Ahojte, nikdy som pleťovú kozmetiku moc neriešila (mám zachvíľu 31r), používam iba čistiaci gél z dm. Som tretí rok doma na materskej a keď som sa niektoré ráno keď som zaniesla dcérku do škôlky videla v zrkadle v aute tak som si povedala že nastal čas to zmeniť 😅. Áno viem že niektoré ženy sa nalíčia aj keď sú celé dni doma ale mne to nikdy nechýbalo (make up som mala na tvári 2x v živote stužková a svadba😂). Pleť som mala vždy takmer úplne čistú, aj v puberte bez len sem-tam nejaká vyrážka, pleť mám skôr suchú než mastnú. Okrem toho som extrémne bledá (preto sa aj dosť bojím makeupov, aby to nevyzeralo neprirodzene).
Takže prosím o tipy na produkty s ktorými ste spokojné, aký makeup by ste odporučili, atď. Prípadne ak napíšete celú rannú/večerú skincare rutinu, budem vďačná za inšpiráciu. 🥰
a co sa tyka kozmetiky, ak sa nelicis a nemas nejake vyraznejsie nedokonalosti,s taci BB krem, ci tonovaci krem.
ak si fakt vlemi bleda, tak tu ozaj doporucujem korejsku dekorativku. ta ma fakt svetle odtiene, ale az take sedive, len ho treba trafit. treba sa tomu povenovat, popozerat net, videa, vela toho trba pozriet, pripadne zajst do skupin a tam sa poradit o odtieni.
skusala som Misha a teda mala so jeden odtien fakt vlemi bledy.
tiez sa daju pouzit korejske Cushiony, niektore nekryju vlemi vela a su fakt vlemi svetle. ja som mala Jelly od Amuse a ten bol pomerne bledy, co som nemala njbledsi odtien a co je zaujimave, je super na suchu matnu plet, lebo je vyzivny, stavnaty a leskly. je to lesk, tkroy pripomina vodu an tvari,s amozrejme nie extremne a kazd ytakyto produkt treba aj prepudrovat, cize vdaka tomu vela lesku strati, ale stale plet ciastocne zostava trosicku leskla, aj mam zmiesanu plet, cize pre mna ot idelane nei je.
dcera ma Cushion Peripera v striebornom obale, velmi svetly, ja mam este Espoir, tiez je pomerne svetly a to nemam najsvetlejsi odtien.
@magic08 dost som objednavala zo Stylevanna, ale dlho to trva, aj mesiac. no jednej kocke prisiel balik minule snad za 2t. mozno raz este objadnam.
a teda inak beriem vela zo skupiny o korejskej kozmetike. baby naobjednavaju viac, take tie vyhdonejsie balenia a potom v skupine predavaju za rozumne ceny. samozrejme nove produkty v zalepenych krabickach s oznacenou a platnou expiraciou. cize toto sa fakt oplati viac, ako z nasich eshopov.
@magic08 takto to tam baby davaju a toto co som ofotila, ta baba tam ma niekolko desatok produktov, je spolahliva a ochotna. uz som od nej brala velakrat.
vsimni si prva v poradi je Ampula Madagascar centella 100ml balenie ( byva aj mensie )
a tu som nasla v nasom eshope asi najnizsiu cenu, ktora je o 9e viac. a takto je toso vsetkymi produktami, v skupie su ovela lacnejsie a predava si cih pomerne dost https://ksisters.sk/product/skin1004-madagascar...
prave ksisters.sk studujem
mozem ta poposiť nasmerovat na tu skupinu prosim?
Ako som sa prestahovala do BA, skusam rozne kozmeticky a uz tretia sa ma pytala, kolko mam rokov, lebo mam skvelu plet, podla jej stavu mi tipli 30 rokov, mam 43. Dalsia otazka bola, ako sa staram o plet. Rano oplachnem vodou, dam ocny gel za 5 € z DM, iny nemozem, lebo hned chytim alergiu, na zvysom tvare a krk dam serum Revuele za par supov. Makeup pouzijem tam raz za mesiac, lebo ho v podstate nepotrebujem. Vecer plet ocistim Baleou, oplachnem vodou, dam ocny gel a znova serum Revuele - tato znacka ma rozne sera - s vitaminom C, hyaluronove, peptidove, retinolove - tie striedam. A raz za tyzden si urobim peeling kyselinou glykolovou.
