Starostlivosť o pleť - prírodná kozmetika

somkatka
4. máj 2024

Ahojte zienky, chcela by som sa opytat na kazdodennu rutinunpri starostlivosti o plet, co treba a pripadne aku kozmetiku odporucate, iba prirodnu. Idealne nie taku ze keden krem stoji 40€. Ja som taky typ ze velmi neriesim nejake pripravky, velmi ma to nebavi, jedine mam doma take cistiace mlieko od alverde a sallos slivkovy olej, ale chcela by som vediet co by mala zahrmat taka kazdodenna staroalivost o plet lebo som v tom trosku analfabet 😀. Mam tri deti takze fajn by bolo nieco take ze s tym nestravit pol hodinu v kupelni.

olivierko229
4. máj 2024

@somkatka ja pouzivam Dulciu, konkretne masku na stiahnutie porov, denny krem, uz pre zrelu plet a davam si ocny kofeinovy krem. Som spokojna. Jedine serum na zuby mi nerobilo dobre, ale ja mam velmi citlive.

mima172
4. máj 2024

Ja používam a aj pracujem s jednou značkou (najskôr som dlho používala a až zo spokojnosti vznikla spolupráca, čiže nie naopak), máme krémy, séra a najmä krásne spracované videá ohľadom starostlivosti o pleť - všetko len holistická, čiže prírodná kozmetika. Neviem nakoľko si môžem dovoliť napísať názov, keďže narovinu píšem, že s danou značkou aj robím a toto MK maže jedna radosť. A k tej cene - cena za kvalitný produkt je vyššia ako chemické veci.
Nedávam link, len názov firmy, tak snáď to bude v pohode - Bewit.

somkatka
autor
5. máj 2024

@olivierko229 dulciu poznam a pocula som na nu velmi dobre ohlasy, dakujem

somkatka
autor
5. máj 2024

@mima172 dakujem, popozeram 😉

alcielle
18. jún 2024

@somkatka ahoj, tak co sa tyka zakladnej starostlivosti, treba vzdy vecer plet jemne vycistit to je asi uplny zaklad. Nepises ci mas dake problemy s pletou - sucha mastna, jazvy, cervene miesta, akne, vrasky, atd... Tak aj tomu treba tu kozmetiku prisposobit. Ale kazdu plet treba cistit, hydratovat a dodat jej ziviny. A obcas zbavit odumretych buniek (exfoliacne pripravky). Ak si chces byt ista, ze mas kvalitnu a naozaj prirodnu kozmetiku tak si kup certifikovanu (inak nevies ci je tam len 1percento prirodnej zlozky alebo naozaj 100). Ja pouzivam organicku kozmetiku. Ta je kontrolovana vzdy. Som velmi spokojna napr. s Laboratoires de Biarrits. Mna zaujali vytazky tej morskej riasy a funguju naozaj. Ale musis vyskusat co tebe sadne. Ja si kupujem aj jednozlozkove produkty - ciste oleje, hydrolaty a pod. Vela zien si miesa doma kozmetiku, ingrediencie najdes na nete. Kde nakupujem nemozem napísať verejne tak ak chces poslem ti v sprave. Ps: tiez mam 3 deti a moja rutina nezaberie ani 10 min denne - aj to som vela povedala 😀.