Upchaté póry

4. máj 2024

Ahojte 🙂👋! Poznáte nejaké skúsenosťou overené rady, čo pomáha vyčistiť upchaté póry? Áno, čítala som už kopu rôznych článkov. Ja som skôr stará škola, snažím sa tvár si zbytočne nechytať počas dňa a ani nevysušovať chémiou. Však zaujímalo by ma, ako to riešia možno ostatné ženy, keby sme sa teda bavili už o čo najsetrnejšom spôsobe k pleti. Ja používam momentálne tú čistiacu tyčinku po naparení sa, nejaké to tonikum, ktoré si následne opláchnem a hydratačný krém. Viem, že záleží aj od životosprávy, ktorú ja konkrétne potrebujem zmeniť. Ale ak má niekto skúsenosťami overené fígľe a rád by sa podelil 🙂, rada sa inšpirujem.

luciaruz
4. máj 2024

Milá pani, toto je celé zle. Takže po prvé. Absolútny základ je vyčistiť pleť čistiacim gélom. Normalne na mokro a potom opláchnut. Cistiaci gél je alfa omega pri starostlivosti. Vy si vlastne vôbec necistite pleť! Existuje hromada typov čističov, aj hydratačné a šetrnék pleti. Po vyčistení pleti sa dáva tonikum. Tonikum slúži na vyrovnanie ph pokožky a v ziadnom prípade sa neoplachuje! Iba micelarka sa MUSÍ zmyť. Nie tonikum. To akurat tak splachujete peniaze do odtoku. Žiadne naparovanie ani čistiaca tyčinka nie su žiadúce ani potrebne. Stačí raz za mesiac u kozmetičky. Pamätajte si zakladne 4 kroky: čisti, tonizuj, sérum, hydraruj. V tomto poradí. Dokonca ani to tonikum nie je nutné pri starostlovosti o plet. Dôležité je kvalitné sérum podla potreby pleti. A na konci krém už podla vlastných preferencii.

autor
4. máj 2024

@luciaruz ďakujem.

domiklik
4. máj 2024

@luciaruz a spf

carolynka
4. máj 2024

Sama som si musela raz do tyzdna mechanicky vytlacat pory, mne nic ine nepomohlo. Len jemne, po napareni alebo sprche, a potom maska. Tie odlupovacie masky pomahaju trochu. Ale bez toho mechanickeho cistenia by mi nic nepomohlo, strasne rychlo sa mi zanasali pory, aj po uprave stravy a aj pri pouzivani bio kozmetiky. Kozmeticke som s tymto nedoverovala, par krat som odisla s velmi cervenou pletou a jazvami. Takze setrnene samocistenie doma. A mne dlhe roky velmi vyhovoval Vichy cistiaci gel pre problematicku plet, a Bioderma Sebium/Micelarna voda na docistenie pleti, a hydratacny krem. A inak chapem frustraciu, bolo to na nervy. Vekom sa to upravilo ;)

bora0123
4. máj 2024

Na upchate pory jedine olejovy cistic ten ich naozaj krasne precisti pripadne krem s praskom z cierneho uhlia alebo ryzovym skrobom 🙂

evka52
4. máj 2024

1. pred čistiacim gélom použiť čistiaci balzam (sú označované ako odličovacie balzamy, ale pokojne ich použite aj keď sa nelíčite) - platí pravidlo, “podobné sa rozpúšťa v podobnom”, chemicky to znamená, že tuk (maz) produkovaný na pleti sa vie kvalitne a hĺbkovo odstrániť len tiež “tukom”, alebo teda čistiacim balzamom, olejom - dôkladne to zmyť vodou a dodatočne použiť ešte čistiaci gél. Volá sa to dvojfázové čistenie a je veľmi účinné pri problematickej pleti. Nebojte, nevysuší vám to pleť ani nijak nepoškodí. používajte však produkty určené na citlivú pokožku - bez zbytočných farbív, parfumácii a pod
2. účinné séra, produkty, ktoré priamo rozpúšťajú obsah upchatých pórov. Patria sem: adapalén (differine) - to vie vypísať aj kožný lekar a kyselina salicylová - hľadať produkty s týmito účinnými zložkami
3. hydratačný krém - bezolejový
4. cez deň spf

danielllka
5. máj 2024

@evka52 viete odporučiť konkrétne značky, keďže na trhu je toho neúrekom?

evka52
5. máj 2024

@danielllka Môžem napísať produkty, ktoré som používala/používam ja ☺️
1. čistiaci balzam - banila co clean it zero, geek and gorgeous, čistiaci gél: balea ultra sensitive washgel
2. sérum s kyselinou salicylovou - the ordinary salicylic acid, geek and gorgeous porefectly clear
3. adapalén - differin (predpísal mi ho dermatológ)
4. hydratačný krém - aj tu mne vyhovuje “obyčajná” balea, ale len z radu ultra sensitive
5. spf - veľmi dobré sú eucerin alebo la roche posay, chvália však aj garnier s kyselinou hyalurónovou (o dosť lacnejší ale vraj rovnako dobrý)