Ahoj. Dcéra má suchú pokožku na rukách na lakťoch. Ale že brutálne. Používame na sprchovanie JB ale čo som práve prečítala tak už asi nebudeme. Mastím jej to olejčekom ale nepomáha. Viete odporučiť nejake dobre sprchové mydlo a krem na suchu pokožku.?
Skincap alebo Bioderma - drahšie, ale u nás účinné. Inak, olej sám o sebe nedá dosť hydratácie, musela by si olejovat mokrú pleť. Sám o sebe neprenikne do hĺbky.
Bude tu zas ukamenovana ale nepoužívaj mydlo na kozu ,iba nohy a pod pazuchami a oleje kúp z hroznových jadier a na vlhkú pokožku
bud nieco drahsie z Biodermy, Eucerin. Ja mojim aj sebe v zime natieram s Lactoureou alebo Excipial z lekarne...vsade je mocovina, nesmie ist na rany ci cerveny exem, ale na premastovanie su dobre.
Olejcek nema ako pomoct, kedze nehydratuje. Zvol dobru kvalitnu lekarensku kozmetiku, La roche posay, Bioderma, Excipial, obycajnu ureu, Cerave (ma aj SA radu na velmi suchu drsnu pokozku).
JB je naozaj velmi nekvalitna znacka detskej kozmetiky, nevhodna napriek reklame alebo historii, alebo ako to nazvat…
Ake stare je dieta? Vela sa o lakte opiera, kolenackuje?
co to je JB?
@anavixy 2 roky.. Niee to má určite z mydla a nedobrej vody. Preto ho len sprchujem no len ten sprchový som nedomyslela. Skúsim pozrieť LRP, bolo to tu viac krát odporúčané
@lija22 johnsons baby
LRP je super, aj sprchovy aj telove mlieko, u mna volba c. 1
potrebjes hlavne premastovat pokozku.. ak nepouzivas vela sprchovacieho, nema sa preco z neho tak velmi susit pokozka a po sprche, treba dieta kremovat ak ma sklon k suchej pokozke. Krem/mlieko ti poradia v lekarni pripadne daju vzorky (mne dala kopu aj detska lekarka)... Sprchovacie bezne detske nevysusuju pokozku, napr. ani klorane alebo weleda, bioderma a lrp su klasika, mne nevyhovovalo to obrovske balenie sprchacov (neviem ake su teraz.. ale fakt to malo pollitra alebo liter??? ) a nevedela som uz od radosti na co to minut. Dietatu staci trocha pripravku.
Neumyvat ju kazdy den, myslim tym cele telo. Nemydlit, iba tych par casti tela,ktore to vyzaduju. Krem napr. La rocje possay ap+m, odporucila mi ho kolegyna na ekzem. Ak je koza podrazdena, zvykne 10sekund stipat, porom prestane a je super, premasti. V rade LR su rozne oleje aj mydlove na takuto kozu
my radu Lipikar od La Roche
Mne kamarátka odporučila tuhé mydlo z kozieho mlieka, dostala ho od DMky na testovanie a nevie si ho vynachváliť. Jej hlavný problem je akné na tvári a musím povedať že je naozaj vidno rozdiel. Čo sa týka suchej pokožky ona mala problem iba na hánkach a rukách a to jej zmizlo ale tak nebolo to až tak extrémne. Ale za vyskúšanie by to možno stále viem že si pochvaľuje prírodne zloženie. Mydielko sa vola Tara alebo niečo podobne.
Moje deti majú obe veľmi suchú pokožku so sklonom k ekzémom (po mne zdedili), nám veľmi vyhovuje značka La Roche-Posay a ich rada Lipikar.