Šupinatá tvár a zaležený make up do vrások

8. jan 2024

Ahojte, viete mi niekto prosim poradit preco mi makeup na tvari robi toto? Najma ked ho nanasam stetcom a nie blendrom. Je chyba v pleti, makeupe alebo stetci?

petronellla87
8. jan 2024

Mne nezalieza do vrasok, ked pouzijem bazu od Dermacol tu s trblietkami

xsimonkax
8. jan 2024

Keď si dáš pod make up primer bude to lepšie. Ale nikdy pleť s make upom nevyzerá ako vyzehlená, pokiaľ máš vrásky, /mame ich každá/ tak ti bude zaliezat, môžeš použiť ci lacný ci najdrahší make up od Chanelu. Nespravíš nič, je to normálne. ❤️

autor
8. jan 2024

Tie vrasky by som este chapala, ale co tie take “mapy” makeupu na tvari?

majamat
8. jan 2024

pouzivas puder?

autor
8. jan 2024

@majamat na zafixovanie neskor ano, na tejto foto nemam, to je hned po naneseni makeupu..

xsimonkax
8. jan 2024

Skus používať hubku je lepšia ako štetec a lepšie produkt zapracuje do pleti.

autor
8. jan 2024

@xsimonkax ano s hubkou je to lepsie (okrem tych vrasok) ale predsa len by ma zaujimalo, preco mi to robi pri stetcoch. Hubka pohlti podla mojho nazoru zbytocne vela produktu, chcela by som skusat tymi stetcami ale neviem co zmenit. Stetec? Produkty?

xsimonkax
8. jan 2024

Najlepší štetec na make up je od Zoevy tak skus ten

majamat
8. jan 2024

co sa tyka zaliezania od vrasok, uplne sa tomu zabranit neda, ale trosku mozno vylepsit ano.
treba pouzit podkladovu bazu, pod oci patri korektor, neviem ci davas len makeup, ci aj korektor, ci len jedno. korektor je viac kryci,s taci malinke mnozstvo a ma byt o stupen svetlejsi.a ko makeup. pod korektor by som makeup nedavala, nech nejde hruba vrstva. treba lahky korektor a vysoko kryci. z takeho ti staci len malinko, urobit par bidiek do vnutorneho kutika a do vonkajsieho a lahko zapracovat. celko fajn je vklepavanim prstami.
potom zafixovat pudrom - netahat puder stetcom, skor pritlacat. pouzit jemny mensi stetec, priapadne skor makku labutienku, je aj hubka na puder, no mne okolo oci tie slzickove absolutne nesedia,a j ked Real Techniques s otu rezanou spickou, to uz mi je fajn. treba skusit najskor malo pudru. ak s amoc lesknes, plet sa ti masti, mozes pouzit zmatnujuci,a le ocne okolie moze vyzerat sucho, preto treba opatrne. puder musi byt jemne namlety a idealne je,a by si dosiahla efekt s tenku vrstvou mne osobne sa paci MAC puder. je na tvari uplne tenky, zmatnuje,a j ked som pocula aj negat recenzie,a le to, ez s aim zda vydrz slaba je sposobene tym, ze urobi naozaj tneucku vrstvu.

na tvar je mozne dat fixacny sprej,a le celkom fajn sluszbu urobia aj rozne hmly na tvar. nie su fixacne, ale dobre prepoja puder s korektorom/makeupom.

a teda to, akos a spravaju dekorativne produkty na tvari a aj pod ocami a vo vraskach, mozeme vyrazne ovplyvnit starostlivostou o plet.
mapy na tvari su casto prave starostlivostou sposobene,a j ked neikedy to moze byt tym, ez ti vyslvoene nepasuje makeup.

ak sa ti napr tvar masti, mala by si mat zmatnujuce makeupy. na mastnej pleti sa miestami moze makeup zhlukovat a ked das na to puder, neusi to vyzerat dobre.
mne takto nesedeli 2 makeupy - drogerkovy tusim Rimmel lasting finish a Becca aqualuminous. uplne hrozen sa spravali na mojej pleti.
takuto plet treba prirpavit tak, ze sa osetri vlemi lahkymi a vysoko hydratacnymi produktami, dobre je aj pouzivanie ser. pod amkeup su idealne gelkremy a ak pouzivas, tak lahucke SPF.
je vhodne,a by sa to najskor vstrebalo,a z potom mozes pouzit makeup.
da sa pouzit podkladova baza, vyhladzujuca - zabezpeci hladsi povrcha makeup bude krajsi. mozes pouzit aj puder - lahku jemnu vrstvu na zmatnenie pleti.

ak mas suchu pokozku, tak naopak treba hydratovat a mastit. mozes pouzit aj olejove podkladove bazy,a le treba nechat vstrebat. asi sa treba sustredit skor na vecernus tarostlivost, ale ak je plet sucha, zvladne oleje aj pod makeup. olej sa dava na vlhku plet.

