Trvalá pre 12-ročné dieťa

jozef_12345
25. nov 2024

Zdravím. Vie mi niekto poradiť, či je vhodné dať 12 ročnému dieťaťu trvalú, či nie. Osobne som proti, ale môžem sa mýliť.
Ďakujem

tatiana149
25. nov 2024

@jozef_12345 môj chlapec si ako 12 ročný dal urobiť trvalú. Ale iba na ofinu. Lebo teraz je to hit. Spolu s ním aj ostatní chlapci z triedy a školy. Haha. Teraz každy chlapec sa mi pletie lebo všetci majú na ofine trvalé. Ale teda ten môj sa o seba stará aj o vlasy. ale keď máte dievča, tak to by som asi nedala. Je rozdiel v ofine a rozdiel, že celé vlásky by sa poprípade zničili. Aj kaderníčka môjho upozornila, že takto sa vlasy trvalou ničia. No už na zvážení. U nás poprípade zničenej ofiny vystríhať, ale u dievčat to už jednoduché není.

diewcatqoo
25. nov 2024

Nie, nedovolila by som to. Ja viem, ze teraz je trvala uz niekde inde a nevyzera to ako karfiolova hlava, co si pamatam z detstva, ale nici to vlasy. Mozno menej ako vtedy, ale aj tak. Nech dievca vydrzi par rokov. Pre 12 rocnu mi to pride strasne skoro.

gajdosovci
25. nov 2024

Ja som mala ako 14 ročná. Bola som robiť sestre modelku na záverečné skúšky. Keby som ja len vedela, že mi neurobí len vodovú trvalú, ale riadne trvalú 😁 Skoro ma tam vykotilo, keď som to tam zistila. (Sestra myslela, že to viem). Vyzerala som síce chvíľu ako ovca, ale potom išli vlasy dole. Kým mi trochu vyrástli, nič im nebolo. Ale to som sa o ne starala. 😊

zuzubb007
25. nov 2024

Nedovolila by som to načo si kompletne ničiť vlasy, navyše je to smiešne tieto chlapčenské účesy mi idú na nervy a dievča bude ako ovca vyzerať, a v 12 tich este

mamamasama
25. nov 2024

Broccoli hair? Veď nech si dá. Aspoň sa bude mať z čoho smiať, keď vyrastie. Aj keď mi to osobne príde hrozné, má 12 rokov. To mu snáď nechceš zakazovať to, ako má vyzerať. Skôr mu vysvetli riziká, že je to len móda atď, ale rozhodnutie nechaj na ňom.

letfenixa
25. nov 2024

Veď sú to len vlasy. Dorastu.

lienka9
25. nov 2024

@jozef_12345 ja som mala ako pubertacka,tiez este tusim na zakladke..a robila mi ju mama s babkou :D teraz sa to opat vracia do mody,co si vsimam..

brendaa
25. nov 2024

@jozef_12345 nie, zničí to vlasy, starostlivosť o takéto vlasy je oveľa náročnejšia...

ibrunova
25. nov 2024

A dôvod tej trvalej v 12 rokoch je aký?

svetlonos
25. nov 2024

Riadna blbosť! Ja som si dala v 17tichvurobit prstienok trvalú, mama nasrana, ze kde sa flákam, vonkuvuz tma 😁. Mala som vlasy povzafok, kaderníčka neodchádza čas a natáčali mi vlasy potom spolu s ňou potom už aj ďalšie zakaznicky 😂. Pritom do telefónu kadernicka mame potvrdila, že so mnou veľa roboty!
Bolo to krásne ale po 3 týždňoch mi to babka s mamou rozcesavali, hruza.
Určite by som 12 rocnej nedovolila trvalú. Tak možno kulmofen obcas. Ale takto doniesť bmclasy decku? Dospela nech si robí čo chce.

kiki68
25. nov 2024

@jozef_12345 mne babka robila v 12tich trvalu, pekne to bolo 😀 Ta robila celej dedine

kiki68
25. nov 2024

@zuzubb007 ale ved deckam vlasy dorastu, nemaju 50tku na krku 😀

wieruska1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
25. nov 2024

@tatiana149 to vazne toto? Tak rozmyslam...dcera ma prirodzene kucerave vlasy a vzdy chcela.mat rovne. No a raz si odstrihla z ofiny a konecne jej to pekbe vyrastlo a zas kukam, ze co to ma tam vpredu, ci tolko baby vlasov...a ona si zas odstrihla z ptednych vlasov a nataca si to prstom. Mna ide slak trafi, hrozne to je. Aj u dievcat je to moda? Ma 9 rokov. 😳

lauricka
25. nov 2024

@jozef_12345 pre 12 ročné dieťa nie je vhodné nič zbytočné chemické a umelé navyše, nedávala by som trvalú, ani laky, ani umelé nechty, ani šminky, nič. Ak by trpela na pleť, tak zľahka zakryť make upom, ale inak nič. Trvalú fakt nie.

slavomira236
25. nov 2024

@jozef_12345 moze jej dat kadernicka trvalu na vetsie natacky jemnejsiu. A ked ma dlhsie vlasy bude ich mat tak jemne kucerave. Davala som si tak. Na vetsie natacky to nebude mat take kudrlinky ako na tych najtensich. Vlasy odrastu a dorastu nove

priscilla07
26. nov 2024

Určite nie

mk1111111111
26. nov 2024

Hodte mi, prosim, niekto link, co to ti chlapci nosia. 🤔 Nejak mi to uniklo. 🧐Nemame v takom veku chalana

jozef_12345
autor
26. nov 2024

Ďakujem za názor, .... môj názor... všetko pekné si pýta svoju daň, nie hneď ale neskôr, mal som trvalú 2x a dnes mám 2 vlasy v ôsmich radoch..... žiadna indispozícia po rodičoch, proste jemné páperie, strava super a napriek všetkému vlasy nikde. Vaše komenty boli hlavne aby si to prečítalo moje dieťa. Ďakujem za všetky reakcie pozitívne či negatívne. ...K jednému komentu sa vyjadrím , nie nezakazujem svojmu dieťaťu čo ma a čo nemá, je rozumné a svoj názor si aj vďaka vám urobilo....naozaj ďakujem 🙂

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz