Umývate si ráno pleť?

15. sep 2024

Dnes mi kamarátka povedala, že nemá "rannú skincare" a len si opláchne tvár čistou vodou a hneď nanáša make up. Že na noc si dá krém a potom ráno tvar len oplachne. Dosť ma tym prekvapila, lebo inak sa dosť o seba stará a myslela som, ze vycistit si pleť ráno je základ pre každú ženu 😂 ved v noci pleť dosť produkuje maz atď.... Tak ma to zaujíma, ze ako to máte vy?

lucia13022023
15. sep 2024

Ranná a večerná skincare musí byť

jesenzima
15. sep 2024

Ráno sa opláchnem studenou vodou, nanesiem sérum a denný krém. ...

autor
15. sep 2024

@jesenzima nanasas serum na nevycistenu plet? Mne to pride zvláštne. (Oplachnutie vodou mi nepride ako umytie pleti takže to nepocitam)

rk123
15. sep 2024

ja si umyvam lebo som rano mastna, kedze mam mastnu plet. ale necistit si plet rano je uplne ok. kazda kozmeticka ti to povie.
nemusis si cistit plet rano pripravkami, naozaj staci oplachnut ak ti to tak vyhovuje.

luciaruz
15. sep 2024

Nie je to zvláštne. Pri citlivej pleti stačí opláchnutie čistou vodou, pouzitie čističa ráno nie je nutné, ak to pleť dobre znáša. Ale treba pokračovať samozrejme sérom a krémom.

sense
15. sep 2024

Umyjem si tvár, dám si hydratačný gél a následne malé up, žiadnu špeciálnu skincare nerobim

egonsk
15. sep 2024

a tvoj chlap si tiez rano cisti plet? Chlap sa poti podstatne viac ako zena a ranne oplachnutie vodou(mydlom) mu uplne postacuje ...

bonboniera
15. sep 2024

Vela dermatologiciek ti povie ze ak ti ráno stačí umyť iba vodou, netreba vysusovat niečím navyše. Proste komu ako vyhovuje.

bubuska
15. sep 2024

Najnovšie názory tvrdia že ráno stačí oplachnutie vodou, pokiaľ máte normálnu pleť a nie nejakú veľmi mastnú.

pluss
15. sep 2024

ja tak isto...večer čistenie krém atď a ráno len vodou opláchnuť.....keď som aj ráno šaškovala mala som horšiu pleť

gab1sol
15. sep 2024

Vieš, čo? Dlhé roky som si za mlada čistila tvár len večer odličovadlom, ráno len umytie čistou vodou. Neskôr som si začala ráno tvár čistiť nielen vodou a musím povedať, že moja pleť sa zhoršila. Presne ako píšeš, v noci sa začala viac mastiť…

autor
15. sep 2024

Zaujímavé. Lebo ja ked si ráno vycistim pleť, tak vidím na tampone špinu, taktiež mam plet trosku mastnejšiu ráno v T zóne. Tak preto by mi to nedalo nevycistit si plet a dat hned krem. Ja si teda rano vycistim pleť a dám krém s spf a to je všetko.

autor
15. sep 2024

Dakujem za názory.
Ale tak každý je iny samozrejme a kazdemu vyhovuje niečo iné.

liusa82
15. sep 2024

ja mám tiež pleť mastnejšiu,zmiešanú ale zároveň citlivú a neviem si predstaviť umyť ju len vodou.Blbý pocit by som mala.Musím klasicky emulziou alebo gélom,potom pleťová voda a krém

olivia_c
15. sep 2024

Nemam ziasne rutiny, polovicu zivota som sa ani vever neodmalovala, lebo som bola na to moc leniva, az rano a len vodou a nivea kremom. Uz sa licim len sporadicky na prilezititosti, vela sa opalujem aj fajcim a nemam vrasky, plet jemnucku - na svojich 34 rokov az sa divim 😀 ale je dost mozne, ze si ma to dobehne v neskorsom veku.

ninusa221
15. sep 2024

Ja si ju čistim ako ma napadne. Ja nemám ziadnu skin care možno raz za týždeň takú riadku tieto kremiky maska atd 😁 a čuduj sa svetu či menej si toho patlam na tvar tým mám lepšiu pleť.

ninusa221
15. sep 2024

@olivia_c moja mamina to iste ako ty len ma o 13 rokoc viac a vôbec nieje vráskavá😂

ukgirls
15. sep 2024

nie neumyvam ..dam si krem makeup a idem ... nastastie mam plet po mame a vzhladovo vyzeram ovela mladsie a je ok bez viditelnych extra vrasok aj ked mam po 40 ... mnohe co tu vidim toho davaju na tvar xy produktov a po pravde - vyzera to ako strata casu-ale hlavne ze su spokojne -kazda sama so sebou ... rob ako to robis a ako sa dobre citis ..

