Starostlivosť o chodidlá a nohy

29. jún 2023

Zienky , staráte sa nejak špeciálne o svoje chodila napr večer na konci dňa? Mate dáky taky zaužívaný rituál?
Ja som proste klasika , večer sprcha alebo vaňa a hotovo ..... ale začala som chodiť na pedikuru, nohy mam super makkucke jemne ,,,,, a tak rozmýšľam ze ako si ich udržať co najdlhšie také kým znovu pôjdem. 🙂
Neviem , napr ci im dávate vodný kúpeľ večer pred TV. :D potom dáky gél alebo kremík a podobne ?
Budem vďačná za každé odporúčanie ďakujem

babulkomale
29. jún 2023

Bambucke masla Balea mam rada, aj ine kremy striedam od nich, magneziovu sol do kupela na nohy, alebo Balea sol na nohy.
Smirglujem pilnikom za sucha.
Po sprche natriem a ponozky si dam.
Pedikura pravidelna uz roky u pedikerky.

cocolino234
29. jún 2023

@autorka ja používam vulkanickú pemzu na päty hneď po sprche ale robím to každý druhý deň, zbaví ťa mŕtvej kože, ktorá následne tvrdne a hromadí sa. Objednávam každý mesiac z notina cca za 7 eur a čistím ju obyčajnou zubnou kefkou, treba ju čistiť vždy po použití, aby sa nevytvorili baktérie. A vyhýbaj sa krémom alebo olejčekom s alkoholom, tie vysušujú pokožku a zničia ti tú jemnú kožu. Mne sa najviac osvedčil klasický baby oil.

siska53
29. jún 2023

Nohy si tak 2-3x do tyzdna natriem dakym kremom.

doriiis
29. jún 2023

Ak si chces udržať jemne a mäkké chodidlá tak používaj Parasoftin...a môžeš pemzu vyhodiť.Raz za 3 mesiace použijem Parasoftin a nohy mám jak dieťa celorocne

domiklik
29. jún 2023

Spiridea keralan masť z lekárne, v zime krém s ureou

mandarinka555
29. jún 2023

Ja chodím ku rybičkám Garra rufa...je to úžasné, chodím už roky...Večer po sprche vždy natieram makadamovým maslom a navlečiem ponožky.

cocolino234
29. jún 2023

@autorka pri parasoftine si dávaj pozor na denaturovaný alkohol, mne extrémne dráždi pokožku. Je to v podstate etanol s prímesami. Mnoho ľudí toto nevie, tak to radia. Vyskúšaj na malom kúsku kože pred úplným použitím.

vanilkovazmrzka
29. jún 2023

Nerobim nic, ked mam stvrdnutu kozu, tak pouzijem exfoliacne ponozky alebo to oskrabkam tym kamenom. Po tejto procedure si ich par dni natieram, ale inak nic specialne (strihanie nechtov nepocitam).

vanilkovazmrzka
29. jún 2023

@cocolino234 kazdy druhy den? S to si sa este nedostala na kost? Vsak koza sa tak rychlo ani nestihne zregenerovat… mne toto staci raz, max 2x za rok…

laurikalalinka
30. jún 2023

Nie je pedikúra zbytočná?? Veď doma sa to tiež dá urobiť,super je urobiť kúpeľ nôh,do vody pridať ústnu vodu,nožičky jemnučké...pár nástrojov a je to...

diamand2326
30. jún 2023

To maslo na nohy z DM používam každý večer pred spaním... Inak pemza, keď treba a aj škrabka (pilník), keď treba. Sem tam kúpeľ, kadečo tam nalejem, aj pár kvapiek tea tree, použijem škrabku, pemzu, potom krém a je to. Ale zasa, ak niekto potrebuje, pedikúra je fajn, lebo je naozaj otrasné vidieť upravenú ženu, nahodenú a škaredé nohy a päty v sandáloch... dosť častý jav. Ja paniaze, ktoré by som dala za pedikúru, radšej dám kaderníčke 😀, ale tak o tie nohy dbám doma.

babulkomale
30. jún 2023

@laurikalalinka nikto to neurobi tak ako pedikerka, aspon pre mna. Ona robi so skalpelom, osetri nechtove valy ovela lepsie ako by sa to podarilo mne.
Ale ked to niekto nepotrebuje, je to ok. Kazdy ma ine nohy.

jesenzima
30. jún 2023

Nič špeciálne, nekremujem, nekupem, raz za čas "osmirglujem" .. na to, že celý život v práci aj mimo som na nohách, nemám žiadne problémy s perami ani kožou ani ničím ...

simsalabim
30. jún 2023

Denne vecer natieram kremom, cca raz za tyzden osmirglujem, ak treba. Nohy mam hladucke, az na jedno miesto - v podstate smirglujem iba tento kusok 2x1cm.

laurikalalinka
30. jún 2023

@babulkomale Nemyslim to zle,len to ze ak vie zena to urobiť sama,nemusí platiť pedikúru.

autor
1. júl 2023

Ahojte zienky dostala som sa sem až teraz a pozerám ze ste mi dali skvelé rady každá jedna. 🙂 ďakujem vám krásne super