Telový krém na veľmi suchú pokožku

1. máj 2024

Pekný večer prajem, prosím vás pekne poradte mi nejaký naozaj dobrý telový krem na veľmi ale ozaj veľmi suchu pokožku :(
Ja som už skusila takmer všetko - drahe, lacne, drogerkove, z lekárne, prirodne no nič mi poriadne nepomohlo…respektive nastal vau efekt kedy som si mylsela, že som našla zazrak ale po pár použitiach sa efekt zhydratovanej pokozky vytratil 😣 chcem telový krem ktorý keď si natriem po sprche udrží mi pokožku hydratovanu minimálne do ďalšieho sprchovania, biodermu, la roche posay mi nesedí, drogerkove sú väčšinou parfumované tam je ten účinok že žiaden, mala som už aj nejaké s ureou ale to mi spôsobuje svrbenie… neviem čo dalej ale chcem sa zbaviť suchej kože !! 🫣

autor
1. máj 2024

@simsalabim zial hneď tretia zložka je alcohol 😏 to už hneď viem že by mi nepomohlo ale ďakujem za tip

veklipo
1. máj 2024

Mixa - je to detská kozmentika, ale funguje super.
Príp. potom uz na predpis čistá kyselina mliečna.

mima172
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciaruz
1. máj 2024

Skus tento z lidla. Je extrémne hutný. Podla info od dermatologa treba krem, nie olej. Olej robi vraj iba ochrannu vrstvu ale nehydratuje.

vieronika14
1. máj 2024

Excipial

marca12
1. máj 2024

Hlavne by mal obsahovat ureu,to je najlepsie pre suchu pokozku.

katka533
1. máj 2024

Excipial, ale tam je urea

zena666
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurita285
1. máj 2024

Vrstvenie, ja mam ichtyozu a teda prvú vrstvu dám doslova iba hyalurónku ešte na vlhké telo, potom nakydám nejaké telové mlieko a zakončím to telovým krémom. tortúra ale funkčná

autor
1. máj 2024

@veklipo ta mixa ma strašne zloženie, nerozumiem ako môžu byt produkty určené pre deti s takym zlozenim 🫣 to si na pokožku nedám ani ja, trocha sa význam v zložkách za tie roky trápenia sa s pokožkou v kombinacii s prácou kadernicky 😃 takze tu radim ja…mixe sa vyhýbať 😃
Ta kyselina mliečna je asi taká najviac účinná pre mna ale ma nie veľmi vabnu vonu…radšej by som skusila niečo neutrálne bez vône alebo bez zápachu zložiek v produkte 😅

@mima172 Kozmetické oleje nie sú na hydrataciu pokozky, je fajn ich použiť keď ta na vrch ako poslednú vrstvu ako “uzamknutie” vlhkosti ale olej sám o sebe nedokáže zhydratovat kožu a tie produkty cez link nie sú na telo ale na plet, ja hladam telové

autor
1. máj 2024

@laurita285 akú hyaluronku konkrétne ? Je aj na telo ?

laurita285
1. máj 2024

ja si kupujem hada labo, najlepšia je tá žltá verzia lebo je "najhustejšia"

jeliz59
1. máj 2024

Excipial,modrá indulona

nikasmile
1. máj 2024

Najlepší na hydratáciu u nás. A odporúčam sa kúpať alebo sprchovať s linola oil....to sa po sprche/vani ani nemusíš krémovať.

