Dobrý večer, milé dámy. Kto bude mať čas, prosím o polopatistické vysvetlenie kedy a s čím používať tieto produkty. Sérum C, sérum niacinamid, sérum retinol, kyselina salycilova. Chcem si vytvoriť rannú aj večernú rutinu. Všetky tieto produkty mám od ordinary. Plus samozrejme faktor proti slnku. Plus sa chcem ešte opýtať na nejaký dobrý krém na tvár, ktorý sa dobre vpíja a nerobí mastnú pleť. Čítala som že je dobrá rada Balea med..? Ďakujem za tipy. Zn. Panna v starostlivosti o pleť. Neviem sa z toho vysomarit. A to som preluskala dosť článkov. Doteraz som si len umyla tvár vodou a sem tam opunciovy olej. Až sa hanbim to priznať 🙄 nemalujem sa vôbec.
@denkabemommy super ďakujem, toto som potrebovala. Tvár mám takú, ani suchú ani mastnú. Ani ku sklonom k akné.
Tak to ti stačí nejaký ľahký hydratačný krém s kyselinou hyaulronovou aj la roche posay mám super krémy v celkom fajn cene 🙂
Ja ešte odporučím začať postupne, nie všetko začať používať naraz. Najprv iba jednu aktívnu zložku, potom pridaj ďalšiu po týždni atď....
Ja mám tiež ani nie mastnú, ani nie suchú, trochu problémovú a citlivú. Len podotknem, používam LRP Effaclar kozmetiku už roky, veľmi pekne sa mi ustálila pleť. Ak použijem inú značku, hneď sa zmastím a zhorší sa to. Používam krém s SPF, a večer mám čistiaci do sprchy s kyselinou salycilovou, s tým čistím pleť dvakrát denne a potom si dávam Neutrogenu nočný krém s retinolom, nikdy sa mi nič nestalo, ale tvoja pleť si musí na tieto zložky zvyknúť, takže tiež odporúčam zavádzať postupne. Inak Vit C na ráno.
Ďakujem vám krásne 🤍 veľmi ste mi pomohli a poradili 🥰
C sérum ráno, niacinamid večer, s retinolom opatrne a max raz týždenne, ideálne sa ďalší deň vyhnúť slnku + spf s vysokým faktorom. Kys. salycilovú môžeš ráno aj večer ale nesmieš ju kombinovať s Vit. C ani s retinolom. 🙂 za mňa naj krémy majú àvene. Ale nepíšeš akú máš pleť, takže ťažko poradiť krém 🙂