Staranie sa o seba za málo peňazí

27. aug 2023

Baby,prosím vás ako sa staráte o seba ,za málo peňazí, pokiaľ nemáte naozaj rozpočet? Veľmi sa nám toho veľa vyskytlo ,ale potrebujem radu, ako sa staráte o seba pokiaľ nemate na nejaké zákroky peniažky ,alebo rutiny za 300e..veľmi by mi vaše rady pomohli, pretože skúšala som sa aj nestarat o seba ,ale cítim sa ešte horšie , naozaj sebavedomie na bode mrazu ..prosím vás nerádte mi ,čistou vodou si tvár umývať a podobné veci.,som rada že si to môžte dovoliť a ste aj tak krásne ,ale ja mám tvár mastnú, problematickú , s jazvami po akné, proste prirodzene nie je krásna ..ešte aj pigment mám po pôrode hnedý ..
Ďakujem za rady , určite mi veľmi pomôžu

amonet
27. aug 2023

aj za malo penazi vies kupit kvalitnu kozmetiku, zalezi co je pre teba malo penazi.
ja som kupila teraz v parfumerke douglas tu ich znacku micelarka denny a nocny krem a som extremne milo prekvapena ako skvelo vyzera plet. a ako malo staci pripravku. cize som tam nechala asi 50€ a mam to uz druhy mesiac🤷‍♀️ mavaju dokonca akcie ze 2+1 ich pripravky zadara

gejb
27. aug 2023

V DMke najdes dobre veci od Balea alebo Astrid. (Micelarna voda na cistenie a krem je zaklad). Lepšie starostlivosť za malo € ako žiadna.
Dekoratívna zas od Catrice alebo essence...

missviolet
27. aug 2023

okej tak napriklad uoravene nechty vies zadarmo a doma - vytvarovat si pekny tvar atd. prkne vlasy spravi aj dixi zihlavovy sampon. plet - zamerala by som sa na uplny zaklad - cistiaci gel a nejake lahke serum, kedze mas mastnu plet

autor
27. aug 2023

@missviolet ďakujem ano taký postup presnejsi som myslela😅 lebo je to momentálne bieda ,ale nechcem sa aj tak biedne cítiť

denkabemommy
27. aug 2023

Moja rutina je micelárka, spfko (používam detské z dmky za 3€, mala som aj drahé a nevyhovovali mi), mixa zmatňujúci krém - ten používam aj ako nočný. Potom mám ešte hydratačné sérum a vit.C sérum (oboje la roche posay). Úplne postačujúce, všetko vydrží tak 2-3mesiace, takže suma je úplne prijateľná.
Na vlasy mám dixi žihľavový a eucerin capillaire, striedam ich, vlasy mám v super stave ako nikdy 😅👌

mira0611
27. aug 2023

Ahoj, pozri si kozmetiku the ordinary, mne velmi pomohol na aknoznu plet, mala som aj jazvy. Balance set mi pomohol a ten som kombinovala s 30% aha kyselinou + kys.hyaluronova s B6 vit.
Vsetko ordinary.
Peeling si robim sama doma, pomleta kava, himalajska sol, skorica a olej, aky mam po ruke, olivovy, kokosovy, sojovy...
Skus sa tyzdenne 2x osprchovat s antibalterialnym mydlom, aj cerave je velmi dobra kozmetika. Tam je mydlo s SA.

tamitamitami
27. aug 2023

Pleť - Ak chceš niečo lacné a dobré tak Balea (úplne top je od nich modrá rada - ja používam sérum popravde skúšala som aj drahé ale lepšie ako toto som ešte nemala).
V Dr.Max je často akcia na Uriage (2+1 alebo mínus 30%)...za mňa tiež dobrá kozmetika a cenovo stále dostupná, majú radu aj na mastnú pleť.

Nechty - gél lak (lampu aj z druhej ruky) a za pár eur budeš mať pekné nechty non-stop.