mima172
1. máj 2024

Autorka: v poriadku, pracujem s prírodnou kozmetikou už niekoľko rokov a kozmetické oleje (kaméliový, chia, kiwi, kokosovy frakcionovaný jojobový, šípkový, kávový a podobne) sú úžasné na hydratáciu pokožky, liečbu ekzému, psoriazou a podobne. Mýtus, že olej nie je vhodný na hydratáciu pokožky je už dávno prekonaný ale áno, často sa s tým stretávam 🙂 A Family balm sú balzamy používané klientkami na celé telo. Ja používam na cele telo levanduľový a zmizol mi ekzém.
Ale rozumiem, niekomu nevyhovujú značky ako Bewit ale dobre sa tu bavím na niektorých radách 😁🫣

seahorse27
1. máj 2024

Mixa panthenol comfort, LRP Lipikar, Bioderma atoderm balzam alebo telovy krem

zuzka95615
1. máj 2024

Biela vazelina alebo modrá indulona

majlo1234
1. máj 2024

Hladaj kremy s obsahom vazeliny, ja si kludne natriem aj cistu vazelinu, maju dobru v Dmke, tiez nedam dopustit na cicaplast od laroche, ale to je drahe ako zlato. Dobru formulaciu maju aj kremy od Vaseline (tusim v tescu predavaju

1ryba
1. máj 2024

Telové mlieko Bioturm 10 % urea. Urea zadržiava vodu v pokožke. Mlieko je neparfumované. Nič lepšie som zatiaľ nenašla.

egonsk
1. máj 2024

avéne trixera, alebo avéne hydrance.

fantaghiro21
1. máj 2024

Bioderma atoderm modru ale pre mna je az moc mastna
Zacala som pouzivat kozmetiku z mrtveho mora
Ako nq obrazku a je ich viacej druhou.podla mna su super ...

heidi4
1. máj 2024

Mne robi dobre Lactovit - su pre suchu pokozku aj pre extra suchu pokozku. Krasne vonaju a pokozka je jemna ako babatkova 🙂 uz aj na sprchace som od nich presla a postupne mam v plane vyskusat vsetky ich produkty 🙂

heidi4
1. máj 2024

Ozaj a pijes dostatocne vela tekutin? Viem, blba otazka, ale predsa sa pytam 🙂

marcellka32
2. máj 2024

Atoderm Bioderma

belaaaaaaaaa
2. máj 2024

Ahoj. Môj manžel má nesmierne ťažkú a namahavú prácu, akú samozrejme ženy robiť nesmú, ale tie vysušené a popraskané ruky:((( Konštruujú a stavia kabínky na tie obrovské žeriavy)Keďže ja aj pracujem s Larens kozmeceutiku a aj používam, kúpila som mu krém na ruky Larens. Volá mi, že s týmto krémom má ruky ako hodváb. Umýva si ruky veľakrát a že nič, sú krásne hydratované, pokožka jemná. Brutálne. Ja nedám dopustiť. Keď prišiel domov zo zahraničia, objal ma a tie ručičky, neskutočné. Jemnejšie ako moje. Naozaj skús. a potom napíš. Ešte,vyskúšal kadejaké, nič to nestalo, pretože on potrebuje dlhodobý efekt.

andulka1988
2. máj 2024

Vyskúšajte detskú kozmetiku

simsalabim
2. máj 2024

Autorka - v Cerave je sice 3. zlozka "alkohol" ako pises, ale je to cetearyl alcohol - mastna, voskovita latka. Ja osobne som mala suchu, supinatu, supajucu sa pokozku, niekedy az bielu od supiniek, hlavne na nohach. nepomohol excipial ani kremy s ureou. Ale tento Cerave ano, uz na telo pouzivam iba ten.

minenkak
2. máj 2024

Oleje si skúšala?

ingridkras
3. máj 2024

Vyskúšaj KREM NA PREMASTENIE z lekárne.Presne tak sa volá.Zlozenie:cremor anionicus, glycerol, kyselina mliečna. Neparfemovany. Predáva sa v 100 g aj v 300 g balení. Ak by si chcela niečo ešte mastnejšie, tak potom MAST NA PREMASTENIE. Zlozenie: synderman, glycerol, kyselina mliečna. Opäť v balení po 100 g alebo 300 g. Skús najskôr ten krém, som presvedčená, že bude stačiť.