perlita007
8. jan 2024

Aj ja som mala tento problém.....používala som kadečo možné aj nemožné....ale veru keď sú vrásky make Up ti toto bude robiť.....ja som sa nakoniec make upu vzdala.....a veru mám krajšiu pleť.....aj hladsiu krajšiu, používam jemný tonivaci krém hydratačný......a vyzerám bez make upu aj mladšie.......Make Up zvýrazní vrásky .....

autor
8. jan 2024

Dakujem velmi pekne za rady 🙂 a viete mi niekto mozno este poradit aj nejaky produkt na kruhy pod ocami? :/ momentalne mam serum z the ordinary, ale nic moc bohuzial. Vankusiky pod oci od essence v ruzovo modrom baleni su za mna hrozne, uplne sa smykaju po tvari.

lavender94
8. jan 2024

Mne toto robili niektoré makeupy, ale aj štetce. Dosť mi pomohol priemer. Od dermacolu je dobrý, ale v podstate akýkoľvek silikóny by mal toto vyriešiť. Ešte čo mi pomohlo, nepoužívať lacné štetce.

majamat
8. jan 2024

@lavender94 to nie je celkom tak, kvalita stetcov vo vyssich cenach je casto lepsia, co sa tyka pouzitia,a le nie je to pravidlo. teda ak neratam tie divne drogerkove stetce, ktore su dobre tak na vodove farby. v drogerke je fakt zly vyber.

mala som naozaj rozne stetce, aj ked an makeup som drahsie stetce asi ani nemala, teda mozno ak by sme mohli do tejto kategorie zaradit Hakuro, tak to bol asi jediny. no mam na puder stetec Zoeva, ale je tak husty a malo poddajny, tak sa mi celkom hodi na makeup, aj ked nie je original na to urceny.

v porovnani s tym mam stetce Real techniques, teda cenovo je len torksu lacnejsi a je fajn.
okrem toho som raz kupila stetec Bipa a je vyborny. okrem toho som natrafila na stetce z Ali a tiemam na makeup najradsej, hoci su lacne.

lavender94
9. jan 2024

@majamat zoeva je podľa mňa drahší štetec. Neviem koľko stoja teraz, keď som ja kupovala tak ma sada vyšla na nejakých 100€. A tie hakuro sa chystám skúšať. Myslela som skôr tie drogerkove, alebo štetce z aliexpresu, to je tragédia čistá. Štetce z Alí boli všetky cele zle. Jediný ktorý sa mi osvedčil bol fake real techniques.

eeffka
9. jan 2024

Vyskusaj prstami, ja sa licim nimi. Ziadne hubky,stetce, makeupu malinko staci

majamat
9. jan 2024

@lavender94 z Ali su dobre stetce, ale musis natrafit, Zoeva viem, ez je drahsi stetec. ja soms kor nevedela, kde zaradit Hakuro, ci Real Techniques.

mam vyskusanych vela vela stetcov roznych znaciek, nie len an makeup, ale vseobecne, z niektorych znaciek len po 1ks, z niektorych viac, bezne som mala doma aj 120 stetcov.

a teda niektore este mam tak viem porovnat, mam znacky Zoeva, Sigma, Real Techniques, Eco Tools, Morphe, Hakuro, Bipa, Oriflame, Avon, Petral Loveli Hair/Dermacol, Ebelin, Anastasia Beverly Hils ( na obocko ), Sephora, Gosh, Revolution, Royal&Langnickel, Mikitco ( uzasne stetce ) a aj zopar dalsich znaciek z drogerky, sem tam z netu.

co sa tyka stetcov z Azie, tak mam tiez vela stetcov, ale co by som rozhodne doporucila, to su stetce Jessup. mam tam viacere velmi oblubene a dokonc ami vyhouju aj viac ako niektore ine a znackove. mam set, kde je asi 15 stetcov. teda prvy sme si kupovali s kamoskou na polovicu a druhy som si kupila uz sama a cely. a teda stetec na puder nema konkurenciu. na korektor, tem sa mi odleuje,a le je vyborny, potom plochy na korektor. tie asi vyuzivam najviac.

popridavam foto. toto su fotky viacerych stetcov, no su uz starsie, niektore som dala prec, uz som aj neiktore dokupila. dokonca to su foto z 2017
prva foto, s fialovou rukovatou su Jessup. pod c1 je na korektor, pod c. 3 je na puder - uzasny

majamat
9. jan 2024

r. 2018, tiez zaujimava foto, len tak na kope vsetky moje stetce

majamat
9. jan 2024

prva foto su Zoeva stetce,
druha Bipa na makeup - vborny, velmijemny, hustata aj dlzka stetin akurat
dalsie 3 su na korektor, prvy je fake Zoeva, je menej husty,a ko original Zoeva, lepsie sa prisposobi, ako Zoeva. dalsi je Jessup, je to akoby zmenseny stetec na makeup, vlemi pekne mi pasuje do vnutorneho kutika oka, jemny. dalsi je plochy, super na opravy okolo pier, ci obocka.

majamat
9. jan 2024

nasla som porovnanie original Zoeva - bambo verzia a cierna rukovet je fake z Ali.
dalsia foto z Ali, ie s tym vzorom na rukovati. ten dalsi je RT, tiez vyborny. tiez z ALi su v sete 4ks, na foto mi jeden chyba. no tvarovo mi vyhovuje len ten prostredny na makeup, inak stwtiny vlemi jemne, je uzasny. a mam ich ho aj v ciernej verzii s fialovym vzorom.
a tu mam Hakuro na makeup a hoci nei je zly, ale je strasne tvrdy a nepoddajny.

sandrasstini
9. jan 2024

A hydratujes dobre plet? Dolezita je hydratacia pleti a priprava na make up + kup si iny make up, su aj hydratacne, mozno ti len nesadol.

lavender94
9. jan 2024

@majamat tak neviem koľko teraz stojí real techniques, pre mňa 15€ za štetec nie je veľa, moja mama by už prevracala oči 😂 a napríklad avon štetce som dostala ako darček a nie sú vôbec dobre. Tiež maju asi rozne rady. Z Ali som asi natrafila na zle vzdycky tým pádom, lebo vždy boli riedke, robili šmuhy a vypadávali chlpy brutálne. Tie hakuro som neskúšala, ale asi si nejaký na makeup skúsim. Ja som nikdy neprišla na chuť beauty blenderom, ale neskúšala som iný okrem ebelinu. A príde mi, ze po týždni to musí byt cele plesnivé aj keď sa umýva.
Inak super zbierka. Ja si zatiaľ vystačím s tou malou sadou od zoevy, par od RT. Mala som takú sadu myslím od bh cosmetics, ale to som si kupovala keď som mala 15, takže už veeela rokov dozadu a už ju nepredávajú, tie boli super a neboli ani take drahé na to že to bola sada asi 30 štetcov. Čo si ale z ali kupujem pravidelne sú štetce na obočie a gelove linky. Rada by som ti sem moju zbierku odfotila, ale take sú zasrane, že sa môžem ísť hanbiť do kúta 😂 ak by si mala tip na štetec na pudrovy bronzer, rada uvítam

majamat
9. jan 2024

@lavender94 😃tie čo práve používam sú tiež špinavé. Akosi nemám čas, očistiť ich.

Na pudrovy bronzer používam teraz RT taký Tulipánová. Všimla som si, že nie každému pasuje rovnaký typ štetca na bronzer. Ten RT má špičku takú ohybný, čiže nanáša vcelku jemne.

Tie Avon ani mne nesadli, aj keď na púder som si nechala. Nie je ako môj obľúbený Jessup, ale podobný. Sem tam niekoho nalíčim, tak mi treba aj náhradné štetce. Ostatné Avon mi nesadli.

A hrúbka? Originál BB je výborná. RT je kvalitou veľmi podobná, tvarovo mi vyhovuje ešte viac, len ma fakt krátku výdrž. Rychlo sa mi rozprávala. Ja mám fázy, kedy používam zakaždým niečo iné a mávam fázu hubiek.
No nedávno som skúsila kórejské cushion make-upu a teda tie majú úžasny aplikator. Je z jemnuckej a mäkkej peny. Na tvár sa nakladá takým tapkanim hubky o pleť. Keď budem doma, nájdem ti nejaké video. Niekde by sa mali dať kúpiť, ale asi je lepšie nájsť originál kórejské. Musím si ich aj ja vyhľadať.

majamat
9. jan 2024

@lavender94 chcela som napísať, že Ebelin hrúbka je nanuc

misenita
11. jan 2024

Podľa mňa to je make upom. Keď si dám make up, ktorý je príliš pudrovy teda matný, tak mam tiež. Ja mam súchu pleť asi ako ty a najviac mi vyhovuje bourjois healthy fit, skus možno budeš spokojná. A tiež keď si dám korektor mam tie vrásky, takže korektor nepoužívam. A zafixuj púdrom, ja používam transparentný pôsobí prirodzenejšie. A tie vrásky to je normálne s make upom, keby si videla aké som ja mala keď som bola jediný raz na svadobny make up u kozmetický, hrôza keď som sa zblízka videla 😁

madielilly
15. jan 2024

Mne toto robil jeden cas makeup tiez a hlavne ked som dala nan puder.Vymenila som makeup aj puder za inu znacku.Raz mesacne si dam na tvar tu textilnu hydratacnu masku.Pod makeup primer.A uz sa mi to prestalo robit

nafka0483
15. jan 2024

Ja len ze ci vies ze hubku treba namocit a vyzmykat a tak nanasat makeup - vtedy do seba nenasaje makeup ;)