Účinná kozmetická procedúra na čistenie pleti

mimka688
24. okt 2023

Ahojtee, nevedeli by ste mi poradiť nejakú účinnú kozmetickú procedúru na čistenie pleti? Strašne sa mi upchávajú póry… na nose sa ki robia komedomy - čierne bodky aj v okolí brady take biele nezapalené hrbolceky. Mechanickému vytláčanie by som sa najradšej vyhla. Skôr by som mala záujem o nejaké prístrojové ošetrenie, neinvazívne. Na cene nezáleží.

trema
24. okt 2023

Mne velmi pomohlo toto https://cosibella.sk/sk/products/cosrx-bha-blac... davala som si to lokalne na nos, na vycistenu, suchu plet kazdy vecer, na to som si uz nedavala nic. Velmi pekne mi to zminimalizovalo pory. Nikdy som nevytlacala. Teraz to uz nepouzivam, ale raz za tyzden-dva si davam cerveny peeling od the ordinary a pory mam stale rovnako skoro neviditelne.

suesana
24. okt 2023

Dobrý deň, za mňa je najlepšie chodiť pravidelne (ideálne raz mesačne) k dobrej kozmetičke. A medzi návštevami používať funkčne zostavenú rutinu. Mne konkrétne zabrala kyselina salicylová a retinal (treba dbať na dôsledné používanie SPF počas dňa) a tiež mi prospelo dvojfázové čistenie pleti večer. Biele hrbolčeky na brade mi výrazne zmizli, keď som obmedzila cukor (mala som zvyk dať si koláčik ku káve snáď každý deň). Vraví sa, že brada je aj odrazom hormonálnych zmien, pred menštruáciou to zvykne byť miesto s vyšším výskytom akné. Čo sa týka prístrojov na doma, chvália si ultrazvukovú špachtľu od Envy, ale osobnú skúsenosť nemám.