selenka7
15. sep 2024

V zivote som ziadnu speci skincare nepraktizovala, mam velmi suchu a citlivu, atopicku plet. Moja kazdodenna rutina co sa tvare tyka - rano a vecer pocas sprchy umyvam zasadne len vodou a nakremujem atodermom. Nepouzivam ziadny make-up ani sminky, mozno tak raz za rok pri nejakej prilezitosti, pretoze mam z toho hned ekzemy a vobec mi to nechyba. Cloveka to taaaaak oslobodi, ked nemusi denne travit mnozstvo casu v kupelni pri nanasani a nasledne odstranovani tapety z tvare 😁 a to ma na jednej akcii u nas, kde sme mali taky wellness den v dedine (prisla kadernicka, maser, pedikerka) a jedna kocka tam prisla licit a propagovat Mary Kay kozmetiku, chcela ma nalicit, slusne som odmietla s tym, ze moja plet cokolvek neznesie, pytala sa ma, co pouzivam a ked som jej popisala moju rutinu, nechcela mi verit, ze by tipla, ze sa o svoju plet dost staram 😁

lasona
15. sep 2024

Umývam ráno a aj večer. Za noc pleť produkuje maz, pot...to proste dávam dole umývaním ráno...potom tonizacia, serum, krem, očný krem

svokrinjazykmonika
15. sep 2024

Ja si ráno umyjem iba oči studenou vodou 😅 večer iba odličovač a zase umyjem iba studenou vodou 😅 očné sérum a pleťový krém, oboje lacná balea. A toť celá moja skincare 😂 a tu som, žijem a mám krásnu pleť.

olivia_c
15. sep 2024

@ninusa221 to budu asi geny potom 🙂

osky
15. sep 2024

Cim viac plet rozmaznavas,tym viac toho vyzaduje.
Rano absolutne neriesim,umyvamsa iba vlaznou vodou a hned nanasam denny krem
Ked boli teraz tie horucavy,tak pred nanesenim kremu som si este dala na osviezenie bezalkoholovu prirodnu pletovu vodu..
A obcas aj krem s uv filtrom.ale kedze prirodny nechava biely film,tak tiez nie denne
Chemiu na seba nepatlem...
Vecer-ak som nalicena,odlicim sa,umyjem tvar jemnym mydlom,pletova bezalkoholova voda,nejake sera/nie kazdy den/,krem

Ak nie som nalicena ,ocistim sa micelarnou vodou,vlaznou vodou,pletovou bezalkoholovou vodou,serum/nie kazdy den/,krem

Plet potrebuje vlastny maz.
Ved preto aj pouzivame kremy.
Inak by sme zvraskaveli raz dva.
Cim menej na seba napatlas,tym prirodzenejsie sa plet o seba postara.
Netreba to prehanat.
Ale fakt zalezi od typu pokozky.

vanilkovazmrzka
15. sep 2024

Zaklad je vycistit si plet vecer. Ak ma suchu polozku tsk si nepotrebuje rano nijak zvlast pokozku cistit.

domak2
15. sep 2024

Ja by som tak chcela mať nejakú rutinu, večne nakúpim kopu blbosti a potom ich vyhadzujem, lebo som ich za rok použila tak 5x 😅

tiezjedna
15. sep 2024

Ráno studená voda a dôkladne osuším uterákom. Potom vitamínové sérum a krém. Asi správne, keďže aj kozmetička sa divila v akom krásnom stave pleť mám. Zavítala som k nej prvýkrát vo svojich 43 rokoch...

lonely66
15. sep 2024

nečítam komentáre. tvár si umývam ráno potom, čo vstanem. čistou vodou si opláchnem celú tvár. nič viac, nič menej. večer v rámci sprchy presprchujem aj tvár. to je všetko. ja mám suchšiu pleť, ak je to veľmi výrazné, mierne natriem klasickou niveou a to je všetko. nemám žiadne jebáky ani ekzémy. mám čistú pleť, vrásky primerané veku.

mandzula
15. sep 2024

Cely zivot som si plet cistila aj rano, no cca pred rokom som mala kozny problem, cistenie mi nerobilo dobre, tak som s tym sekla a rozdiel nevidim ziadny. Teda okrem toho, ze usetrim na pletovej vode a tamponoch.

canis_lupus
15. sep 2024

Aj ja sa hlásim k barbarom, čo ráno umývajú len čistou vodou 😃 Možno ak má žena mastnú pleť, treba jej aj ráno čistiaci gél, ja si dávam ráno len vodu, toner, hydratačné sérum a krém s SPF, večer čistiaci gél, toner, sérum na vrásky, očný krém a krém na tvár. Pleť mám super, bezproblémovú 😁

nenne27
15. sep 2024

@olivia_c nedobehne.mas dobru genetiku.ja mam plet tiez peknu, cistu, nemam vrasky a to mam pekne po 40.mamina ma skoro 80 a tiez plet super.keby sem napisem ako sa "staram" o plet, polovica kona skolabuje.:D