Solárium - smrad pokožky

2. feb 2024

Ahojte,prosim Vás bola som prvý krát v soláriu nemám s tým skúsenosti. Je normálne že mi pokožka po solarku tak čudne zapácha? Čím to je spôsobené? Ďakujem

babulkomale
2. feb 2024

Taký smrad ako pražené arašidy?

miskakyska
2. feb 2024

Zrejme si sa trochu pripiekla🙄

judit47
2. feb 2024

Vo vseobecnosti si treba uvedomit co je opalenie-je to ochranna reakcie koze sposobena ,,palenim,,vonkajsej pokozky(epitelov)

Ako ked si opekas maso na panvici a zacne belet/ruzoviet.

Ten smrad co citita je spalena pokozka,ktorej reakcia bude tvoje opalenie😀

syslik81
2. feb 2024

ano po solarku je o normalne.. citit je aj po normalnom slnku ale tam sa opalujes postupne tak si to ani neuvedomujes ako po solarku ... nesmrdis stale po chvili to odoznie natri sa kremom po opalovani alebo hydratacnym
a ten to prekryje ..

biglovemom
2. feb 2024

Ano je to normalne

babulkomale
2. feb 2024

Nuz je to smrad spalenej koze a casom pri pravidelnych navstevach ta pokozka bude aj vyzerať ako spaleny arasid 🤭

autor
2. feb 2024

@babulkomale Áno také smradlavé pražené arašidy 😅

babulkomale
2. feb 2024

V zivote som v solarku nebola, ale mali sme susedy co sa tam opekali a veru vyzerali ako stare specene arasidy. To ma odradilo este v casoch, ked bolo solarko v mode a kamosky chodili. Hrozne to vyzera a rakovina koze takmer ista...

autor
2. feb 2024

@babulkomale Ja som chcem chodiť iba pokiaľ nepôjdeme na dovolenku. Chodíme každý druhý mesiac tak to opálenie chcem len udržiavať . Tak snáď nebudem ako arašid za tu chvíľu .

autor
2. feb 2024

@syslik81 Ďakujem za radu 😊

barborka2708
3. feb 2024

Je to úplne normalne, ja si pred dovolenkou tiež zájdem zopár krat do solárka.

simona20201309
3. feb 2024

@babulkomale nie som fanúšik solárií ale kde si čítala že je rakovina koze takmer istá? Solárium škodí rovnako ako slnko a rakovinu koze spôsobuje rovnako aj slnečné žiarenie. Treba sa chrániť kvalitným krémom na opaľovanie a neprehanat to.
Ja skôr vidím problém v tom, že ženy nevedia kedy dosť a zachadzaju do extrémov. Potom sú z nich tie spomínané arasidy

babulkomale
3. feb 2024

@simona20201309 pretoze kto chodi do solaria, navysuje mieru ziarenia na pokozku v ramci roka na vysoku uroven, nebezpecnu. Alebo myslis ze zena ktora chodi do solarka sa cele leto skryva? Ak ano, odvolavam svoje tvrdenie.
Proste presne to su tie opekajuce sa tety co este aj na sidliskach lezia na dekach v lete cele dni, ked nemaju slnecny balkon. Normalne pri ihrisku na dekach.