozštiepený oveľa vyššie ako bol zastrihnutý a tak sa veľmi rýchlo začal štiepiť ďalej.
Bohužiaľ niekedy naozaj nestačí podstrihnúť len zopár cm ale treba radikálnejší zostrih.
Nie darmo tie kaderníčky často odstrihnú viac ako od nich chceme. Predsa oni to vidia lepšie ako my samé. 🙂
@nika_val takže predsa bude treba viac ubrať z nich
@petulienkaaaa myslím si že problém bude v tom
Nevidela som tvoje vlasy ale ako som písala vyššie veľmi často býva práve nedostatočné zostrihnutie problémom
@petulienkaaaa rovnaký problém, hore mastné, dole suche a zničené. Elseve olejcek za 7€ a vlasy mam ako hviezda
Myslím, že to nie je úplne ideálna voľba. Sú aj lepšie, kvalitnejšie šampóny, masky a tak ďalej. Skús sa poradiť s kozmetičkou. Možno do toho bude treba zainvestovať, ale zase máš to potom na dlho. Tiež som si takto kupovala, ale neviem už, čo to bolo zač, už to bolo dááávno.