Vlasy - kúp si šampón + kondicionér (podľa toho aké máš vlasy). Skús pozrieť Balea videla som tam toho veľmi veľa. Hneď si tam môžeš kúpiť aj niaky krém na telo.

syslik81
27. aug 2023

vela skvelych veci na plet najdes aj v kuchyni,drahy krem neznamena hned aj dobry ..

autor
27. aug 2023

@tamitamitami ktorá modrá rada prosím?.

onedaynick
27. aug 2023

@syslik81 ano. Ja mam bezne na sebe masku z bieleho jogurtu ci medu.

maminkadeticiek
27. aug 2023

@denkabemommy Ake spfko pouzivas?

lucilaines
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
antoniatonka
27. aug 2023

tu v skupinach mozes kozmetiku kupit v aukciach, ci vymenit za nieco, co doma nepotrebujes vo vymennej skupine, rozne znacky

zuzanaa239
27. aug 2023

Pozri si napr. toto serum v DM od Balea, veľmi dobrá je dekoratívny kozmetika od Dermacol v 101 a teta má na ňu dobre ceny, dneska sa už nenosí nejak veľa fasády , základom je čistenie pleti napr. Nivea má veľa dobrých rad na problematickú plet, do kozmetiky Essence a Catrice ja by som nedávala ani cent, upravené obočie nie veľmi riedke upravis ho doma jednoducho podľa množstva videí a nechty upravené krátke čisté nejaký nude odtieň pripadne mliečny.Umyté vlasy,ak nemas čas na fukane a žehlenie, tak stačia aj obycajne umyté zapnuté v ležérnom cope.Z voní som niekedy mala cenovo dostupnú veľmi peknú vôňu Elizabeth Arden green tea každému to vonalo, taká vôňa čistoty. A hygiena dobry deodorant, čisté oblecenie, základne kusky v šatníku.A zuby čisté zuby, nemá kazdy snehobiely odtieň, ale vyčistiť keď sa dá aj 3 denne a výsledok sa dostaví.

denkabemommy
27. aug 2023

@maminkadeticiek toto, po všetkých možných je toto najlepšia možnosť pre mňa. Väčšina mi upchávala póry a robilo sa mi akné, alebo mi nesedela štruktúra krému

denithestrange1993
27. aug 2023

Odporucam kozmetiku balea,mne sa maximalme zlepsila plet za fakt malo penazi. Zaklad je dobry krem s spf,potom ti staci aj menej dekorativnej kozmetiky.

loliki
27. aug 2023

A nebude to v psychike? Problém so sebaprijatím? Nie každá sa narodí ako budúca miss. Ja na kozmetiku veľa nemíňam. Aj mi to občas vadí, lebo by som sa mala viac starať, líčiť sa, skrášľovať, ale mňa to nebaví.

apolka77
27. aug 2023

Toto sú momentálne moje najobľúbenejšie výrobky za veľmi málo peňazí. Väčšinou Balea.

Tiež mám pleť mastnú so sklonom k akné .
Micerálka to nepoužívam ani kazdy deň iba ked sa maľujem inak úplne mi postačí ta pena alverde - super vyčistí pleť a potom sérum jedno alebo druhé na striedačku, aj to nie každý den
..žiadny krém mi nerobí dobre, to mám hroznú pleť potom ( v okolí očí dám klasickú modrú niveu) ja čím viac krémov by som patlala tým horšiu pleť by som mala
...šampóny balea za 2 eura (bez silikónov) a lepšie pre moje vlasy ako tie za 10..

buberova
28. aug 2023

Podľa mňa veľa spraví aj obočie, takže chodím raz do mesiaca na tvarovanie obočia za 3€

tamitamitami
28. aug 2023

Tieto som myslela 😊.

autor
28. aug 2023

@loliki práveže mňa to baví, len ma zložila momentálne naša situácia , nie som zvyknutá a to mi dosť poznačilo psychiku a,aj som sa kvôli tomu prestala starať , ale bolo to ešte horšie, chcelo sa mi po kanáloch chodit

autor
28. aug 2023

@tamitamitami ďakujem toto.si pôjdem kúpiť do.dm.

