Suchá pleť a mastné vlasy

desgaire
27. mar 2023

ahojte, nemate tipy na dake produkty, co vam pomohli na suchu plet a mastne vlasy? plet uz mam taku suchu, ze sa mi na lickach spravili cervene flaky.. vlasy sa mi mastia cely zivot, musim si umyvat kazde dva dni aj to su ten druhy den hrozne... obe veci by mi dost pomohli na sebavedomie.... dakujem za inspiraciu 🙂

nikpa
27. mar 2023

@desgaire tvár treba hydratovať a používať prípravky na suchu pleť. Vlasy mám tiež celý život mastné a nenasla som nič čo by zatiaľ na ne pomohlo, trochu menej sa mastia ak sú zafarbené, aspoň melír alebo niečo podobné a tiež keď si ich vyžehlim ale zase žiadne zázraky nečakaj.

bluemoon24
27. mar 2023

@desgaire a nemas spis vysusenou pokozku hlavy a od toho se ti masti vlasy? To je totiz dost rozdil. Poznas to tak, ze si poskrabes prstem pokozku pred zrcadlem a podivas se, jestli se ti dostaly supinky kuze pod nehet/do vlasu.

janka_266
27. mar 2023

@desgaire na mastné vlasy odporúčam transparentný puder od nyx na plet 😃 úplne krásne stiahne mastnotu a vyzerajú vlasy ako čerstvo umyte. Oveľa lepsie ako suche sampony.

desgaire
autor
27. mar 2023

@bluemoon24 no mas pravdu, mam pod nechtami lupiny alebo ako to teda nazvat... och takze mam hladat produkty na suchu pokozku vlasov?

desgaire
autor
27. mar 2023

@nikpa hydratovat myslis pit vodu alebo sa da aj nejak inak? pouzivam vyse tyzdna kremy ale fakt to mam hrozne hadam este horsie, cervena som ako alkoholik

sundew
27. mar 2023

Na mastné vlasy sa mi osvedčil zatial jedine tento šampón

janka114petrasova
27. mar 2023

Dobrý deň, pri suchej pleti určite zvýšte pitný režim. Čo môžem odporúčiť, tak ja vždy pred spaním si poriadne vyčistím pleť a dám si nočný krém ale dám si ho vo veľkom množstve, že ešte ráno cítim, že moja pleť je hydratovaná. Vynechajte vysušújúce maku upy. Čo sa týka vlasov, tak si viem predstaviť že to musí byť hrozné. Ja som v tomto šťastlivec, a umývam ich raz do týždňa ale moja sestra je totálny opak a umýva ich skoro každý deň. Čo jej však pomáha tak že berie kolagén Vital Proteins. Síce vraví, že ho neberie každý deň lebo zabúda ale ked sa snaží dodržiavať dávky aspoň dva týždne tak že kvalita vlasov sa jej zlepšuje. Tak snaď som Vám pomohla

lindous
27. mar 2023

Hydratovať zvonku aj z vnútra 🙂 hydratačný krém môže každému sadnúť iný, tam ťažko radiť konkrétne..ale ako taká prvá pomoc, keď to je v takom stave, že suché červené fľaky, tak to je za mňa bambucké máslo 🙂 ono je dosť mastné, ale má nízky komedónny faktor, neupcháva póry, takže normálne kľudne hrubšiu vrstvu, vsiakne rýchlo 🙂 a vlasy ako často umývaš???

bluemoon24
27. mar 2023

@desgaire a to je presne ten rozdil! Ja jsem to mela uplne stejne - vlasy mastne kazdy den, tak jsem pouzivala sampony na mastne vlasy (koprivove) a bylo to jeste horsi, byla jsem zoufala. Pak jsem nekde cetla ten rozdil, zvolila spravny postup a vlasy mam o dost lepsi a hustsi. Je to takto - pokozka je extremne sucha, tak se snazi zamastit, aby sucha nebyla - coz zpusobuje mastne vlasy. Clovek se snazi predejit zamasteni, pouziva sampony na mastne vlasy a pokozka se brani jeste vice - vysledek - jeste vice mastnejsi vlasy.
Me pomohlo pouzivat olej na vlasy - mam matovo-rozmarinovy - nanesu na pokozku, vmasiruju (pouzivam k tomu kartac na masaz hlavy, koupila jsem na aliexpressu) a necham pusobit min 4h. Pak 2x umyju samponem (nejprve napenit v rukach) - pouzivam lopuch a neem od 100%pure, dam kondicioner (stejna znacka a typ), oplachnu, vysusim rucnikem (nedrhnu) a pak vyfenuju (predstav si les po desti, mokre mechy - tak nejak to je, kdyz je nechavas volne uschnout - zaparujes pokozku).
Co se tyce pleti - je treba sestavit a dodrzovat skin care - pro suchou plet idealne bez alkoholu. Cistici gel - tonikum - serum (rano idealne vit.C + niacinamid, hydratacni na noc, nepouzivej ted retinoidy) - hydratacni krem (vubec se neboj v tom kremu rozmichat par kapek oleje napr. ricinovy) a rano jeste spf.
A vydrzet! Nebude to zazrak pres noc. Prvni vysledky uvidis tak za mesic cca 🙂