Tónovanie - zosvetlenie vlasov

lartuna28
3. aug 2022

Ahojte,

potrebujem radu (asi najlepšie od kaderníčky alebo niekoho kto máte s niečím podobným skúsenosť)...cca pred týždňom som bola u kaderníčky s tým, že chcem podstrihnúť vlasy a jemne zosvetliť - balayage (aby to vyzereralo prirodzene ako od slnka po dĺžke vlasov do blond). Lenže zjavne kaderníčka u ktorej som bola 1x ma asi nepochopila, teda nie asi ale určite. Zosvetlila mi celé vlasy od korienkov, respektíve natonovala do takej medenej/ryšavej farby :(. Som zúfala, vždy som bola s mojou tmavou hnedou farbou spokojná, ale toto je až do ryšava/medena a je to hrozné. Od toho čo som chcela to má veľmi ďaleko....
Je to len toner a preto sa chcem spýtať, či ta farba sa vyzmýva do mojej prirodzenej alebo čo sa stým dá robiť aby som mala naspäť svoju farbu vlasov??? Pomoc :( Respektíve keď si to dám pretonovať do tmava zase, bude sa mi to zmývať do mojej farby alebo zase tam bude tá hnusná ryšavá? :(
Nevyznám sa do toho, lebo nikdy som si vlasy nefarbila, netonovala ani nič podobne...

pozrite foto - pred a po....
Tá fotka s hnedými (prvé dve) je pred a tie ryšavé sú po...

Ďakujem za radu.

bajka16
3. aug 2022

Poradiť ti neviem ale toto mi je naozaj ľúto mala si krásne vlasy 😬🧐 nájdi nejakého lepšieho odborníka slečna to asi moc nevie. Dúfam že si jej zato nezaplatila plnú sumu 😥

malinka158
3. aug 2022

Suhlasim malasi krasnu farbu. Toto co mas teraz ma na kilometre daleko od balayage 🤦‍♀️

lartuna28
autor
3. aug 2022

@bajka16 ani nehovorte 😢 mne je úplne do plaču, že už nikdy nebudem mať svoje vlasy...

lartuna28
autor
3. aug 2022

@malinka158 to áno, ona mi zosvetlila celé komplet vlasy. len ja teraz neviem čo s tým...ja som bola vždy s farbou mojovou spokojná, ale keďže som sa do toho nevyznala (postup ktorý mi robila na hlave) tak som jej dala plnú dôveru, ale toto je des.....fakt som zúfala , áno sú to len vlasy, ale neskutočne ma to štve. neviem, či si to ísť dať pretonovať, alebo čo ďalej robiť?

malinka158
3. aug 2022

@lartuna28 bohuzial poradit neviem pretoze ja si tiez vlasy nefarbim. Ale snad najdes kadernicku ktorati ich da dokopy 🥰😉

danica2711
3. aug 2022

tak nepochopila ťa, ale zas nie je to taká katastrofa, stále máš krásne vlasy - možno si na to musíš len zvyknúť. Veď ono sa to "vyperie" a vyrastie

lartuna28
autor
3. aug 2022

@danica2711 takže toner sa vyzmýva do mojej pôvodnej farby? 🙂

flimelka
3. aug 2022

@lartuna28 ano mal by sa v pohode vyzmyvat

lartuna28
autor
3. aug 2022

@flimelka verím, že áno

feeewa
3. aug 2022

Pochybujem, ze zosvetlene vlasy sa “vyzmyvaju” to tmavej hnedej….

angelous1991
3. aug 2022

Som kadernicka. Tie vlasy predtým stiahla čiže už sa nikdy nedajú do tvojej farby musí to vyrásť … 🙈🙈 zosvetlenim sa zabil tvoj prirodzený pigment . Mrzí ma to mala si krásne vlasky . Treba to dať natonovat prirodzenou hnedou ale mám dojem že to stále bude ťahať do rysava . Musíš si zabezpečiť šampón na potlačenie žltých a rysavych pigmentov. JOJ dúfam že to aspoň nebolo drahé .

lartuna28
autor
3. aug 2022

@angelous1991 ach preboha 😢😢...áno, mala bohužial mala..takže to môžu byť aj 3-4 roky kým mi to celé vyrastie ... čiže myslíže, že by sa to dalo natonovať do mojej farby aspoň? s tým, že by som sa dávala každý mesiac podstrihnúť aby to čím skôr odrástlo? alebo aký postup by ste odporučili??

buberova
3. aug 2022

Takí neznalí ako ja povedia že mne tie vlasy na prvý pohľad neprídu ako taká tragédia.. vôbec som si nepovedala, že čo to máš na hlave.. chápem že si sklamaná, lebo si mala iné očakávania..

angelous1991
3. aug 2022

@lartuna28 ja odporúčam dať to natonovat hnedou farbou nejakým ale chladným odtieňom . Nájsť si niekoho kto sa naozaj vyzná do svojej prace . A áno presne tak dávať tonovat do prírodnej hnedej jemnej a ošetrujúci kúru by som odporúčala.
Nejaký takýto odtieň … tiež som robila už opravu ….

laurita285
3. aug 2022

Tak to teda katastrofa je, teraz to máš ako "stará cigánka, čo sa farbí doma" za to by som si pýtala peniaze naspäť a šla k nejakej inej kaderníčke, ktorá ti tú farbu stiahne.

lartuna28
autor
3. aug 2022

@angelous1991 takú farbu ako ma ta kočka napravo som aj mala 😔 takze myslite že sa to bude dať nejako urobiť? Už teraz mám paniku sadnúť si k nejakej kadernícke…moja nočná mora

angelous1991
3. aug 2022

@lartuna28 všetko sa vždy dá napraviť len si treba nájsť niekoho kto sa naozaj do svojho remesla vyzná

lartuna28
autor
4. aug 2022

@angelous1991 Ďakujem pekne, v utorok idem do iného salonu na opravu, tak pevne verím, že mi to dajú dokopy :( :(

lenik98
5. aug 2022

Tiez som kadernicka a zachrani sa to tym tonovanim (doda to pigment) avsak tonovanie ma kratsi efekt lebo to nie je permanentna farba. Na zosvetlenych vlasoch obzvlast kratsie vydrzi. Tazko sudit ked clovek nevie akym oxidantom a postupom to robila 🤷

zuzanagarelova
10. aug 2022

@angelous1991 presne tak nie každý kadernik je aj kolorista, pozná farebnú typológiu a čo sa komu hodí, zväčša odrádzajú od veľkých skokov vo farbe, jednak ničí to vlasy a je to drahé na údržbu a nakoniec sa to ani nehodi. Tmavý typ nikdy nebude pekný v moc svetlých odtieňoch a naopak. Mne rastie blond baby od korienkov a robila som návrat ku korienkom, rastú mi vlasy rýchlo o aj 2cm za mesiac tak som musela stále na koreň dofarbovať. IŠLA SOM z farby o dva stupne farbila som na stupeň 8/9. Bol to proces na 4 hodiny aby sa nezničili vlásky a som teraz na 10 ké stale v procese aby som si zvykla po rokoch na svetlú blond studenšiu veľmi svetlú, keď som mala zlatú, strednú blond.