@magic08 tu vyssie je skupina.
nemam vyhranenu znacku, ale skor konkretne produkty, co sa mi pacia. mam zmiesanu a zrelu plet.
jedine odicovaci olej pouzivam Renovality, co je slovenska kozmetika.
mam rada:
cistic - Pyunkang yul ( v modrom),
toner - Haruharu wonder, Pyunkang yul,
ampula - Madagascar centella - rozne, Amplen ceramidova, alebo aj peptidova
serum - Beauty of joseon., aj IUNK vyzera dobre
krem - teraz mam otvoreny Jumiso a cekom sa mi paci, okrem toho mam IUNK a tiez je fajn, mala somaj Soon jung od Etude, co peptidovy Cos de baha a aj Pyunkang yul taka velka tuba. vsetky su lahke, ale urobia barieru, no lepsie je davat asi v malej vrstve a zvlast, aj sa pod kremy davaju dalsie take hydratacne produkty. tp vrstvenie mi niekedyurobuí akoby vacsiu vrstvu na tvari, co je nanic, ale zas pri suche a deg´hydrovanej pleti to problem nebude.
ak treba nieco vyzivnejsie, mam rada cesky krem - arganovy od Nobilis Tilia, alebo japonsky Hada labo tusim protivraskovy vyzera byt fajn, maju v DM
SPF - Beauty of Joseon, serum Madagascar centella, zeleny Benton, mam aj Purito soleul a vyzera dobre,
@majamat ja pozeram po tom slimacom kreme od SKIN79 a neviem ci to risknut alebo nie
recenzie ma celkom fajn
https://ksisters.sk/product/skin79-golden-snail...
Ráno je must have SPF momentálne sú najlepšie na trhu la Roche posay uvmunne 400 fluid na tvar alebo avene sun ultra fluid.
Najlepšie na trhu sú zložením filtrov- majú najmodernejšie najúčinnejšie filtre vrátane meroxyl 400 - to je prvý vyvinutý chemicky filter ktorý sa nevstrebáva do organizmu a pôsobí povrchovo tak isto ako minerálne filtre, ale minerálne filtre nemajú silne a široké spektrum pokrytia vlnových dĺžok na rozdiel od meroxylu. Žiadne iné produkty na trhu toto nemajú ani žiadne super duper kórejské produkty. Kórejská kozmetika je super, ale nič s SPf by som si už kórejské ja osobne nezobrala. Úplne naivne, veriac značke som si kúpila BB krém od značky dear klairs a pri čítaní zloženia som skoro spadla zo stoličky lebo filtre ktoré používa si zo súdka škodlivých filtrov ktoré majú vplyv na hormóny. Takze ak sa ti nechce študovať zloženie filtrov kórejskej kozmetiky a chces naozaj bezpečnú topku na trhu, tak si výber SPF z tých čo som napísala.
A na večer 100% potrebuješ retinol. Pre mňa je naj A game od Geek Ánd georgeous. Hlavne nekupuj ale nič, kde nemáš koncentráciu retinolu.
A potom čo už chces- hydratacny krém musí tebe sadnúť, mne sa páči oat in od purito ale pokojne skúšaj z nejakej tej kórejskej kozmetiky.
Ak chces niečo čo ma vedecky podložené účinky tak hľadaj vitamín C, niacinamid, parádne sú ak BHA a AHA ako peeling. Všetko to nájdeš aj v kórejskej kozmetike aj v inej. K sisters a natureal sú super stránky na kozmetiku
A hlavne nepotrebuješ žiadny toner sérum a esenciu. Toner sa dával kedysi keď nejaké produkty nemali dobre pH a mal vyladiť pH pokožky. Teraz je to len slabší odvar séra a vyhodené peniaze. Keď chces vyhadzovať tak kúp, ak nie sérum krém a SPF je viac než dosť
@magic08 nekontrolujem kazdu kozmetiku, ale kedysi som ich zopar pozrela a teda pouzivam casto znacky, ktore su zname a oblubene. no tu som si nebola ista a tak som nakukla a medzi prvymi piatimi zlozkami su 3 silikony. nie som vyslovene proti silikonom, ale som radsej, ked ich tam nie je privela. no mozno som aj take kremy mala, len som si ich neskontrolovala. niekedy ich vedia nafrmulovat dobre, ze to nepoznas.
silikon je umela zlozka, ktoru by som prirovnala k igelitu. potiahne ti tvar, urobi na nej vrstvu, je hladky a klzky, cize mas pocit hladkej tvare, ale silikonsa do pleti nevstrebava, sedi na vrchu. nic pleti nedava. preto mam takyto nazor nan.
asi by som tento krem nechcela.
