Účinný krém proti vráskam

14. máj 2024

Dobrý deň, viete mi odporučiť účinný krem proti hlbokým vraskam, akú starostlivost treba aby sa to aspoň o trosku minimalizovalo? Ja ešte vrásky nemam takze sa vobec nevyznám, ale chcela by som nejaky zaobstarať pre maminu. Ma po 50 a dosť hlboké vrásky. Dakujem

amelia89
14. máj 2024

Kram na hlboke vrasky neexistuje, na to pomozu uz len procedury u dermatologa/kozmeticky.
Na starostlivost o plet vseobecne ale urcite nech aspon pouziva kazdy den spf50 😊 hydratacny krem (je to v podstate jedno aky,ziadny nie je zazracny). A potom rozne sera s ucinnymi latkami ako retinol a pod ale to uz je na dalsiu debatu.
A tebe to radim tiez, cim skor zacnes tym lepsie ak to teda nerobis ale asi nie ked sa pytas na radu😊

martinka13
14. máj 2024

Na hlboké vrásky jedine botox.

lilianka28
14. máj 2024

Žiadny krém ti už vzniknuté vrásky nevyhladí. Je to skôr ako prevencia proti vzniku. Odporúčam používať krém, prípadne sérum s kyselinou hyaluronovou a tiež aby mal SPF aspoň 30.
Na už vzniknuté hlboké vrásky jedine botox, prípadne výplň kyselinou HA. Na naštartovanie tvorby kolagénu a získanie pružnosti pleti ošetrenie frakčným laserom. Samozrejme sú aj iné možnosti ošetrenia pleti, ale tie sú väčšinou krátkodobé. Vhodnosť a kombináciu jednotlivých procedúr pre mamu najlepšie posúdi lekár, ktorý to bude aplikovať.

dadis
14. máj 2024

@amelia89 Ano - spf 50 dobra volba. Chrani plet pred skodlivymi ucinkami slnecneho ziarenia. Ale dost pochybujem, ze zena v 50tke ma hlboke vrasky a tiez pochybujem, ze cokolvek, co sa aplikuje na tvar zabrani starnutiu pokozky. Mierny efekt to ma, no ta ista zena, ak by pouzivala korejsku rutinu od 25tky, by vyzerala len o malilinko lepsie. Nie na 30 😅

amelia89
14. máj 2024

@dadis vela aj 40 rocnych zien uz ma hlbsie vrasky.
Spf pokozku urcite ochranuje, na tu su aj studie.
Ale nie, nic nie je omladzujuci elixir, realne naozaj omladzujuci efekt maju len esteticke zakroky

3petka
14. máj 2024

Na hlboké vrásky určite nič take nie je. Ale mne sa napríklad podarilo urobiť z hlbokých vrások na čele menej viditeľne tým že som konečne našla krémy a sera ktoré mi neupchavaju pleť a aj fungujú.

ktochytavzite
14. máj 2024

Tretinoin ten je aspon ma udrzanie stavu pleti.

tiezjedna
14. máj 2024

nič neinvazívne hlboké vrásky neeliminuje. Takže buď botox, lifting, alebo iná procedúra👍

dadis
14. máj 2024

@amelia89 Ano, ved vravim, spf, ziadne opalovanie tvare - ma vplyv. Ostatne pripravky vsak maju minimalny. A esteticke zakroky su podla mna pre zeny, co maju esteticky problem, tu starnutie neratam. Botoxy a HA skor zenam vizualne skodia..aj ked to je vec nazoru.. btw ja osobne 40r zenu s hlbkymi vraskami nepoznam.