Vlnité vlasy na noc

2. nov 2024

Ahojte žienky čo máte kučeravé/vlnité vlasy. Ako si ich viažete na noc? Ja roky chodím spať s mokrou hlavou, lebo ráno mám najlepšie definované vlny, nepoužívam fén, ani kulmu či žehličku. Ale vlasy mi dorastú len do určitej dĺžky a zlomia sa. Podsrihávam si konce pravidelne. Nalepšie sa cítim, keď mám rozpustené vlasy hodené hore nad hlavu v spánku. Čo spraviť inak aby narástli?

biba_18
2. nov 2024

1. do turbanu
2. do volného drdolu
3. keď rozpustené tak na hodvábny vankúš

biba_18
2. nov 2024

a V ŽIADNOM prípade nie s mokrou hlavou!

vanilkovazmrzka
2. nov 2024

Najhorsie co mozes spravit je spat s mokrou hlavou. Uvedomujes si ze tam mas v tom vlhku a teple mnoziaren na bakterie??

nika_val
3. nov 2024

Presne ako sa píše v komentáry vyššie.
Najhoršie čo môžeš robiť je ísť spať s mokrou hlavou. Robíš si ideálne miesto na baktérie, plesne a rôzne iné kožné choroby.

Čo sa týka vlnitých vlasov základom je hydratácia. Keďže kučeravé vlasy sú prirodzené suchšie treba ich stále hydratovať.
Ja mam vlasy síce len jemne vlnité ale keď chcem podporiť tú vlnitosť tak idem večer spať s jemne zaplatenym vrkočom.
A to sa uvádza aj ako najidealnejšií spôsob ako "ukladať" vlasy na spánok

autor
3. nov 2024

Dievčatá, ďakujem za odpovede, keď idem spať s mokrou hlavou tak ja sa zmývam každé 2-3 dni a fakt nemám ani plesne, ani kožné choroby. Zapletený vrkoč som skúšala- jednak mi to nerobi prirodzené vlny, druhak vo vrkoči mi vlasy nevyschnú. V drdole spať nedokážem vadí mi to.

nika_val
3. nov 2024

To je dobre ze nemáš teraz žiadne problémy, myslela som to tak že môžu prísť. A keď sa raz objavia budeš vedieť dôvod.
Nech si vlasy akokoľvek mokré zapletieš, vypneš (vrkoč, drdol) tak ti vlasy nevyschnú.
Treba ich mierne prefénovať tak na 60% suché aby boli a vtedy zapiecť.
Môžeš skúsiť ešte rôzne heatless techniky.
V dnešnej dobe sú na to rôzne aj pomôcky ale môžeš sa vynájsť aj doma (napr opasok od županu) ale aj na to treba vlasy suché alebo aspoň mierne vysušené. Určite nie úplne mokre

nika_val
3. nov 2024

Toto je jeden spôsob namotania vlasov a jeden štýl vĺn

nika_val
3. nov 2024

Toto je vyslovene taký blow out efekt (efekt fúkanej)

nika_val
3. nov 2024

A tento by mal spraviť taky jemnejší efekt vĺn

nika_val
3. nov 2024

Ako som písala dá sa na to kúpiť taká pomôcka skus napísať do Google "pomôcka na heatless vlny" alebo ako som písala vyššie tak sa da použiť opasok od županu
Ale stále platí nemôžu byť vlasy úplne mokré iba vlhké

merlinja
4. nov 2024

Tak ona kučeravé má, tak nepotrebujete natáčať na opasok zo županu. Tiež správam s polomokrymi, proste mi nevyschnu. Teraz mám trvalú, dám gél a počkám kým cca na 80% vyschnu. Správam tak, že ich prehrniem nad hlavu aby som na nich neležala. Ale tiež zvažujem ten hodvabny vankúš.

fairyy
4. nov 2024

@biba_18 a este ak ten drdol je v hodvabnej gumicke tak sa nezauzlia tie vlasy 😊

nafka0483
4. nov 2024

@nika_val To je Josie Balka?

biba_18
4. nov 2024

a šak a vyfénovať? difuzerom…

tiana080
4. nov 2024

Hodvábna čiapka, za mňa najlepšia vec. Taká akú používajú černošky so svojimi kudrlinkami🙂 hair bonnet sa to volá. Objednať hocikde, amazon atď

nika_val
4. nov 2024

@nafka0483 netuším kto to je, ja som našla fotky na internete len ako inšpiráciu lebo práve táto slečna ukazovala všetky spôsoby namotania tých vlasov 🙂

@merlinja viem ze ma kučeravé ale ved na túto vec alebo na ten opasok sa môžu natáčať aj kučeravé presne pre to aby vlny po noci boli krajšie a lepšie definované 🙂 preto som to odporučila

Inak autorka počula si niekedy už o tom že každá žena má predurčenú svoju maximálnu dĺžku vlasov? A ked vlas do tej dĺžky narastie tak sa bud zlomí alebo vypadne.
Ja mam tiež roky vlasy tak že mi narastu len po prsia a to sa o ne starám fakt poctivo 🙂
Vždy keď sa tak stane ze už vidím ze mi dlhší čas nerastú vlasy tak urobí radikálnejší strih (tak po kľučne kosti) a tak dokola 😁