Dobrý deň, viete mi odporučiť účinný krem proti hlbokým vraskam, akú starostlivost treba aby sa to aspoň o trosku minimalizovalo? Ja ešte vrásky nemam takze sa vobec nevyznám, ale chcela by som nejaky zaobstarať pre maminu. Ma po 50 a dosť hlboké vrásky. Dakujem
Na hlboké vrásky jedine botox.
Žiadny krém ti už vzniknuté vrásky nevyhladí. Je to skôr ako prevencia proti vzniku. Odporúčam používať krém, prípadne sérum s kyselinou hyaluronovou a tiež aby mal SPF aspoň 30.
Na už vzniknuté hlboké vrásky jedine botox, prípadne výplň kyselinou HA. Na naštartovanie tvorby kolagénu a získanie pružnosti pleti ošetrenie frakčným laserom. Samozrejme sú aj iné možnosti ošetrenia pleti, ale tie sú väčšinou krátkodobé. Vhodnosť a kombináciu jednotlivých procedúr pre mamu najlepšie posúdi lekár, ktorý to bude aplikovať.
@amelia89 Ano - spf 50 dobra volba. Chrani plet pred skodlivymi ucinkami slnecneho ziarenia. Ale dost pochybujem, ze zena v 50tke ma hlboke vrasky a tiez pochybujem, ze cokolvek, co sa aplikuje na tvar zabrani starnutiu pokozky. Mierny efekt to ma, no ta ista zena, ak by pouzivala korejsku rutinu od 25tky, by vyzerala len o malilinko lepsie. Nie na 30 😅
Na hlboké vrásky určite nič take nie je. Ale mne sa napríklad podarilo urobiť z hlbokých vrások na čele menej viditeľne tým že som konečne našla krémy a sera ktoré mi neupchavaju pleť a aj fungujú.
Tretinoin ten je aspon ma udrzanie stavu pleti.
nič neinvazívne hlboké vrásky neeliminuje. Takže buď botox, lifting, alebo iná procedúra👍
@amelia89 Ano, ved vravim, spf, ziadne opalovanie tvare - ma vplyv. Ostatne pripravky vsak maju minimalny. A esteticke zakroky su podla mna pre zeny, co maju esteticky problem, tu starnutie neratam. Botoxy a HA skor zenam vizualne skodia..aj ked to je vec nazoru.. btw ja osobne 40r zenu s hlbkymi vraskami nepoznam.
Kram na hlboke vrasky neexistuje, na to pomozu uz len procedury u dermatologa/kozmeticky.
Na starostlivost o plet vseobecne ale urcite nech aspon pouziva kazdy den spf50 😊 hydratacny krem (je to v podstate jedno aky,ziadny nie je zazracny). A potom rozne sera s ucinnymi latkami ako retinol a pod ale to uz je na dalsiu debatu.
A tebe to radim tiez, cim skor zacnes tym lepsie ak to teda nerobis ale asi nie ked sa pytas na radu😊