V soláriu ma nechce opáliť

katka3212
12. feb 2024

Ahojte, mám svetlu kozu, pehy. Na slnku ma vždy spali, no pred 2 rokmi som sa opaľovala často + solarko a bola som celkom hneda. Prvý x v živote ….

Pred mesiacom som začala chodiť do solarka, prvé 5 min atd …
Chytalo ma na cerveno, vecer som cítila jemne pálenie / svrbenie … a rano som videla že ma opalilo atd.

No teraz som v takom štádiu, že ma akoby prestalo opaľovať. Nie som ani hneda, ani biela. Som opálená tak na 30%.

Používam kozmetiku do solarka, chodim tam na 10 min a nič.
Myslim že to soláriom nebude, lebo už som vystriedala 4 štúdia…
Stále som vecer po soláriu cítila že ma kus chytilo, lebo som mala teplu kozu, trošku červenú … teraz absolútne nic, akoby som nikde nebola. Vôbec nie som tmavšia … práve naopak, sa mi zdá že to ide dole.

Čím to môže byt ?

egonsk
12. feb 2024

@katka3212 bleda baba s pehami je sexi, naco sa opalujes a zbytocne tym zostarnujes pokozku? Bud rada, ze netmavnes pri kazdom zasvieteni slnka alebo solarku ako cokolada...

katka3212
autor
12. feb 2024

@egonsk heh, každý chce to, čo ma iný . Nenavidim byt bielou, dala by som všetko zato, aby som bola ako čokoláda :D

simsalabim
12. feb 2024

@katka3212 prekvapuje ma, ze ides do solarka v dnesnej dobe, ked je zname ako to skodi…. Som bledokozec s pehami a teda, nikdy ma to netrapilo.

dadis
12. feb 2024

@katka3212 Zostarujes si pokozku a pritom solarium je velmi nebezpecny faktor vzniku melanomu. Urcite si pekna aj prirodzena..

nops
12. feb 2024

@katka3212 bledé baby s pehami sú krásne. Na kieho si zarábaš na rakovinu.

babulkomale
12. feb 2024

@simsalabim tiez som myslela ze vplyvom osvety tento biznis zakapal a vidis 🤷

marcellka32
12. feb 2024

Tak zrejme ťa neodhovorime, ale vedz, že solárium a slnko je najhorší zdroj starnutia pleti, čiže ak nechceš vyzerať v 40 ako starena, tak s tým prestaň ;)
Pozri čo robia aziatky, chcú bledú pleť, používajú denne spf50, a vedia prečo to robia...

lindous
12. feb 2024

Proste máš taký typ pleti, ktorému sa len veľmi ťažko a výnimočne podarí opáliť... stmavnutie kože je ochranou pred poškodením UV žiarením, ty si ju nevieš zabezpečiť, keďže tvoja pokožka nevie vytvoriť dosť melanínu... o to viac by si sa mala vyhýbať solárkam... skús pozrieť radšej cukrový nástrek alebo nejaký dobrý samoopaľovák 🙂

medda_beda
12. feb 2024

@marcellka32 Robia to preto pretože je to pre nich určenie spoločenskej vrstvy.Čím je človek tmavší tým je pre nich spoločensky nižšie pretože ho majú za robotníka ktorý pracuje vonku.

Preto chcú byť hlavne bledí :D

lula3108
12. feb 2024

Na tvojom mieste by som namiesto solaria skusila bud nastrek alebo samoopalovacie kremy. Je to ovela zdravsie ako solarko, vies si regulovat intenzitu a ked ides na to pomaly a dokladne tak ziadne smuhy ani oranzove tony nehrozia.

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Fakt si este teraz niekto dobrovolne plati za rakovinu koze?

domka222
13. feb 2024

Len aby ti k tým pehám nepribudlo zo solária ešte milión malých znamienok

gabika0825
13. feb 2024

@katka3212 nie si ideálny fototyp na solárium. Ale to by ti v dobrom solarnom štúdiu mali povedať. A môžeš si vyvolať trvale komplikácie s kožou keď sa budeš opaľovať takto naďalej. 10min na tvoj fototyp je extrémne veľa, dúfam že nechodíš do najsilnejšieho solarka… už len to že si po opálení cervena nie je dobre znamenie.

valeria_h
13. feb 2024

Prosím ťa neblbni. To ti fakt stojí hnedá pokožka za rakovinu, prípadne veľmi nepekné pigmentové fľaky? V dnešnej dobe som si už myslela, že solárka snáď ani neexistujú. Ale zato existuje kopa samoopaľovacích prípravkoch bez oranžového nádychu. Buď rozumná.

marcellka32
13. feb 2024

@medda_beda ja viem prečo mne to nemusíš vysvetľovať, autorke treba

perlita007
13. feb 2024

@katka3212 jedna rada, nič v zlom, neviem koľko máš rokov, ale neopaluj sa v soláriu .....plus slnko.......veeela slnka ničí kožu, ak nechceš v staršom veku vyzerať ako spekačka.....zničis si pokožku, nielen pleť, ale celkovo kožu.....

kathhii
13. feb 2024

@katka3212 skús zmeniť farbu oblečenia, a nebudeš vyzerať bledo...a tak nebudeš potrebovať sa opalovať...
Ja keď si dám čiernu tak vyzerám doslova ako mŕtvola... Keď si dam napríklad tekvicovu tak vyzerám super...

mk1111111111
13. feb 2024

Ja viem presne, co Ti pomoze. Ist parkrat k moru a budes sa opalovat normalne. Neviem, cim to je, ale je to tak

lakebabe
13. feb 2024

@katka3212 nerozmýšľala si radšej nad cukrovym nástrekom je to zdravšie a vyzerá to veľmi pekne naživo.alebo moderné samoopalovaky na tej báze ako sunsan a biobaza je uzasna. Solarko ozaj nici pokožku a vysusuje

cukroska
16. júl 2024

@katka3212 mme sa pokožka pigment zmenil pp rokoch ako chodíme k moru.Tu ma veľmi slabo chytá .Akože ruky dekolt áno do červena,ale pri mori hneď a celkom uz pekne do červeno sneda..