The Ordinary chemický peeling

30. apr 2023

Mám rozšírené póry, ale strašne. Mám 30 rokov. Je to po celej tvári no hlavne čelo a nos. Mesiac používam kyselinu mliečnu 5%, ale nevidím žiadny rozdiel. Rozmýšľam, že si objednám to čo je na foto. Kyselina 30%. Myslíte, že mi to môže uškodiť? Z tej 5%nej mám niekedy trochu červenú tvár, ale iba chvíľu. No ako hovorím, rozdiel nevidím. Alebo to mám používať dlhšie a postupne prejsť cez 10% ku 30%? ... Budem rada ak mi niekto poradí ❤️

vava_1994
30. apr 2023

Nemožeš to nechať viac ako 10 minult lebo si totálne popáliš kožu. XY ľudí to nedodržuje a potom hádže špinu na túto značku, že in zničila tvár. Tak dávať si na toto bacha. Predsa len je tam napísané že to je 10 minútové sérum. Ja si to nechávam 6-7 minút lebo už vtedy to začína tak jemne štipkať.

anita6666
30. apr 2023

Ak chces riešiť vyslovene póry,tak by si sa mala zamerať na kombináciu iných produktov a síce BHA kyselín=kyselina salicylova a tá nemá väčšiu koncentráciu ako 2%. Kys.mliecna je AHA kyselina a tá účinkuje na povrchu,nerieši póry,čiže tebe preto nefunguje tak,ako si želáš,keďže máš iný problém. Skús sa zamerať na produkty obsahujúce kys.salicylovu,niacinamid,kys.azelaovu,masky s kys.salicylovou, tonery s BHA kyselinami a pod. Tento peeling nie je zlý,ale pre tvoje potreby asi trochu zbytočný, keďže aj v ňom máš vysoké percento AHA kyselin a ty potrebuješ prevažne BHA vo viac produktoch v rutine.

domiklik
30. apr 2023

Neviem ci je kyselina mliečka 5% zrovna záležitosť na rozšírené póry... Póry zmierňuje niacinamid, ordinary ma 10%ny so zinkom, myslím, že toto by bolo lepšie riešenie. Ak sa póry znášajú, vhodná je kyselina salicilova... Ďalej široké póry spôsbuje uv žiarenie, čiže je nevyhnutné aplikovať spf... Inak skok z 5 na 30percentnz kyselinu je celkom dosť, máš medzi tým aj iné možnosti aha kyselín, hlavne pokiaľ pri tak nízkej koncentrácii máš začervenaniu pleť, osobne by som do toho nešla...

autor
30. apr 2023

@anita6666 ďakujem ❤️❤️❤️

autor
30. apr 2023

@domiklik ďakujem ❤️❤️❤️

trema
30. apr 2023

mne na pory velmi pomohlo toto https://www.notino.sk/cosrx/bha-blackhead-power... pory sa mi pekne zatiahli
teraz pouzivam ten cerveny peeling raz tyzdenne a aj po nom vidim mensie pory