luckajozko21
28. aug 2023

Ja by som na to sla takto:
1. spf (urcite najdes v dmke nieco co ti dovoli rozpocet). Celorocne
2. 2jfazove cistenie. Napr Balea MED Umývací gél Ultra Sensitive, alebo Cerave (v akcii sa da zohnat za fajn cenu. idealne modry SA rada)
3.chem peeling (AHA, BHA, PHA) - Balea Tekutý pleťový peeling Beauty Expert 2 % BHA. Pripadne dostudovat aky presne by ti vyhovoval najviac a vyskladat rutinu z The Ordinary
4. cerave retinol serum (alebo podobne, kde nestoji 15ml 60e :D)
U mna je 5ka 'spirala na obocko', mam rada essence make me brow ale urcite su aj lepsie

adik64
28. aug 2023

Baby ti dali dobre rady, ja sama sa snazim v kozmetike vzdy hladat kvalitu za co najrozumnejsiu cenu. 300 eur za rutinu by som nedala, ani keby som ich mala 🙈 Tiez odporucam spominane znacky Balea, Cerave, The Ordinary a skus sa pozriet aj na Geek Gorgeous, maju vyborne sera. Aj medzi korejskou kozmetikou sa daju najst kvalitne produkty za fajn ceny.
Ak mas instagram, pozri ucet b.b.w.k, ona dava vela tipov z DMky a v kozmetike sa vyzna 🙂

jaga18
28. aug 2023

Ja by som ešte dodala, že Aktion má fakt dobré pleťové masky za pár centov. Ja sa teda vyhadzem z mnohých kozmetických prípravkov , tak som jemne skúšala, ale všetky, ktoré som zatiaľ mala, boli fakt výborné. Z DM balea a alverde sú fakt dobré. Ja by som 100e za kozmetiku mesačne nedala, nie to ešte viac. Takto si pekne kazdy mesiac čo to dokupim a vyjde ma to max 20e, niekedy ani toľko, sem tam , keď si aj sérum kúpim tak možno 30e...

trema
28. aug 2023

Mne sa uz nechce skusat nic nove, pouzivam osvedcene veci a som spokojna.. na odlicenie mam uriage gel, kupila som si ho na dr max, ked bola akcia 1+1 zdarma, 2l ma vysli na 18€ a mam to na 2 roky.. cistiaci gel, krem aj retinol mam cerave, tiez kupene v akcii 2+1 zdarma.. v novembri je akcia na the ordinary, vtedy kupim vitamin c a nejake kyseliny, tiez viac a mam to aspon na 2 roky.. raz rocne kupim nejake korejske sera, masky a spf na stylevana.. ak by som nenakupila na stylevana, tak tiež kupim sera balea, ale spf z drogerky nie, na moju zmiesanu plet su strasne mastne, to mi uz skor sedí eucerin, ale ta cena je trochu vyssia, ale zase som vychytala akciu 2+1, tak som si nakúpila zasoby

majlo1234
28. aug 2023

Ja som si kupila aj tie rolovacie valceky a kamene, a ked sa ni chce(ja napriklad vobec nemam potrebu starat sa o seba, preto pisem, ked sa mi chce😂) si spravim welness-napustim vanu so solou, vykefujem sa kefou, potom si ľadujem tvar, dam si masku na vlasy, spravim si mani pedi, zapalim sviecky…to je pre mna taky reset a skoro zadarmo

loliki
28. aug 2023

Určite si pekná aj bez tej kozmetiky. Je to len zvyk a psychika.

obleckodogymu
28. aug 2023

Ja by som šla do The Ordinary 🙂 majú Sera na odstránenie pigm.skvrn, aj rôzne prípravky na aknoznu pleť a oproti iným značkám je dosť cenovo dostupná 😊sama ju používam roky a síce som si dopriala aj drahšie výrobky, stále v mojej výbave sú aj TO Sera 😊

autor
28. aug 2023

@obleckodogymu môžeš prosím poradiť tie Sera? Ja už som totiž to pozerala a veľmi plávam v tom