@gleep1 to je pravda, ze ich nevyhnutne netreba, no je fajn zvlhcit plet pred pouzitim ostatnych produktov a na to su fajn prave tonery. super su v spreji. ale ako som pisala, dobra narhrada su aj hyrolaty, kvetinove vody, ci termalne vody. tiez to neico stoji, ale je to prakticke. lacnanahrada je uz len cista voda
Ďakujem pekne za odpovede 😊😊
@majamat waw 😳 koľko ti trvalo než si sa dostala do stavu že vieš napísať ten prvý príspevok? koľko sa tomu venuješ? nemyslím odpoveď že celý život (to predpokladám, lebo ja takú záľubu nemám čiže viem si ťa predstaviť už na strednej) ale myslím že koľko trvá než získaš takýto podrobný prehľad v produktoch kórejskej kozmetiky? a ešte otázka koľko ti ráno trvá starostlivosť o pleť a koľko večer? lebo medzi jednotlivými krémami a sérami a neviem čím treba odstupy
@zuzanka.zuzu och, no na toto sa ani neda uplne jednoznacne odpovedat.
niektore info sa zbieraju roky, ale teda konkretne korejsku pletovku pouzivam asi rok a vtedy som sa tym zacala zaoberat.
cela moja historia v kozmetike j v takych fazach. kedysi toho tolko nebolo na vyber a nebol ani net, resp nebol dostupny este dlho potom.
na strednej ma zaujala dekorativka a licenia, skusala som vselico s dostupnou dekorativkou, pamatam si,ako som si ciernuceruzku nahrievala zapalkou,aby som si urobila linku. a teda vselico som sa naucila. pletovku som moc nepouzivala. asi v 4 rocniku som mala jeden krem.
potom to roky stagnovalo, aj ked som skusala sem tam neico a liceni som sa zdokonalovala, z som teda zacal apoiuzivat pletovku. vtedy sa mi zdala kvalitna drogerkova kozmetika, ktorej reklamy an mna vsade vyskakovali. mozno aj bola, asi tma este nebolo tolko silikonov. netusim.
potom na materskej som sa nakremovala skoro cimkolvek, licila som sa minimalne. ked amal dcera asi 5-6*r ( teraz ma 13r. ), som zacala skusat licenia, postupne som sa zdokonalila, vstupila som do roznych skupin, ktore neboli uplne zamerane len an dekorativku, zacala som sledovat rozne youtuberky a itez neboli vsetky zamerane len na dekorativku. preto som co to pochytila, vyskusala som aj njeake pletove znacky - nie drahe, lebo pri pletovke je taka spotrebal, ze do vysokych cien sa mi nechce ist. mam lepsie kusky dekoraticky, co uz ma tak vlemi nebere a licim sa sice, ale uz zas mam fazu, ze moc neexperimentujem. uz ani ta plet nie je co byvala, ochabnuta, ukazuju sa vrasky.
a teda cim soms tarsia, tym viac zaznamenavam problemy s citlivou pletou, co suvisi s jej dehydrataciou. takze som mala problema hladala som riesenie.
tiez sa mi stava, ze mi nejaka pletvoka robi neprijemne pocity na pleti, niekedy to prejde az do alergickej reakcie - svrbenie a zihlavkove pupaky, ale doteraz som neprisla na to, co to je.
nazor na silikony som si urobila, lebo som sa podobnym sposbom cez tieto skupiny dstala k CGM metode osetrenia vlasov, co uz tak prisne neprevadzkujem, ale tam som sa naucila niektore zlozky, ktore sa pouzivaju v kozmetike vseobecne.
takze asi tak.
@majamat a ked by som mohla vyuziť tvoje znalosti a skusenosti s korejskou kozmetikou... potrebujem nieco na okolie oci, mam o chviku 45r a zacinaju sa mi robit kruhy a vačky pod očami, samozrejme vrasky tiez. Mas s niecim skusenost. TAktiez si vsimam na sebe zmenu pleti skor na citlivu, poobede mam pocit, ze ma plet pali, akoby bola vysusena... vies mi na to nieoc konkretne odporučiť? Aspon na ktoru značku korejskej kozmetiky sa zamerať. Dakujem krasne
@magic08 co sa tyka zmien v suvislosti s vekom, klasicka kozmetika neurobi zazraky, no moze pomoc udrzat plet silnu a odolnu a tym padom sa plet nedostane do fazy, ze bude starnut predcane, priapdne ryhcljsie ako jej je dane.
proti starnutiu sa odporucaju retinoidy, aj niacinamid ( ten ej tusim dobry aj na akne ), na rozziarenie pleti je dobry vitamin C. ale je to kyselina, cize moze stipat a ryhclo oxiduje tusim Purito am dobre serum s vit. C.
