Značky, ktoré testujú na zvieratách

6. sep 2023

prosim vas poznate nejake najznamejsie?? rada by som prestala kupovat... viem ze je vela veci kde sa testuje na zvieratach a jeden clovek to nezmeni ale aspon daco... dakujem za rady

pribinak
6. sep 2023

L Oreal

cocolino234
6. sep 2023

Sledovala som o tom veľa videí a bola som celkom prekvapená koľko extrémne známych značiek stále testuje na zvieratách. Napíšem zopár ale je ich viac.

Nivea, old spice, loreal, max factor, colgate a sensodyne, bioderma, palmolive, yves rocher, neutrogena (v niektorých krajinách majú cruelty free produkty ale napr. v číne niektoré výrobky musia byť podľa zákona testované na zvieratách), veet, oriflame a avon, benefit, axe, listerine, gillette, glade, ceraVe, zara vône, pantene, hugo boss, schwartzkopf a mnoho ďalších ale toto sú také najpoužívanejšie.

A ak chceš nájsť také, ktoré na zvieratách netestujú, vygoogli si cruelty free brands.

beata_k
6. sep 2023

Skus tu popozerat. Ale toho plny net.
https://zuzanahumajova.com/sk/cruelty-free-kozm...

denkabemommy
6. sep 2023

Daj si do google "companies test on animals" otvor obrázky a môžeš sa kochať tým, kto všetko testuje na zvieratách, lebo je toho tak veľa, že je to škoda vypisovať 🙈.

miniatura14
6. sep 2023

Radšej si vygoogli, ktoré značky netestujú, tých je rozhodne menej 🙂. Ja mám rada napr. Manufakturu, The Body shop, Orly, Lily Lolo, Maria Nila... Najnovšie sa tým chváli aj Garnier (ale to sa mi nejako nechce veriť 😁).

pribinak
6. sep 2023

@miniatura14 o Body shope si si istá na 100%?

miniatura14
6. sep 2023

@pribinak Leaping Bunny certifikát majú, tak snáď netestujú...

pribinak
6. sep 2023

@miniatura14 chcela by som tomu veriť

hladamematku
6. sep 2023

To je taká zaujímavá problematika značky ktoré netestuju to dajú testovať externými firmám v Ázii keďže inde sú tvrdé zákony...tak toľko k tomu

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. sep 2023

wow no v soku som kolko znamych znaciek co ludia denne kupuju po niekolkych kusoch 😕 dakujem vam pekne pomohli ste mi moc @jj298 dost odveci otazka kedze stovky znaciek dokazalo netestovat na nikom ale aj tak mame stovky co testuju... ked to jeden dokaze preco druhy nie?? ale uz keby tak na pedofiloch s dozivotim preco by to nebolo lepsie ako na nevinnych zvieratach 😊😊 tie monstra vo vazbe maju prava bohuzial no zvierata nie tak sa zneuzivaju

hladamematku
6. sep 2023

@jj298 prosím ťa nastuduj si niečo uz existujú umelé.nahrady koze na kt sa kozm.mozenl testovat a prečo by sa nemohlo testovať na pedofilochv či vrahoch???

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
6. sep 2023

@jj298 tak keď poznáš odpoveď, prečo sa pýtaš? Znelo to akoby testovanie na zvieratách bolo o niečo lepšie ako na pedofiloch. A veru, že máme mnoho ľudí vhodných na testovanie. 🙂

hladamematku
6. sep 2023

50 míl zvierat umrie len v USA ročne na testoch ktore nemusia nič pomôcť, kedze testy na zvieratách nekoleruju vzdy s reakciou ľudského organizmu. To je to to chore

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hladamematku
6. sep 2023

@jj298 tvoje zdrojovanie nepoznam....ke non animal testing asi takto- Nearly 50 non-animal tests are already available, with many more in development.

janai1
6. sep 2023

minule som o tom videla nejaký článok a najviac ma sklamalo, že aj La Roche-Posay testuje

elmivelmi
6. sep 2023

@janai1 No tak nekupujte ziadnu kozmetiku a ste uplne bezpecne.Ja dufam ze ste vsetky aj vegetarianky.

elmivelmi
6. sep 2023

a vies kolko zvierat rocne je skonzumovanych?To len by sa ti mala hlava zatocit.

elmivelmi
6. sep 2023

@hladamematku Co je to 50mil v porovnani s tym,kolko zvierat sa rocne skonzumuje na celom svete a kolko napriklad padne len na granule pre macky a psy.Z toho by sa ti mala skor hlava tocit.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snehulak77
6. sep 2023

V EU je testovanie kozmetiky na zvieratách zakázané, ale firmy, ktoré vyvážajú do Ázie tam musia dať testovať, pretože tam je to naopak prikázane. Takže lokálne malé značky sú ok

snehulak77
6. sep 2023

@elmivelmi tak ale je rozdiel zabiť zviera a zjesť a utyrat ho v bolestiach

daniela2202
6. sep 2023

Mňa zasa zaujíma, ktoré značky testujú na ľuďoch 😂😂😂👉

janai1
6. sep 2023

@elmivelmi prečo žiadnu? kúpim takú ktorá je cruelty free

marianini17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daniela2202
6. sep 2023

@marianini17 😂👉👍

alij
6. sep 2023

Znacky kozmetiky, ktore maju certifikat Leaping Bunny netestuju na zvieratach nikde ani v Cine. Ale musi byt na obale produktu konkretny obrazok zajacika - Leaping Bunny, lebo uz som videla na kozmetike vselijakych podvodnych zajacikov. Tiez oznacenie Vegan znamena iba ze vyrobok neobsahuje zvieracie zlozky, ale mohol byt testovany na zvieratach.

nika523
6. sep 2023

@jj298 áno lepšie by bolo testovať na ľuďoch je to pre ľudí prečo by mali trpieť zvieratá. Ak chcú ľudia niečo používať nech sa to testuje na ľuďoch za finančnú odmenu napr.