Dobrý deň. Nejaký čas ma trápia podkožné vyrážky ktoré nejdú ani vytlačiť, nijak sa nemenia, nebolia. Nič. Netuším z čoho to je, ani jak sa toho zbaviť. Len potrebujem vedieť čo to je.
Akú kozmetiku používaš? Mne sa to deje keď mi niečo nesadne alebo nedostatočne čistím pleť.
NIekedy to moze byt aj z unavy, nevyspania. Vyskusaj pouzivat nejaku dobu na noc krem La Roche Cicaplast B5 Baume. Maju aj male balenie 40ml za asi 9€. Obnovuje prirodzenu mikrofloru pleti.
Najlepšie sa zbavíš takýchto vyrážok, rozšírených pórov a čiernych bodiek pravidelným čistením (najlepšie dvojfázovým) a pravidelným peelingom s kyselinami, najlepšie s kyselinou salicylovou a po takomto peelingu si ešte nanesieš ílovú masku. Takáto procedúra robí zázraky, stačí to robiť raz za týždeň, pokiaľ máš silnejší peeling, ak nie tak aj viackrát do týždňa. Mám to odskúšané na svojej pleti, ktorú som mala fakt hroznú a toto mi neskutočne pomohlo. Všetky nedokonalosti zmizli a pleť je krásne hladká. No pokiaľ ide o rýchle zbavenie sa takejto podkožnej vyrážky, to ti moc neporadím. Skús si dávať gáfrovú masť s ichtamolom, hlavne večer (ale zašpiní ti vankúš) a ráno medzi ľudí určite nie (vyzerá to hrozne a aj to smrdí 😅), skôr hneď ako prídeš z práce. Malo som takú výrážku na chrbte a po asi 3 dňoch sa mi z nej všetko vytiahlo a bolo to relatívne ok, postupne sa zahojila úplne vďaka tej gáfrovej masti. Ale skôr by som navštívila dermatologičku, môže ti predpísať antibiotiká, ak sa ti tieto vyrážky robia pravidelne. Inak je dôležitá aj hydratácia, aj mastná pleť potrebuje hydratovať, pretože dehydratovaná pleť môže oslabiť kožnú bariéru a potom ľahko vznikajú takéto nedokonalosti
@thereisabear larens, už dlhé roky práve
@anonym0001 práveže mám pravidelný spánok. Nebývam unavená
Kozmetička ti to naparí, poprepichuje, povytláča. Potom je najlepšie, samozrejme okrem každodenného čistenia pleťovou vodou, aj natierať čistou šťavou z listov aloe vera.
@lucia2611 iba otázka,používaš micelarnu vodu na odlicovanie? Ja som takéto vyrážky mala z nej,všimla si to kozmetička a radila mi používať ju iba výnimočne. Odkedy ju nepoužívam vyrážky zmizli.