Starostlivosť o predĺžené vlasy

nikoleta_nikki
30. máj 2023

Ahojte baby štvrtok si idem dať nadpajat prvýkrát vlasy, ktore baby už máte skúsenosti mohli by ste mi poradiť, ktoré sampony, kondicionery, masky a ochranu pred zehlenim ste používali aby vlasy boli zdravé a lesklé ?
Dakujem za rady 🌹

melanta
30. máj 2023

Klasické šampóny používam celé roky, detto klasické kondicionéry aj masky. Nie je potrebné aby to bolo určené na predĺžené vlasy. Čiže ak napríklad pouzivaš Schaumu, kľudne používaj aj naďalej. Len masku a kondicionér nedávaj na spoje, iba na dĺžku. A ja po vysušení a vyžehlení používam na dĺžku a na konce oleje a komplexy. Používam drahšie značky, ale kľudne ti postačí kozmetika dostupná v drogériách. A v taške mám vždy kefu aby som si občas prečesala vlasy keď idem na dlhšie z domu.

andrea112255
30. máj 2023

@nikoleta_nikki ahoj.. v žiadnom prípade nepoužívať bežné šampóny... Čítala som o tom veľa ešte predtým než som si dala napojiť vlasy a aj sama kaderníčka mi vravela ze na takéto vlasy sa má používať sulfate a paraben free šampón.. netuším čo presne sa stane ak by sa používal bežný taky ten lacnejší šampón ale naozaj všade je odporučené používať ten sulfate free šampón a pokiaľ viem tak odporúča sa používať nie len na príčesky ale aj na vlastné vlasy..sú trošku drahšie ale nie až tak veľmi a treba si uvedomiť že nadpojene vlasy nie sú tvoje a nejdú tinod korienkov, nedostávajú živiny tak sa treba o nich co najlepšie postarať.. čo sa týka ochrany pred žehlenim tak ja používam Schwarzkopf keratin tepelny sprej a vlasy mám nádherné jemné a lesklé celý čas až kým ich neumyjem... kondicionér tak ako bolo spomenuté vyššie - nesmieš ho aplikovať na spoje

melanta
30. máj 2023

@andrea112255 ja som roky používala obyčajný Elseve, šampón, kondicionér aj masku a oleje Chi. Vlasy som mala krásne. Teraz používam už dlhšie vlasovú kozmetiku Hair rituel by Sisley a Alterna a nemyslím, že je to kozmetika sulfate a paraben free a vlasy mám úžasné, jemné, lesklé. Veľa kaderníčok toto tvrdí, že neodporúča sa používať bežnú kozmetiku. A zase veľa odborníkov tvrdí opak.

andrea112255
30. máj 2023

@melanta samozrejme 🙂 každý ináč.. v konečnom dôsledku je to aj tak na majiteľke nadpojenych vlasov ako sa o nich postará

magic08
30. máj 2023

@melanta
@andrea112255
oni to tvrdia preto, aby si nakupila kozmetiku u nich, podstatne drahsiu a zarobia na tebe hned 2x.

nika_val
30. máj 2023

Sulfáty v kozmetike robia vlastne iba penu ale su škodlivejšie sulfaty ( lauryl sulfate (SLS) a sodium laureth sulfate (SLES)) tieto vysušuju pokožku hlavy, oslabuju vlasove folikuly (z dlhodobeho hladiska) potom v pohode sulfáty tie z prirodnych vytažkov a tak
Takže nie je sulfát ako sulfát v kozmetike..

Silikóny to su tiež dve skupiny.. rozpustné vo vode a nerozpustne vo vode
Bežná drogerkova kozmetika samozrejme používa tie nerozpustné a to su tie horšie
Častym používanim obalia vaše vlasy neviditeľným filmom, ktorý neprepustí do vlasu žiadne hydratačné látky. Vlasy aj vlasová pokožka pod ťarchou nánosu silikónov trpia, rýchlejšie sa mastia.
Jedina výhoda silikonov v kozmetike je že po použití takejto kozmetiku su vlasy extremne leské, hebké na dotyk a fakt krásne.
Dá s tymto vybabrať tak že pri použivaní kozmetiky so silikonmi sa aspoň 1krat za 2 tyždne použije čistici šampon ktorý zbavuje vlasy nanosov silikonov, minerálov z vody, kovov z vody a pod..
Ale treba to fakt podctivo dodržiavať a používať ho.
Lebo ak sa spraví príliš velky nanos tak to treba vtedy potom trošku iný postup 🙂
Silikony: v skratke všetky zložky ktoré v zložení končia písmenami -cone, - ane, - onol, -siloxane, -methocine
Sú tie zlé silikóny nerozpustné
Ale ak je pred nazvom ktorý ma jednu z vyššie uvedených koncoviek skratke PEG, PPG a pripadne ešte nejake číslo tak vtedy su tie silikony okej rozpustné..

Parabény najčastejšie metylparabén a propylparabén, E + trojčíslie, napr. E214
Sú vlastne klasické konzervanty .. to čo robia je len to že stabilizujú a predlžujú životnosť kozmetiky
Samozrejme je to chémia takže preto sa odporúča tomu vyhybať

Ďalšou vecou ktorej sa treba vyhnút je tento druh alkoholu : Izopropyl alkohol - tento druh silno vysušuje vlasy