Mamičky,ako sa staráte o vlasy dievčatiek,čo majú kučeravé vlasy? Mala má aj veľmi suchú pokožku hlavy. Šampóny skoro nepoužívam, olejčeky každý deň, občas od Biodermy ,taký krém čo sa vmasíruje a osprchuje. Malá má dva roky
@nina004
https://www.modrykonik.sk/group/4042/?query=kuc...
Tuna som písala o kompletnej starostlivosti o kučeravé vlasy. Z toho mala čo si napísala hneď 2 veľké zásadne chyby vidím čo robíš
1. Že nepoužívam šampóny - treba vybrať správny s dobrým zložením ktorý nebude vysušovať pokožku hlavy, nebude obsahovať draždive látky
2. Používaš denne olej - olej vlasy ani pokožku hlavy nehydratuje!! Olej iba pomáha udržať dlhšie hydratáciu vo vlase. A tým že ty nedávaš žiadnu hydratáciu tak ten olej je úplne zbytočný
Ak chceš rada ti poradím aj konkrétnejšie potom produkty a podobne ale určite si prečítaj to čo som ti poslala link 🙂
@nina004 pytala som sa na to ako casto umyvas, mocis pokozku a pouzivas olej, lebo ma zarazilo, ze si napisala, ze davas olejceky kazdy den, tak ci prave tam nebude problem. Moja 2 r sice nema kucerave vlasy, ale vlasy umyvam raz za tyzden niekedy aj raz za dva. Zbytocne nechcem vysusovat vlasy a pokozku hlavy... Pouzivam detsky sampon od biodermy alebo sebamed ci obycajny johnsons...
Pri kozmetike ktorá nemá vysušujuce látky, draždivé ani každodenné umývanie vlasov nevyšušuje pokožku hlavy
Všetko je len o tom vybrať kozmetiku s učinnými látkami 🙂
Pozri si metódu cgm, na fb je skupina ( česká): Curly gril metóda - kudrnate vlasy prirozene a navždy - tam je postup pre starostlivosť o detské vlasky a často sa tam objavujú aj dotazy mamičiek kuceravych deti
@nina004 moja dcérka má tri roky a kučeravé vlasy, pozri si kučeravé sk. Nájdeš tam veľa veci pre kučeravé detské vlásky aj návod ako sa treba o tieto vlasy starať.
@nina004 ja pouzivam pre dceru curlyKids sadu ... a potom uz len dodrziavat CGM a vlasy su super sama mam kuceravu hlavu cely zivot s cim ruka v ruke ide aj suchy vlas a sucha pokozka