Prosim má niekto osvedčený sprej po ktorom by na mna neska všetka háveď .
Či už z lekárne alebo doma vyrobený .
My doma používame predator a tona mna ide vsetko mozne kazdy vecer sa musím striekat.inac nemozem byt vonku
Užívaj vysoké dávky vit.B - naj B komplex forte 1x denne. A odhalenú časť tela si striekaj repelentom. Skús ten z DM s pumpickou.
Niektori ludia vypustaju zo seba pach, ze im nepomoze ani svatena voda. Ludia, co na nich bezne moc hmyz nechodi to tazko chapu, resp. az nechapu, lebo im staci si lupnut do seba B-cko, alebo cesnak, alebo cokolvek troska aromatickeho a maju pokoj.
Ini nezaziju nikdy take, ze aj 10 komarov caka na vyprchanie off, alebo ineho repelentu v kratkej vzdialenosti, pricom podchvilou to jednotlivci skusaju prekonat a ajtak si cucnut. Na mna ide hmyz az neskutocne a smiali sa na tom aj v nemocnici, ked videli na bielej stene nadomnou X komarov cakat a aj kolegovci na teambuildingu, ked ako jediny som bol totalne dostipany a nonstop okolo mna bzucal hmyz, ze som bol ako v hmyzovom oblaku ...
Ak si teda tento typ, tak jedine co ti ostava je sa s tym zmierit a mozes sa streknut nejakym lepsim repelentom podchvilou, ale pleti to moc nerobi dobre, takze iba po nevyhnutny cas... Rozne bio babske rady ti nezafunguju... zial.
@isis234 takze obyčajný ocot nie? Musí byt vinný alebo jablcny? Určite vyskúšam Dakujem
môžeš aj obyčajný ocot... veď každý sa vyrába z ovocia.. Cena je vyššia, lebo z kvalitného ovocia je robené... Ja dávam i obyčajný, ak nemám jablčný, bio, drahší..
@isis234 fajn, ze tebe to ucinkuje, zial v mojom pripade nie 😪 ... ocot v tom tvojom recepte je len na lepsie vyluhovanie rozmarinu.
Ale inak mam zo vcerajska zaujimave zistenie, ze asi komarom trosku vadila vonavka STR8, ktoru som si vcera na seba cvrkol, lebo vecer na zahrade som nebol tolko attackovani a ani ked som sa bavil so suedom, ktory furt plieskal po sebe, tak ja som nemusel. Ak by to tak fungovalo, tak aspon na cas ju mozem pouzivat a snad nebude rovnako odpudzovat ta divno nasladla vona aj ludi 😁😁😁
@isis234 ja som skusal kedysi rozne recepty s roznymi bylinami, ale okrem vone a pripadne koprivky som sa pozitivneho ucinku nedockal. Rovnako aj vsetky mozne dostupne kremy a spreje na odpudzovanie. Ucinok niektore mali, ale velmi kratkodoby.
Casom som teda zrezignoval a ochranim sa akymkolvek sprejom po nevyhnutny cas a skor mavam na sebe lahke volne dlhe oblecenie ako urcitu ochranu.
Velmi podobne je na tom moja mama, po ktorej som to zrejme zdedil, vratane krvi a alergie 😉 ... mojho brata ustipne komar az ked umiera smadom a iny hmyz sa mu ani len nevenuje.
Ano,, od všetkej hávedi mám pokoj. Ten ocot tam nie je cítiť..
Proti kliešťom, komárom.....(funguje to na všetku háveď)
.1 vrecúško rozmarínu ( v obchode ako prísada do jedla), 1 liter vody, 1 PL bieleho vínneho octu ( môže byť i jablčný ocot). Dáme variť liter vody, po zovretí odstavíme a dáme do nej luhovať rozmarín až do vychladnutia, odvar scedíme a pridáme 1PL octu. odvar prelejeme do spray fľaštičiek a uchováme v chladničke.
Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela, okrem tváre.