Starostlivosť o vlasy

15. aug 2024

Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať čo používate na vlasy? Aké konkrétné značky? Chcela by som poradiť aj nejaké prírodné produkty. Máme doma velmi tvrdú vodu a po umyti ma totálne svrbí hlava. Začala som používať aj šampony z lekárne a nic mi nepomáha. Vlasy mám suché a krepovité. Po pár dňoch mam vlasy ako chemlon a mastia sa mi a trosku vypadávajú. :( ďakujem za rady.

nika_val
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzt
Moderátor
15. aug 2024

Na končeky určite olejček. Podľa mna problém (ako hovoríš) bude voda… ☹️

autor
15. aug 2024

@dzt a da sa to nejako riesit ? Tá voda, aj ked periem prádlo tak škvrny skoro vôbec nevyperie a prádlo je také tvrdšie :( a ani nevonia aj ked dam avivaz

nika_val
15. aug 2024

NIČ NEPREDAVAM ANI NEPONUKAM ZIADEN PREDAJ.
Píšem to pretože tento isty komentár mi bol raz odstránený.
Ahoj v tomto prípade by som určite išla do čistenia vlasov od nánosov z vody (minerály presne ako píšeš aj tvrdej vody) a nánosov z nekvalitnej kozmetiky (kozmetika ktorá obsahuje silikóny ktoré robia nánosy na vlasoch a pokožke hlavy).
Potom prešla na kvalitnú kozmetiku bez silikónov, sulfátov a parabenov.
Do toho keď budeš robiť pravidelne to čistenie vlasov bude to lepšie
Viem ti poradiť presne ako na to aj produkty
Klduen napíš správu 🙂

autor
15. aug 2024

@nika_val pouzivam produkty bez silikonov a parabenov. Ani som take nepouzivala. Používam od značky Botanica Slavica rozmarýnový šampon a olej ale mam po tom strasne suchú pokožku a hned ma svrbí. Mam to ale z kazdeho samponu. Skôr ako mam riesit tú vodu, či pomôže nějaká filtračná hadica alebo nie? Nemate skusenosti niekto?

nika_val
15. aug 2024

Dáš olej na pokožku hlavy ?
Co kondicionér aký používaš?
Daný šampón obsahuje veľmi veľa olejov a výťažkov z rastlín (nie iba z rozmarínu) takže môže byt ze aj na niečo z toho si alergická pripadne citlivejšia.
K tej vode som ti napísala tiež. Existujú šampóny ktoré dokážu nánosy ktoré sa robia z tej tvrdej vody dať dole z vlasov (a nie bežný šampón to nedokáže).
Tak isto ako sa z tvrdej vody robí povlak vodného kameňa na kachličkách v kúpeľni tak isto sa vie robiť nános aj na pokožke hlavy. A treba sa ho zbaviť .
Tiež mame veľmi tvrdú vodu doma a riešim to takto 🙂

matka1961
15. aug 2024

@nika_val napísala by si mi prosím aké sú to produkty s ktorými máš dobrú skúsenosť? Dakujem

seag
16. aug 2024

tomas arsov má čistiaci šampón- je to na jednorazové očistenie aj pokožky hlavy aj vlasov od nešistôt... za mňa super kúra raz za pol roka a máte vlasy také ľahučké jak od kaderníčky.
https://shop.tomasarsov.sk/back2basics-sada/