no co je uplne najdolezitejsie je hydratacia.
ja som si vsimla, ze suchu plet mavam hlavne v obdobi ked malo pijem, mam narocne obdobie, ovplyvnuju to aj hormony, aj rocne obdobie.
ked som zacala pouzivat KK, tak mi prestali probelmy so suchou a citlivou pletou. teda nieedy trosku je, ale nie tolko.
co mozem povedat acomu som predtym neverila, je naozaj dobre davat kozmetiku na vlhku plet ( tusim okrem retinoidov ), plet si tu vlhkost dokaze zobrat. prakticke su hlavne spreje.
ak byva plet cistliva, tak nepouzivat drazdive produkty. aj retinoidy mozu vadit, resp susia plet, ktora s apotom moze stat citlivou. cize s retinoidmi opatrne. napr v korejskej kozmetike ich zas tolko nie je.
ja osobne sa sustredujem hlavne na hydrataciu, aby plet nebola citliva. teda ani sa celkom na to neustredujem,a le mnohe latky v tych produktoch, co KK ma ma hydratacne schopnosti.
ja som takto na citlivu plet zacala davat viac vrstiev, ale niekedy mi to vadi, zvycajne ked to plet nepotrebuje. ked to potrebuje, vtedy je v pohode. vtedy zvladne aj pletove oleje, inokedy nie.
ak mas rozsirene pory niekde na tvari, tak nemas suchu plet, v takom priapde je dehydrovana. samozrejme mozes ju mat aj suchu, ale treba si to ujednotit. suchej pleti chyba ukova vrstva, dehydrovanej chyba voda. cize v tom je zakladny rozdiela teda aj rozdie v starostlivosti.
pri zmiesanej je vhdonejsia podobna starostlivost ako pri mastnej.
makeup samozrejme vyzera zle, k farebne nepasuje, ale rovnako vyzera zle na pleti, ktora nei je osetrena.
cize zakladom je hlavne starat sa o plet. suche/dehydrovana plet nema dostatocnu barieru vo forme kremu, rpeto sa moze susit.
samozrejme plet treba cistit.
vecerna rutina:
- odlicenie ( ak sa nalicis )
- docistenie
- toner
- serum
- krem
ODLICENIE - moze byt olej, balzam, odlicovac na plet, ci aj odlicovac na oci mozes pouzit na celu tvar, ja osobne preferujem 2-fazovy. olej mam rada Renovality, nevznika z nejho emulzia po zmiesani s vodo tak ako pri balzamoch, ci korejskych olejoch.
DOCISTENIE - su rozne cistiace kremy, peny a gely. treba preferovat samozrejme setrne produkty, nech sa plet zbytocne viac nesusi. ja mam rada korejske cistiace kremy, tiez mi clekom pasuje gelik od Pompom. je vlemi lahky.
TONER - mam rada korejsky toner Haruharu wonder, alebo je dobri aj propolisovy od Cosrx tiez od Pyunkang Yul, ale mala som aj toner v spreji, tusim Eucerin? a tiez sa moze toner nahradit kvetinovymi vodami, hydrolatmi, termalnou vodou ( snad kazda lekarenska kozmetika ma termalnu vodu )
SERUM - opat preferujem korejsku kozmetiku uz len z toho dovodu, ze je cenovo vyhodna. namiesto ser pouzivam casto ampuly, lebo su v podobnych cenach ako lacne sera, pricom u to 2-3x vacsie balenia. ako serum som pouzivala ja lotion od Hada Labo ( maju aj vDM a tusim tam z KK toho maju teraz aj trosku viac ), inak mam rada lahucku ampulu Madagascar Centella od Skin1004 a trosku hstejsiu ceramidovu od Amplen ( vyhodnejsie ceny s priamo v azujskych eshopoch, alebo v skupine o korejskej kozmetike ), inak sera su dobre aj Beauty of Joseon.
miimo KK ( koreksju kozmetiku ) som mala rada Vichy mineral 89, Buffet serum od The Ordinary, Renovality hyaluronove serum a aj Pompom sera nie su zle. najdu sa aj dalsie. to su take zakladne sera, samozrejme sa daju pridavat este aj rozne ucinne latky ako vot C, retinoidy, niacinamid a pod.
KREM - podla typu pleti.
Ranna rutina moze byt podobna:
- cistenie ( moze sa plet oplachnut len vodou, pokial je suchsia/dehydrovana, netreba ziadnu kozmetiku )
- toer
- serum
-krem ( ak je dobre SPF a staci, krem netreba )
- SPF