Starostlivosť - suché kučeravé vlasy u dievčatka

nina004
14. aug 2024

Mamičky,ako sa staráte o vlasy dievčatiek,čo majú kučeravé vlasy? Mala má aj veľmi suchú pokožku hlavy. Šampóny skoro nepoužívam, olejčeky každý deň, občas od Biodermy ,taký krém čo sa vmasíruje a osprchuje. Malá má dva roky

fairyy
14. aug 2024

@nina004 ja pouzivam pre dceru curlyKids sadu ... a potom uz len dodrziavat CGM a vlasy su super sama mam kuceravu hlavu cely zivot s cim ruka v ruke ide aj suchy vlas a sucha pokozka

nina004
autor
14. aug 2024

@fairyy ďakujem, pozriem tu sadu. 🙂

ikonica
14. aug 2024

@nina004 ako casto jej umyvas vlasy? Tie olejceky das na pokozku a nechas tak ci zmyvas?

nika_val
14. aug 2024

@nina004
https://www.modrykonik.sk/group/4042/?query=kuc...
Tuna som písala o kompletnej starostlivosti o kučeravé vlasy. Z toho mala čo si napísala hneď 2 veľké zásadne chyby vidím čo robíš
1. Že nepoužívam šampóny - treba vybrať správny s dobrým zložením ktorý nebude vysušovať pokožku hlavy, nebude obsahovať draždive látky
2. Používaš denne olej - olej vlasy ani pokožku hlavy nehydratuje!! Olej iba pomáha udržať dlhšie hydratáciu vo vlase. A tým že ty nedávaš žiadnu hydratáciu tak ten olej je úplne zbytočný
Ak chceš rada ti poradím aj konkrétnejšie potom produkty a podobne ale určite si prečítaj to čo som ti poslala link 🙂

nina004
autor
14. aug 2024

@ikonica vlásky jej väčšinou umývam čistou vodou, raz za čas mám od Uriage gél. Olejčeky dávam najčastejšie po kúpaní ale keď ma veľmi suchú hlavu aj cez deň jej dám. Neumyvam ich

nina004
autor
14. aug 2024

@nika_val Ďakujem, idem si to hneď pozrieť.

ikonica
14. aug 2024

@nina004 pytala som sa na to ako casto umyvas, mocis pokozku a pouzivas olej, lebo ma zarazilo, ze si napisala, ze davas olejceky kazdy den, tak ci prave tam nebude problem. Moja 2 r sice nema kucerave vlasy, ale vlasy umyvam raz za tyzden niekedy aj raz za dva. Zbytocne nechcem vysusovat vlasy a pokozku hlavy... Pouzivam detsky sampon od biodermy alebo sebamed ci obycajny johnsons...

nina004
autor
14. aug 2024

@ikonica umývam Max raz za týždeň aj menej. Občas sa jej pri kúpaní namočia vlasy ,ale to nie je cielené

nika_val
14. aug 2024

Pri kozmetike ktorá nemá vysušujuce látky, draždivé ani každodenné umývanie vlasov nevyšušuje pokožku hlavy
Všetko je len o tom vybrať kozmetiku s učinnými látkami 🙂

kirara
14. aug 2024

Pozri si metódu cgm, na fb je skupina ( česká): Curly gril metóda - kudrnate vlasy prirozene a navždy - tam je postup pre starostlivosť o detské vlasky a často sa tam objavujú aj dotazy mamičiek kuceravych deti

silvia33_33
15. aug 2024

@nina004 moja dcérka má tri roky a kučeravé vlasy, pozri si kučeravé sk. Nájdeš tam veľa veci pre kučeravé detské vlásky aj návod ako sa treba o tieto vlasy starať.